• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

big mamma’s, yoluna yerli usul franchise ile devam ediyor

big mamma’s, yoluna yerli usul franchise ile devam ediyor
İtalyan pizzasını, lahmacunun egemen olduğu bir ülkede hakkını vererek yaptığı için yabancı bir gastronomi yazarının köşe yazısına konu olan big mamma’s, yoluna yerli usul franchise ile devam ediyor

TURİZMİN SESİ


Türkiye’de doğup, Danimarka’da büyüyen, ülkesine dönerek bir gastronomide önemli bir markaya imza atan Nihat Yıldız’ın yeni hedefi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye şubeler açmak. İlk etapta yabancı olarak algılanan big mamma’s, aslında Nihat Yıldız’ın misafirperver anneannesine hürmeten ve atfen oluşturduğu bir restaurant markası. Yıldız, Danimarka’da abisi ile birlikte oluşturdukları Efesus markası ile 5 şubeye ulaşıp, lezzet ve hizmet dalında ödüle layık görüldükten sonra çalışmaya Türkiye’de devam etme kararı vermiş. 21 yıldır big mamma’s ve Nonna markaları ile önemli yol alan şirket, 930 çalışanı ile 31bin m2 alanda hizmet sunuyor. 74 şubenin her biri ortalama yıllık 3 milyon lira ciro yapıyor. Şubelerinin ortalama yıllık cirosu ise 222 milyon lirayı buluyor.

Şirketinin yeni hedefi 38 yeni restoran açmak. Böylece ciro hedefini yüzde 30 büyütme olarak belirleyen big mamma’s ve Nonna, şube sayısını 112’ye ulaştırmış olacak. big mamma’s markasının büyümesinde franchise usulüyle çalışmasının önemi büyük. Aslında şartları ağır olan bu sistemi farklı bir anlayışa kavuşturduklarını belirten Nihat Yıldız, “Girişimcilere ‘franchise denince’ akla, şartları ağır, aşılması zor kalın duvarlar zor şartlar geliyor. Biz franchise kuralları yerine göre değiştirdik. Yatırımcıları presleyip kazanç kapısı haline getirmek yerine esnek çalışma şartlarını tercih ettik. Biz yatırımcı kazanç kapısı olarak görmüyoruz. Bizim franchise felsefemizde yatırımcı bir çok konuda özgür. Önemli olan markanın cazip hale gelip, yatırımcı ile marka arasındaki bağı güçlü hale getirmekti, bunu başardığımıza inanıyorum.” dedi.

Franchise firmanın zararını tazmin ediyor

big mamma’s, franchise uygulamasında önemli avantaj sağlıyor. Sözleşme, yatırımcıyı kollayacak şekilde düzenlenmiş. En önemli noktalardan birisi, tedarik zinciri içinde piyasa fiyatları baz alınarak hareket edilmesi. Franchise restoranın, tüm ürünlerinde fiyat ve kalite olarak piyasa şartlarında olması gerekiyor. Hatta şubeler, kendilerine gönderilen ürünlerin fiyatlarının yüksek olması veya kalitesi standardının altında olması durumunda, zararı big mamma’s üstleniyor. Bir anlamda franchise firmaya tazminat ödemiş oluyor.

Gastronomi yazarı yolumuzu açtı
Nihat Yıldız, ilk restoran ve markalaşma süreçlerini şöyle anlattı: “İlk restoranımızı Bursa Kükürtlü’de açtık. Turist olarak ülkemizde bulunan bir gastronomi köşe yazarı, yazısında bizden bahsetti. İtalyan pizzaları konusundaki bu yazıda, ‘Türkiye’de İtalyan pizzası yemek istiyorsanız Bursa’da big mamma’s ta yiyebilirsiniz’ diyordu. Ardından ilk big mamma’s’ı 2010 yılında İstanbul Ataköy’de franchise olarak verdik. Kısa sürede zincir restoran halini aldık. Kırmızı-Beyaz renklerimizle tanınmaya başladık. Bursa’dan, Batman’a, Ankara’dan Gaziantep’e Türkiye’nin ilinde 74 restoran açtık. Bu başarımızın ardında ise farklı bir franchise diyalogu oluşturmak yatıyor.”

Yeni hedef yurtdışı big mamma’s’lar
Başta Almanya, Romanya ve İsviçre’de olmak üzere Avrupa’da ve Ortadoğu’da Katar’da 12 şube açmak için kolları sıvayan kırmızı-beyazlı logoya sahip şirket, yurtdışındaki restoranlarında Türk personel çalıştırmayı ön şart olarak koyacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21