• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

BORA KOZANOĞLU TURİZMİN SESİNE SAROS'u ANLATTI

BORA KOZANOĞLU TURİZMİN SESİNE SAROS'u ANLATTI
Önemli olan bir şeyi istemektir. İstedikten sonra her şey olur. Sponsorum SOYAK'ın bana ve Türk Windsurf'üne katkıları ülkemizde bu sporun gelişimi açısından önemli bir rol oynuyor. Son beş senede bana verdiği katkılar olmasa bu başarılara imza atamazdık.

AYŞULA ÖZGEN-Turizmin Sesi


Saros Erikli özellikle doğasıyla gerçekten bizi büyüledi. Ben ilk olarak buraya kış aylarında gelmiştim. Kış aylarında geldiğim zamanda buraya yolu olsun manzarası olsun ilk girişi olsun acayip büyülemişti beni.



Arkadaki göl, gölün kenarında bir deniz olması gerçekten insanda iyi bir ruh yaratıyor bunlar benim çok hoşuma giden şeyler ve ilk olarak bunlardan etkilendim.



Daha sonra buraya geldikten ve insanlarla tanıştıktan sonra gerçekten inanılmaz bir misafirperverlik ve inanılmaz bir konukseverlikle karşılandım. Bunlar benim büyük oranda önem verdiğim değer verdiğim şeyler olduğundan dolayı buraya çabuk ısındım.

 

Bence denizde yarışmaktan önce, yarışlar bitip karaya çıktıktan sonra denizdeki tatmış olduğumuz hazzın, o tutkunun karada da denizde yarıştığımız insanlarla bir şekilde devam etmesi gelir. Böylesi bir halkın olduğu bir yerde yarışmak gerçekten güzel, heyecan verici ve keyifli bir olay.



Ben sadece işin yarışsal boyutunu değil de bu işi bir bütün olarak düşünüyorum.

Gerek organizasyon olsun gerek belediyenin tutumu olsun burdaki insanların tutumu olsun gerçekten bizim sporumuz adına pozitif enerji veren bir akım var burada.



Burada gerçekten herkes bu spor adına yardımcı oluyor bu beni gerçekten çok motive etti ve o nedenle buradan çok etkilendim. Şimdi bugün rüzgar biraz az malesef bunun için yapabilceğimiz bir şey yok; çünkü bizim sporumuzda benzin yok motor yok bütün akış rüzgarın azizliğine kalmış durumda.



Bu yarış rüzgarsız bir zamana denk geldi ama olabilir bu bizim sporumuz için çok olağan bir durum. Dünya Şampiyonalarında bile rüzgar olmadığı oluyor. Bu sene Dünya Kupası' nın ilk ayağı Kore' deydi.



O kadar yol gittik. On gün boyunca rüzgar olmadı, organizasyon iptal oldu ve geri döndük. Bugünün rüzgarsız geçmesi kimseyi demoralize etmemeli. Sonuç olarak burda bir başlangıç yapıldı. Önemli olan başkanın tutumu burdaki insanların tutumu...

Buranın bir tesis, bir merkez haline gelmesini istiyorlar ve ellerinden geleni yapıyorlar.


Biz de zaten bunu gördük. Windsurf sporunun ülkemizde gelişmesi için verilen bu çaba bizi bu noktada birleştirdi. Hem Windsurf sporu için hem de insanları bu spora çekmek için bugün yarışamasak bile burda olmaktan mutluyuz.



Son beş senedir, Windsurf ülkemizde inanılmaz bir gelişim gösterdi. Bizim uluslararası yarışlarda almış olduğumuz başarılar gelişime önemli derecede etki sağladı.

Alaçatı'ya birçok sporcu geliyor fakat Keşan da windsurfe müsait bir mekan olduğu için bu sporun üstüne gidilirse burada da birçok başarıya imza atılabilir.


Benim Alaçatı'da Türkiye'nin en büyük Windsurf okulum var. Genelde Alaçatı'ya turistler gelir fakat son beş yıldır yerli potansiyel oluştu. Ülkemizde bu sporun gelişememesinin başlıca sebebi; bu sporun çok zor bir spor olarak ele alınmasıdır.

Ancak siz bilinçli ve sertifikalı bir spor okuluna gittiğiniz zaman; üç dört gün gibi kısa bir sürede windsurf sporunu öğrenebileceğinizi anlıyorsunuz.

Ülkemizde son beş yıla kadar windsurf nedir diye sorulduğunda bir ya da iki kişiden cevap alabiliyordunuz; ancak son yıllarda on kişiden en az beşi bu sporun ne anlama geldiğini ve nasıl yapıldığını biliyor. Bu çok güzel bir gelişme ancak bizim amacımız onda on yapmak...

Alaçatı Windsurf için bulunmaz bir yer. Hatta Dünya'daki en iyi yerlerin başında geliyor. Tam manasıyla Windsurf için yaratılmış bir yer. Yedi yüz sekiz yüz metre ilerleseniz dahi denizin çok sığ olmasından dolayı ayağınızın kuma değmesi windsurf yapan insanlara güvenli bir ortam sağlayıp onları bu işi yaparken rahatlatıyor.

Kaldı ki 12 ay rüzgar var. Dünyanın her yeri Alaçatı gibi güvenli ve elverişli olmuyor. Hawai'de insanlar köpek balıkları arasında windsurf yapıyorlar. Güvenli bir ortam sağlandığı sürece ülkemizin bir çok yerinde windsurf yapılabilir.

Gereken maddi yatırımlar, ilgi, istek ve güvenli koşullar bu iş için aranan başlıca özelliklerdir...

Keşan'da ilk günkü izlenimlerimden sonra, gereken yatırımın yapılması halinde yeni bir Alaçatı'nın beklediğini gördüm.

Belediye başkanımız Opr. Dr. Mehmet ÖZCAN, kendisi de spor yapan bir kişi olduğu için bu sporun gelişmesi için elinden geleni yapıyor. Kendisi burada bizim için gereken her şeyi sağladı.

Önemli olan bir şeyi istemektir. İstedikten sonra her şey olur. Sponsorum SOYAK'ın bana ve Türk Windsurfüne katkıları ülkemizde bu sporun gelişimi açısından önemli bir rol oynuyor.

 

Son beş senede bana verdiği katkılar olmasa bu başarılara imza atamazdık. Katkılarından dolayı SOYAK'a teşekkür ediyorum...

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21