• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

BAKAN GÜNAY,ULUDAĞ'I İNCELEMEYE ALDI

BAKAN GÜNAY,ULUDAĞ'I İNCELEMEYE ALDI
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Uludağ bir kış turizm merkezi olmakla birlikte bu potansiyelin öteki aylara yayılması konusunda ciddi bir ihtiyaç var'' dedi.

TURİZMİN SESİ


Uludağ Uslan Clup Hotel'de Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) yöneticileri ve otel işletmecileriyle toplantı yapan Bakan Günay, gazetecilerin alınmadığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Bakan Günay, dünden bu yana Uludağ'da yoğun incelemelerde bulunduğunu, dün akşam konuyla ilgili bütün kamu kurumlarının temsilcilerinin katıldığı 3 saatlik çalışma yaptıklarını belirtti.

Uludağ'ın önemi konusunda herkesle fikir birliği içinde olduklarını ifade eden Günay, Uludağ'ın sadece Bursa için değil Türkiye için çok önemli, kayak, kış turizmiyle özdeşleşen bir merkez olduğunu ancak zaman içinde bakanlıklar, kamu kuruluşları arasındaki koordinasyon eksikliği nedeniyle Uludağ'da ciddi bir ihmal yığılması ve plansızlık görüntüsünün ortaya çıktığını kaydetti.

Günay, bölgenin ulaşım, temizlik ve sağlıkla ilgili küçük sorunları bulunduğunu, bunların kısa sürede ciddi bir iş birliğiyle çözülebileceğini ifade etti.

Uludağ'da özellikle birinci bölgede iyi bir planlamaya ihtiyaç olduğuna işaret eden Ertuğrul Günay, silüet proje düzenlemesi yapıldığını, bunların kararlarının gelecek dönemde alınması gerektiğini, bu kararlara turizmcilerin ve bölgedeki birlik temsilcilerinin de katıldığını söyledi.

Birinci bölgede kamu kurumlarının misafirhanelerinin yarattığı ciddi bir yığılma olduğunu, silüet çalışması çerçevesinde bunların bir kesiminin ve turizm tesislerinin eklentilerinin kaldırılmasının gündeme geleceğini belirten Günay, silüet düzenlemesiyle Uludağ'da doğayla daha uyumlu çevre düzenlemesinin ortaya çıkacağını vurguladı.

Bakan Günay, şöyle devam etti:

''Birinci ve ikinci bölge arasında koordinasyon ve adaptasyon ihtiyacı var. Bunu kısa sürede tamamlamaya, burada başlanmış olan turizm bölgesi ilanını, hukuki sürecinin sonucunu yakın zamanda almaya çalışacağız. Uludağ bir kış turizm merkezi olmakla birlikte bu potansiyelin öteki aylara yayılması konusunda ciddi bir ihtiyaç var.Kongre, seminer, toplantı, turizm potansiyelinin geliştirilmesi için yeni ortak kullanım alanlarına ihtiyaç var. Bunları da gerçekleştirmeye çalışacağız.''

-ULUDAĞ'A ÖZEL DESTİNASYON BROŞÜRÜ-

Ertuğrul Günay, Uludağ'da kış turizmi dışında bahar ve yaz döneminde spor kulüplerinin barınmasının da sağlanması gerektiğini, bu amaçla bölgede ihtiyaç duyulan spor altyapısını kurmak için çalışacaklarını ifade etti.

Dünyadaki gelişmelere bakıldığında, Uludağ'ın yeni bir tanıtıma ihtiyacı bulunduğuna, bu konuda herkesin görüş birliği içinde olduğuna dikkati çeken Günay, bu çerçevede hem kış turizm potansiyelini tanıtmak hem de diğer mevsimlerle ilgili potansiyeli değerlendirmek açısından uluslararası turizm fuarlarında Uludağ'ın yer alması için özel destinasyon broşürü oluşturmak için çaba harcayacaklarını bildirdi.

Bakan Günay, sokak hayvanlarının kışın ölmemesi için barınma ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, ''Yeni dönemde sanıyorum belediyelerimizle iş birliği içinde bunu halletmeye çalışacağız. Bu yılın başından itibaren Bursa'daki kamu otoritesi ve yerel otoriteyle birlikte, turizmci arkadaşlarımızla tam bir işbirliği gerçekleştirme, sorunları giderme konusunda kararlı bir yürüyüş başlatma niyetindeyiz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin ''Uludağ'da sorun tam olarak ne zaman çözülecek?'' sorusuna Bakan Günay, şu yanıtı verdi:

''Uzun vadeli bir projemiz var. Kış turizmine yeni alanlar katma konusunda Valiliğimizin başlatmış olduğu ve birtakım yatırımcıların da değerlendirdiği alanlar var. Bu ikinci adım. Ama daha önce bir çevre düzenlemesi, birinci bölge planlama çalışması ihtiyacı var. Onu gerçekleştireceğiz. Birinci ve ikinci bölge arasında koordinasyonu sağlayacağız. Bundan başlayarak altyapıya kadar gideceğiz. 2009-2010 yıllarında bunları çözümleyebileceğimizi tahmin ediyorum. Ama daha uzun vadede bir çalışmanın Uludağ'ın bütünlüğünü çok daha yeni bir bakış açısıyla ele alabileceğini sanıyorum.''

-ULUDAĞ'DAKİ YETKİ KARMAŞASI-

Günay, ''Uludağ'daki yetki karmaşası ne olacak?'' sorusunu ise ''Çevre ve Orman Bakanlığı bu yoğun turizm hareketliliğinin yaşandığı bölgeyi milli parklar statüsünden çıkarıp turizm bölgesi ilan etme konusunda adım attı. Burada yargı konusu var. Yargıya buradaki çerçevemizi iyi atlatmak için çalışacağız. Süreç sonuçlandığında sanıyorum ki bu yetki çoğulculuğu ortadan kalkmış ve burada tekil irade ortaya çıkmış olacak'' diye yanıtladı.

''Bursa Büyükşehir Belediyesinin teleferik projesini inceleme imkanınız oldu mu?'' sorusu üzerine, projeyi inceleyemediğini belirten Ertuğrul Günay, şunları söyledi:

''Bursa Büyükşehir Belediyesinden bana burada ciddi bir tıkanma olduğunu, ciddi bir sıkıntı getirmeden bunun aşılabileceğini ilettiler. Hem Çevre ve Orman Bakanlığının hem de sivil toplum örgütlerinin tepkisi olduğunu söylediler. Yeni dönemde mümkün olduğu kadar koruma kurulu kurallarına riayet ederek hem doğayı korumaya hem toprağımıza sahip çıkmaya hem de altyapı imkanlarını çoğaltmaya çalışacağız. Bu tabloyu bu şekilde sürdürmeye kalkmak hiç kimsenin yararına değil.

Bu, doğayı korumak da değil. Burada doğa tahrip edilmiş. Şimdi bu duyarlılığı gösteren arkadaşlarımız geçmiş dönemde neredeymiş? Bu doğa işgali yaşanırken neredeymiş bu arkadaşlar, merak ediyorum. Defalarca söyledim, Kültür ve Turizm Bakanıyım ama aynı zamanda çevreci bir insanım. Çevreyi koruma konusundaki her dikkat benim de dikkatimdedir.''

Bakan Günay'ın telesiyejle Uludağ'ın zirvesine çıkıp buradan kar araçlarıyla dönüş programı iptal edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21