• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Barış Köprüsünü Birlikte İnşa Edelim

Barış Köprüsünü Birlikte İnşa Edelim
EXPO 2016 Antalya’nın büyükelçilere yönelik tanıtım toplantısında konuşan Tarım Bakanı Mehdi Eker, “Geçmiş ve gelecek arasında kuracağımız barış köprüsünü gelin birlikte inşa edelim
TURİZMİN SESİ

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan EXPO 2016 Antalya’nın büyükelçilere yönelik tanıtım toplantısında konuşan Tarım Bakanı Mehdi Eker, “Geçmiş ve gelecek arasında kuracağımız barış köprüsünü gelin birlikte inşa edelim. Gelecek nesillere yemyeşil, sevgi dolu ve güvenli bir doğa bırakalım” dedi.Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan EXPO 2016 Antalya’nın tanıtımı için Ankara CerModern’de bir toplantı düzenlendi. Yabancı elçilikler, UNESCO, UNICEF, FAO ile birlikte 16 uluslararası kurum ve kuruluşun Türkiye Temsilciliklerine yönelik olarak düzenlenen toplantıya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Ankara Valisi Muammer Türker katıldı. 
 
tarim-bakani-mehdi-eker,expo-2016-antalya,2.jpg
 
BARIŞ KÖPRÜSÜNÜ BİRLİKTE İNŞA EDELİM
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, büyükelçilere ve yabancı konuklara hitaben yaptığı konuşmada, “Geçmiş ve gelecek arasında kuracağımız barış köprüsünü gelin birlikte inşa edelim. Gelecek nesillere yemyeşil, sevgi dolu ve güvenli bir doğa bırakalım” dedi.EXPO 2016 Antalya Botanik Sergisi’nin katılımcı ülkelere ticari ve ekonomik açıdan da yeni kapılar açacağını belirten Eker, “Alanın ülke bahçeleri ile birlikte kalıcı olması ve yıllarca ziyaretçilere açık olması nedeniyle katılımcı ülkeler eşsiz bir tanıtım fırsatı yakalayacaktır. Ancak daha da önemlisi, dünya kültürlerinin barış ve çevre bilinci ortak noktasında birleşmesine, nesillerin çevre bilinciyle yetişmesine, gıda güvenliğinin geliştirilmesine, biyolojik çeşitlilik ve doğal kaynakların korunmasına önemli katkılar sağlayacaklar” diye konuştu.
 
TÜRKİYE’Yİ ŞAKAYIK TEMSİL EDECEK
Dünyanın dört bir yanından getirilecek olan çiçeklerin EXPO 2016 Antalya Botanik Sergisi’nde görüleceğini ifade eden Eker, şunları kaydetti: “EXPO’nun sembol çiçeği seçilen şakayık, ülkemizi temsil edecek. EXPO 2016 Antalya’da amacımız, geleceğin mirası, ülkemizin en değerli hazineleri olan çocuklarımıza çiçekler kadar renkli bir dünya bırakabilmek. Doğanın yanlış adımlarla tahrip edilmesi söz konusu. Maalesef ekolojik dengenin bozulması da gelecek kuşakların güvenli yaşam alanını riske sokuyor. Bizim amacımız işte bu riski minimize ederek geleceğimizin mirası olan çocuklarımıza cennet bahçesinden bir doğa, güvenli ve huzurlu bir yaşam alanı bırakmak. Bu sorumluluk hepimize ait.”
EXPO 2016 tanıtım gecesi, Yedi Cihan Kadınları müzik topluluğunun halk şarkılarını seslendirmesiyle son buldu. Katılımın yoğun olduğu törenin ardından büyükelçiler, içinde çeşitli türlerde çiçeklerin bulunduğu hediyelerle uğurlandı.
 
EXPO 2016 NEDEN ÖNEMLİ?
Kurulduğu ülkeye büyük miraslar ve güzellikler bırakan EXPO fuarları, yıllardır süregelen sosyal sorumluluk ve doğa bilincinin benzersiz bir örneği. Aynı zamanda çok kültürlülük, evrensel barış, sevgi ve dostluk adına gerçekleştirilen dünyanın en önemli 3.organizasyonu. Antalya için büyük fırsat niteliği taşıyan EXPO 2016 ile kentin ekonomik gücü ve turizm etkisi daha da artacak. Akdeniz’in İncisi Antalya, dünyanın cazibe merkezi olma kararlılığını tüm dünyaya gösterecek. Şehrin sosyal hayatı canlanacak. Gelecek nesillere yeşil doğa bilinci aşılanacak. Tahrip olan ekolojik sisteme bir nefes, gelecek nesillerin yaşam alanlarına da bir umut olacak. Bu yüzden her ülkenin EXPO 2016 Antalya’ya vereceği destek, kurulacak dünya dostluğunu daha da güçlendirecek.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21