• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Batman Valisi Ahmet Deniz, BatmanTurizmi için kolları sıvadı

Batman Valisi Ahmet Deniz, BatmanTurizmi için kolları sıvadı
Batman Valisi Ahmet Deniz; Yeni Hasankeyf Projesiyle Batman, Turizmde Dünyanın gözbebeği haline gelecek dedi

TURİZMİN SESİ / Aslı MIRIK


BATMAN-ÖZEL HABER- Batman’da Projeler kapsamında önemli yatırımların gerçekleştirileceğini bildiren Batman Valisi Ahmet Deniz, "Her şeyin başında huzur geliyor. Huzurun olduğu yerde yatırım, Değişim, Gelişim Turizmde oluyor dedi. Bölgemizin en önemli özelliği tarihi ve kültürel bir zenginliğe sahip olması. Mezopotamya ve çevresi denince zaten binlerce yıllık tarihi var kültürel değerleri var.  Batman'ın en önemli özelliklerinden bir tanesi de Mardin’e 3 saat Diyarbakır’a 1 saat uzaklıkta olması.  Batman güvenlik ve huzurun adresi oldu. Güvenlik olmadan huzur olmadan turist gelmesi mümkün değil sadece turizm değil, diğer insanlarda gelmez ne yatırımcı ne sanayici ne turist gelir. Hasankeyf’in yeni projesi ile Batman Tarih ve Kültür alanında Dünyanın gözbebeği olacak. Yeni Hasankeyf projesiyle istihdam ile  bölgeye hareketlilik gelecek. Hasankeyf’te  uygulama Oteli çok lüks mutfağı olan restoranlar çevre düzeni yapılmış bir ilçe Arkeopark alanı Kaleye giden  teknelerle gezi rüya gibi bir proje tam hızıyla devam ediyor.

batman-valisi-ahmet-deniz,-.jpgBATMAN HUZURUN KENTİ
Batman’da güvenlikle ilgili bir sıkıntımız kalmadı. Yoğun bir şekilde biz Turizmde Batman’ın Trendini yukarılara çekeceğiz. Türkiye'nin yakaladığı başarı hikayesinin bir benzerini yakalamak istiyoruz. Hasankeyf'in yeni vizyonuyla buluşması Turizm adına bizim çıtamızı yükseltecek. Hasankeyf suyla bütünleşirken  Arkeopark’a taşınan eserlerle Açıkhava müzesi Hasankeyf olacak. Hasankeyf, Tarihi eserlerin taşınmasıyla beraber, Müzemiz, Kültür Adamız ve  beraberinde  Antik limanımızla Dünyada benzeri olmayan bir proje olacak. Batman ve Batman halkı olarak Turizmde kalkınma potansiyeline sahibiz. Biz Batman’ın geleceği için yoğunlaşıyoruz. Bütün çalışmalarımız  yoğunlaşmalarımız bu yöndedir.

batman-valisi-ahmet-deniz,--001.jpgDİĞER İLLERDEN GELEN UÇAK SEFERLERİ SİZİN İÇİN YETERLİ MİDİR ? 
Ankara, İzmir ve İstanbul'a bir çok seferimiz var ve Batman potansiyeli olan bir şehir 400 000 nüfusa sahibiz hareketli bir şehir. Şuan Antalya ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ek olarak Ankara'ya uçak seferleri görüşmelerimiz sürüyor. Batman’a uçak seferlerinin sayısını ve fiyatlarını uygun bulmuyoruz. Fiyatlar daha da inmeli seferlerin sayısı da çoğalmalıdır. Batman halkı her şeyin en iyisine layıktır. Çünkü Batman’ın   
potansiyel var. 

