• BIST 10003.88
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 

ASYA’DAN AVRUPA’YA 170 BİN KİŞİ GEÇTİ

ASYA’DAN AVRUPA’YA 170 BİN KİŞİ GEÇTİ
32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda erkeklerde Kenyalı Vincent Kıplagat, bayanlarda ise Etiyopyalı Ashu Kasım, parkur rekorunu kırarak, birinci oldu

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş . Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin'in de bulunduğu yetkililer, halk ile bütünleşip bayrak ve çiçek dağıttı

Sabah saatlerinde havanın güzel olmasından yararlanan İstanbullular, köprü üzerinde oldukça neşeli bir gün geçirdi.

İstanbul'da her yıl uluslararası heyecan uyandıran 32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu halk koşusunda vatandaşlar köprü ortasına gediği sırada köprü direklerinin sallanmaya başlaması yarışa katılanları endişelendirdi. Sallantıya dayanamayan elektrik direkleri çatladı polis amiri köprü yetkililerini aradı.

Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda binlerce vatandaşın Boğaziçi Köprüsü'nden yaya olarak geçme fırsatı bularak, farklı bir pazar günü yaşadığı organizasyonun en renkli anları halk koşusunda yaşanıyor.

Vatandaşlar, köprü üzerinde kahvaltı yapmanın mutluluğunu yaşadı. Avrasya Maratonu'na gelen vatandaşların bazıları ise köprünün üzerinde yarıştan ziyade oyun oynayarak mutlu bir pazar geçirdi.

Satranç oynayan kişilerin yanı sıra bir grup vatandaş ise kağıt oynamayı ihmal etmedi. Bazı vatandaşlar ise davul eşliğinde eğlenceli dakikalar yaşadı.Kemençe ile horon tutanlar dört kişi bir olup batak oynayanlar hanımların börek ve zeytinyağlı açık sofraları vardı.

Halk koşusuna katılan bazı vatandaşların, köprü üzerindeki duvarlara yazılar yazması ise dikkatlerden kaçmadı

Halk Koşusu, çeşitli konulara dikkati çekmek isteyen sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, şirketlerin mesaj vermek için kullandığı önemli bir etkinlik haline geldi.

Sabancı Üniversitesi çalışanları, mezunları ve öğrencilerinden oluşan 34 kişilik bir ekip farklı kategorilerde maratonda yer alacak.

Okan Üniversitesi Golf kulübü sporcuları 32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu için köprüde yerini aldı

Ekip, Sabancı Üniversitesi ihtiyaç sahibi öğrencileri için oluşturduğu burs fonuna bağış toplayacak. Yapılan açıklamada, 20 liralık 100 bağışın bir öğrencinin yıllık ulaşım masrafını, 55 liralık 10 bağışın bir öğrencinin aylık yemek ihtiyacını, 100 liralık 7 bağışın da bir öğrencinin kitap masrafını karşıladığına dikkat çekildi.

Bir Dilek Tut gönüllüleri, hayati tehlikesi bulunan hastalıklarla savaşan daha fazla çocuğun dileğini gerçekleştirmek amacıyla organizasyonda yer aldı

Özürlüler İETT'den rampalı otobüs istedi

Üç takımı tutan gençler biz çok iyi arkadaşız takımlarımız farklı ama biz beraberiz dedi

Koreli koşularköprüde  kaşık oyunu oynadılar

Turistler çocuklarını ve köpeklerini alıp köprüden geçtiler

Çarşı grubu halk koşusuna katıldı çarşı koşuda vardı

Yavru vatan Kıbrıs'tan geldiler çoluk çocuk köprüden geçtiler

Çocuk polisimizde köprüden geçti hatıra fotoğrafı çektirdi

ULTRA Fenerbahçe derneği  Köprü üstünde hatıra fotoğrafı çektirdi

Kore kaşık takımı köprüde hazır bulundu

Nasreddin Hoca halk koşusuna katıldı eşşeği Anadolu yakasına bağladı

2010 Türkiye'de Japonya Yılı etkinlikler kapsamında türkiye'de bulunan japon grup köprüde çok eğlendi

Türk Cumhuriyetleri bayraklarıyla köprüden geçtiler

32. KITALARARASI İSTANBUL AVRASYA MARATONDA SONUÇLAR
32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda Erkeklerde Kenyalı Vincent Kiplagat 2.10.39 ile birinci, Etiyopyalı Dereje Yadete Woldegiorgis 2.11.53'lük derecesiyle ikinci, yine Etiyopyalı Girma Assefa da 2.13.37 ile üçüncü oldu.
Bayanlar maratona da Etiyopyalı atletler damgasını vurdu. İlk üç sırayı Etiyopyalı Ashu Kasım 2.27.25, Alemitu Abera 2.27.54 ve Amane Gobena 2.32.28'lik dereceleriyle elde etti.

32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda 15 kilometrelik koşuda Erkeklerde Etiyopyalı Abayneh Ayele Woldegiorgis birinci, Kenyalı Sang Benard Cheruiyot ikinci, Etiyopyalı Workinhe Tesfa üçüncü olurken, bayanlarda ise Kenyalı Emily Chebet birinci, Etiyopyalı Belaynesh Oljira ikinci, Türkiye'den Meryem Doğan ise üçüncülük kürsüsüne çıktı.

15 kilometrede erkekler ve bayanlarda Etiyopya 8, Kenya ise 3 madalya kazandı. 85 ülkeden atletlerin katıldığı maratonda Türk sporcular içinde ise erkeklerde en iyi dereceyi Bekir Karayel yaptı. Erkeklerde Bekir Karayel genel klasmanda 12.16.40'lık derecesiyle 5. sırada yer alırken, Türk sporcular içinde de birinci oldu. Erkan Kuş, 2.23.05 ile genel klasmanda 7, Türk sporcular içinde 2, Selahattin Selçuk da 2.28.13 ile genel klasmanda 9, Türk sporcular içinde de 3. sırayı aldı.
Türk sporcular içinde bayanlar maratonda ise Bahar Doğan, 2.37.51'lik derecesiyle genel klasmanda 6., Türk sporcular içinde ise birinci oldu.
Nilay Esen, 2.44.58 ile genel klasman 7.'si, Türk sporcular 2.'si olurken, 2.49.19 derece yapan Ümmü Kiraz ise genel klasmanda 8, Türk sporcular içinde ise üçüncü sırayı elde etti. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nda son 2 yılın şampiyonu Etiyopyalı Kasime Adilo Roba, bu kez 4.'lükle yetinmek zorunda kaldı.

Roba, 32. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nu 2.16.08 ile dördüncü sırada tamamladı. Bayanlarda da geçen yılı birinci bitiren Etiyopyalı Bizunesh Urgesa, Roba gibi dördüncü olabildi. Urgesa, 2.34.14'lük derecesiyle dördüncülüğe ulaştı. Maratondan 15 dakika önce startı verilen tekerlekli sandalye yarışında erkeklerde Japon Choke Yasuoka 10.38.10 ile birinci oldu. Bayanlarda ise Türk sporcu Zübeyde Süpürgeci 11.42.49'luk derecesiyle ilk sırayı aldı. 32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda sporculara toplamda 1 milyon dolar para ödülü dağıtıldı. Maratonda, genel klasmanda erkek ve bayanlarda birincilere 50 bin, ikincilere 25 bin, üçüncülere 15 bin, dördüncülere 10 bin, beşincilere 8 bin dolar ödül verildi.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21