• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

BİZ BU ÜLKEDE KRİZ DOKTORU OLDUK

BİZ BU ÜLKEDE KRİZ DOKTORU OLDUK
TÜRSAB Lütfü Kırdar Kongre Merkezinde Byk Başkanları ve Acentalar ile sohpet bilgi alışverişinde bulunmak için toplandı

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


TÜSAB olarak bu ülke için turizmin ne kadar önemli olduğunu bilen meslektaşlarım mesai arkadaşlarım ve tüm camianın bu konuda hassasiyetini biliyorum şahsım yönetim kurulu,denetimkurulu,disiplin kurululu ve bölgesel yürütme kurulu arkadaşlarım adına hepinizi sevgi saygıyla hürmetle selamlıyorum.HOŞGELDİNİZ....

Bu ülke bu noktaya kolay gelmedi burada siyaset yapmanın ne kadar faklı olduğunu biliyorum cemiyet görüşlerinin farklı olduğunu biliyorum sportif görüşlerinde faklı olduğunu biliyorum ama bir yerde çok güzel uzlaşıyoruz uzlaştığımız nokta turizmdir.

Hacı bektaşi veli gelin canlar bir olalım demiştir bende aynısını söylüyorum gelin canlar bir olalım birlik olalım.Avrupa birliği avrupa birliği peki Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin nimetlerini niye anlatmıyorlar. Türkiye kendi ayaklarının üstünde durabilecek güçlü bir ülkedir bu ülkenin değerlerine saygı duymayan kendi başının çaresine bakmak zorundadır.

Benim ülkemin insanları iş bekliyor aş bekliyor siyasetçiden okşanma bekliyor ben böyle bir camiaya başkanlık yapmaktan duyduğum hazı duyduğum zevki anlatmam mümkün değil.

Türkiye'de ulaşım politikası çok yanlıştır ben bir taşımacı ailenin bireyi olarak Türkiyenin %93 karayolu kullanıyor sürdürülebilir ulaşım politikası karayolu taşımacılığını %65 çekmelidirler aksi taktirde sıkıntı sürer.

Zaman zaman siyaset soyunup soyunmadığımı soranlar için söylüyorum benim siyasetle hiç işim olmadı benim siyasetim hizmet için burasıdır ama beni İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olmamı istayenlere de beni oraya layık görenlere de teşekkür ederim.


BENİM YERİM BELLİ ADRESİM BELLİ MEKANIM BELLİ  ADI TÜRSAB


Ben 1977 yılında Fenerbahçe basetbol şube başkanıydım şimdi ise Türsab başkanı beni buraya bu camia seçti sandıkla geldim sandıkla giderim ülkeme hizmet için varım sizin için ülkem için verilen her göreve hazırım ama sizden de izin almadan hiç bir şeye karar vermem.

Kültür turları gezimiz çerçevesinde Urfa'ya gitmiştik oradaki arkadaşlar o gezinin faydalarını anlatıp birde kitap basmışlar ve Urfa'nın kitabını fuarda herkese dağıttılar. Ne kadar güzel örnek alınması gereken bir durum bu ülkede iyi şeylerde oluyor tanıtımın küçüğü büyüğü olmaz hep birlikte bu ülkeyi tanıtacağız.

Bir zamanlar söylemiştim köyüme dönecektim ama olmadı beni tekrar başkan olarak görmek istediniz ben 10. yılımda da başkanınız olarak devam ediyorum.Rahatsızlandım aranızdan ayrıldım sizsiz geçen o zamanı bana sorun ama ceza olarak başınıza geldim diyerek espri yaptı.

Yapacaklarım varmı var yapamadıklarım daha fazla bu ülkenin durumu bu Avrupa Birliğinin sıkıntısı varmı var Amerikanın sıkıntısı varmı var biz hayal ürünü satıyoruz para kazanmak istiyoruz bu kriz bizi pek etkilemedi ama dalgalandırdı dikkat etmeliyiz 2009 çok önemli.

Biz bu ülkede yaşayarak kriz doktoru olduk.Başta Kültür ve Turizm Bakanımız, Maliye Bakanımız ve Cumhurbaşkanımıza sunduk 2 ay öncede Dolmabahçe Sarayında Başbakanımıza durumumuzu anlattım.

Biz konuşa konuşa anlaşmak istiyoruz.2009 zor yıl ocak 10 yıldır söylüyorum fiyatlarda anlaşın anlaşamazsanız birleşin birleşemezseniz fiyatları kırmayın dayandığınız kadar dayanın çalıtırdğınız profesyonel elemandandan ofisboya kadar hiç bir elemanı işten çıkartmayın.

3 yıldır uğraştık turizm seyahat acentalarını kobi kapsamına aldırdık.

Türkiye seyahat acentalarının ulaştırma politikası vardır enerji politikası vardır en önemli politikası da çevre politikasıdır.Babanın çifliğimi orası çimento fabrikası kuruyorsun ne işin var kazların dağında kaz dağını kazmaya hakkın yok doğayı niye bozup tahrip ediyorsun bırak kazlar rahat etsin balık çifliğine niye kurup denizi kirletiyorsun doğaya saygın olsun hakkın varmı muğlaya balık çifliği kurmaya sektörel balıkçılık ekonomimizin gereği destekliyoruz ama belilrenen çerçevede yapılmalı doğayı katlet yaban hayatına gir oh ne güzel biz de dile getirmeyelim olmaz arkadaş göç etme yaşamak içindir daha iyi yaşam içindir o yüzden hayvan olsun insan olsun daha iyi yaşamak zorundadır dedi

Sibel Eronç ve Başaran Ulusoy

Hey Travel Yönetim Kurulu Özgü Alnıtemiz ve Hey Travel CEO'su Necati Çalışkan


Türsab Gülnur Özalp ve Nihat Boytüzün

Saga Air Musa Alioğlu

Süleyman Gök

Biz Türsab'ın dört gülüyüz

Bodrum acentalar

ASYA BYK masası

Ege Bölge acentalar

Bodrum Acenlatar

Türsab'ın Melekleri

Türsab'ın toplantısına  katılım oldukça yoğundu

Asya BYK Başkanı Nezih Üçkardeşler Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ASYA BYK Başkanı olacak duyuruyorum bunu yaz dedi

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21