batman-valisi-ahmet-deniz,--002.jpgBATMAN’IN KALKINMA PROJESİ 
Genelde Türkiye'deki Valiler bir projeye başlarlar daha sonra da tayini çıkar ve merkeze gider. Tayini çıkınca da projeler dosyada kalır. Siz buradayken dosyada kalmasın diye bir başlangıç yapacakmısınız? 
Hizmetin devamlılığı esastır kamuda, kamu hizmetlerinin devamında şahıslara mâl edilmemeli. Benden önceki valinin başladığı projeyi şuan ben devam ettireceğim bu işin doğasında olan bir şey benden sonra da başka bir arkadaşımız projemizi devam ettirecek önemli olan şey halkımızın gelirini arttırıcı projelerin ön plana çıkarılmasıdır.

batman-valisi-ahmet-deniz,--003.jpgTURİZM SEKTÖRÜ YÜZLERCE KALEMİ İÇİNDE BULUNDURUYOR
Turizmde kendi ürününü kendi yerinde ihraç etmiş oluyorsun. Yani pazarın burada ürettiğini ürünü kendi yerinde pazarlıyorsun. Bundan daha muhteşem bir şey olamaz. Turizmde kalitenin ve personelin çok önemli bir yeri var. Güler yüzlü deneyimli  profesyonel ekiplerle yönetilen Konaklama sektörümüz,  Acentelerimiz  Batman’a gelen turist profiline en iyi hizmeti verdiğinden eminim. Cadde ve sokaklarımız her gün canlılığını hareketliliğini sürdürüyor. Markaların Batman’da olması çok önemli. Batman’da  AVM‘lerimiz Cafelerimiz  Restoranlarımız var. Turizmin gelişmesi için her şey düşünülmüş. Konaklama var Tarih var Müze var  Lezzetli Mutfağı var Batman şimdi olması gerektiği yere koşmalıdır.

batman-valisi-ahmet-deniz,--004.jpgŞEHİRDE GÜVEN VAR PEKİ KIRSALDA DA GÜVEN VAR MI ? 
Merkezde ve Kırsalda her şey değişim gösterdi. Büyük şehirlerde ne varsa Batmanda da o var. Dünya güvenlik problemiyle başbaşa ama Batman’a gelince huzuru burada inşa ettik. Kontrolümüzü elden bırakmıyoruz güvenlik her yerde var. Güvenlik şehirler için esastır. Halkımızın güvenliği ve misafirlerimizin güvenliği her şeyin üzerindedir. Kırsal veya Merkez diye bir ayrım yapmıyoruz.  Batman’da huzur her yerde vardır. Petrolle anılan Batman Turizm ile anılmaya başlanacak.  Göbeklitepe’den daha eski bulgular elimize ulaşıyor. Müzemizde sergilenen eserler geçmişin izini yansıtıyor. Konuşmasak anlatmasak bile o sergilenen eserler dile gelip bölgenin tarihini size gösteriyor.

batman-valisi-ahmet-deniz,--005.jpgFUARLARDA KENDİMİZİ TANITACAĞIZ
Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Emitt Turizm fuarına geçen yıl katılmıştık. Her yıl katılıyoruz elimizden geldiğince tanıtım faaliyetleri içinde yerimizi alıyoruz. Yurtdışı fuarlara da katılıyoruz sadece iç pazarda değil dış pazarda da kendimizi tanıtıyoruz. Batman çok genç ve haraketli bir şehir. Üniversitemizde  çok genç bir nesil var.  Konaklama sektörümüz  kendini çok iyi bir şekilde yetiştirmiş gelen konuklarımıza en üst seviyede hizmet veriyor. Bir Şehrin Valisi olarak memnun olmamak elde değil. Biz ekibimizle birlikte Batman’ın yeni yüzü için çalışıyoruz. Batman hak ettiği güzelliklere Turizmde olması gereken yere ulaşacaktır. Gelecek sene ne kadar büyük bir atılım yaptığımızı bir önceki senenin verilerinden göreceğiz. Huzur kenti Batman’ı keşfetmeye herkesi davet ediyorum. Huzur kenti Batman’da misafirperverliğimizi ve Batman’ın sıcaklığını göreceksiniz. Anılarınız ile ayrılırken anlatacak o kadar çok konuyla gideceksiniz ki  anılarınız hep taze kalacak. Batman Turizmi için bölgeye sizleri bekliyoruz...

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21