• BIST 11162.7
  • Altın 5750.162
  • Dolar 42.44
  • Euro 49.3272
  • İzmir 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Ankara 14 °C
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • 2026 Kruvaziyer Sezonu İçin Erken Rezervasyonlar Başladı
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • 2026 Kruvaziyer Sezonu İçin Erken Rezervasyonlar Başladı

BALIKÇILARI DESTEKLEME PROJESİ

BALIKÇILARI DESTEKLEME PROJESİ
BTC Şirketi,"Balıkçıları Destekleme Projesi" kapsamında, yeni avlanma alanları oluşturmak amacıyla Yumurtalık Körfezi'ne "yapay resif" (su düzeyinde sıra kayalar) yerleştirdi.

TURİZMİN SESİ


Adana'nın Yumurtalık ilçesinde, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından, "Balıkçıları Destekleme Projesi" kapsamında, yeni avlanma alanları oluşturmak amacıyla Yumurtalık Körfezi'ne "yapay resif" (su düzeyinde sıra kayalar) yerleştirildi.

BTC Dış İlişkiler Direktörü Murat Lecomte, Yumurtalık balı kçı barınağında düzenlenen törendeki konuşmasında, boru hattının faaliyete geçtiği dönemden bu yana Türkiye'ye 30 milyon dolar katkı sağladığını, ayrıca hat yakınında yaşayan insanlara yönelik pek çok projeyi yaşama geçirdiklerini bildirdi.

Yumurtalık'ta uygulamaya koydukları yapay resif projesi ile balık çeşitliliği ve miktarı arttırılarak balıkçıların yaşam standartlarını geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Murat Lecomte, "Bu yapay resifler bir kilometre uzunluğunda ve beş değişik parçadan oluşuyor. Bu projede Tekfen ve Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi çok büyük destek sağladı" dedi.

Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz de "Yumurtalık'ın Akdeniz'in incisi" olduğunu ve çok önemli bir yer haline geldiğini belirterek, valilik olarak da yapay resif projesi hazırladıklarını ve birkaç ay içinde bunun uygulamaya konulacağını açıkladı. Yeni istihdam olanakları yaratmanın yanında çevre konusunda da son derece duyarlı olduklarını vurgulayan Deniz, "Yumurtalık lagünlerini ve doğasını korumak adına elimizden gelen tüm çabayı harcayacağız" diye konuştu.

Tekfen İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Celal Erbil ise y örenin özelliklerini, doğal yapısının önemini çok iyi bildiklerine dikkati çekerek, "Ayağımızın altındaki toprağın kaymaması, nehirlerin mavi akması, denizlerin kıyılarımızdan toprak almaması lazım. Bunun için elimizden ne gelirse onu yapmaya hazırız. Bu projenin yaşama geçmesinden dolayı çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Par Danışmanlık Genel Müdürü Bülent Özgün de başta balıkçıların sorunlarının çözümüne yönelik projeler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, projede Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin çok büyük destek ve katkı sağladığını ve başarılı sonuçlar alınacağına emin olduklarını söyledi.

Tören katılanlar, balıkçı barınağındaki teknelerin bakım onarım ç alışmaları sırasında kıyıya kolayca alınmasının sağlayacak vincin ve balıkçı ailelerinin alternatif geçim kaynakları bulmaları konusunda gerçekleştirmeye çalışılan pansiyonculuğun bir örneğinin açılışından sonra, açık denize çıkarak, yapay resiflerin denize bırakılmasını izledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21