• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

ASLANTAŞ, SKAL DÜNYA BAŞKANI OLDU

ASLANTAŞ, SKAL DÜNYA BAŞKANI OLDU
90 ülkede, 22 bine yakın üyeye sahip olan SKAL İnternational'ın Başkanı, Hülya Aslantaş oldu

TURİZMİN SESİ


SKAL İnternational'ın 76 yıllık tarihinde, ilk kez bir Türk, Skal İnternational'a Dünya Başkanlığı yapacak… 69. Dünya SKAL Kongresi, 12 ile 17 Ekim 2008 tarihleri arasında Taipei – Tayvan'da yapılıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden, yaklaşık 1000 kişinin katıldığı kongre sırasında; 14 Ekim (bugün) günü yapılan Dünya Başkanlığı ve Yönetim Kurulu seçiminde, Hülya Aslantaş ile rakibi Nic Racic yarıştı...

Oylama sonucunda Hülya Aşlantaş, oyların tamamına yakınını alarak, SKAL Dünya Başkanı seçildi. Hülya Aslantaş, 2 yıl süresince yapacağı Dünya Skal Başkanlığı görevini, mevcut Başkan Philip Sims'ten devraldı.

Hülya Aşlantaş “Ülkem adına, mutluyum, gururluyum”

Başkan seçilmesinin ardından, telefonla görüştüğümüz SKAL İnternational Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, “Türkiye'deki tüm Turizmci Dostlarıma, buradan Sevgi ve Saygılarımı iletiyorum, büyük bir heyecan ve gurur duyuyorum” dedi.

Hülya Aslantaş konuşmasını söyle sürdürdü: “1 yıl boyunca, dünya genelindeki, 22 bine yakın turizm profesyonelinin Başkanı olarak, 'Ülkemin Bayrağını Dalgalandıracağım'. Ben bir Türk kadını olarak; Türkiye'mizi en iyi şekilde temsil edip, dünyaya tanıtma gayreti içinde olacağım. SKAL Dünya Başkanı olmak için 30 yıl aralıksız çalıştım. Başkan olduğum bugün, Ülkem adına, mutluyum, gururluyum ve ekibimle birlikte, özellikle Güzel Türkiye'min tanıtımı alanında yapacağım projeler için heyecanlıyım” dedi.

Hülya Aslantaş “Dünya Barışı ve Dünya Turizminin Gelişmesi İçin Çalışacağız”

SKAL İnternational Başkanı olduğu an, salondaki coşku dolu alkışlar arasında duygularını dile getiren Hülya Aslantaş, “Dünyanın dört bir yanından gelen Sevgili SKAL Kardeşlerim; 'All For One, One For All- Hepimiz Birimiz, Birimiz Hepimiz' içindir. Sizlerle bir arada olmanın ve hayatımdaki en güzel dakikaları yaşamanın mutluluğunu tarif etmem mümkün değil. SKAL hayatımdaki en heyecanlı anların ilki, 1999 Stuttgart Kongresi'nde aldığım 'Yılın Kulübü' ödülü olmuştu.

Ve şimdi bugün burada, heyecanların en büyüğünü ve en unutulmaz olanını yaşıyorum. Vermiş olduğunuz destek ve inanç için, hepinize en derin teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım. Dünyanın en eski, en köklü ve en geniş tabanlı sivil toplum örgütü olan SKAL İnternational, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte, dünya barışı ve dünya turizminin gelişmesi yolunda önemli projeleri hayata geçirecektir” diye konuştu.
Kongre sırasında, 7'nci Skal International Ecotourism Ödülleri de sahiplerini bulacak.

'Hülya Aslantaş, Hep İlklere İmza Attı'

İstanbul SKAL Başkanı Kemal Özyiğit, “Kulübümüzün üyesi olmasından her zaman gurur duyduğumuz, Sevgili kardeşimiz Hülya Aslantaş, Dünya SKAL Başkanı olarak, Türkiye SKAL tarihinde bir ilke imza atarak bizleri olduğu kadar, dünya genelindeki tüm SKAL üyelerini mutlu etmiştir. SKAL Dünya Başkanlığı görevine, bir Türk kadının gelmesi çok önemlidir.

Sevgili Kardeşim Hülya Aslantaş'ın, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de daima yanında olarak, tüm desteğimizi vereceğiz. Zira ilklere imza atan Aslantaş, 98 ile 99 yılları arasındaki Skal İnternational İstanbul başkanlığı sırasında, Turizmde kalite 'Skalite' ödüllerini verilmesini başlattı. Yine 1999 yılında, dünyada ilk kez Young Skal'ı kurdu ve aynı yıl 'The Club Of The Year' ödülünü aldık. Dünya Başkanımız Hülya Aslantaş'ı içtenlikle kutlayarak, başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Hülya Aslantaş Kimdir?

1972 yılında, Boğaziçi Üniversitesi'nde, talebelik yıllarında çalışmaya başlayan ve turizm sektörüne adım atan Hülya Aslantaş, 1984'te sahibi olduğu Universal Turizm'i kurdu. Universal Turizm; Amerika'dan Güney Afrika'ya, Avrupa'dan Uzakdoğu'ya kadar özel turist gruplarını ağırlamaktadır. Hülya Aslantaş, turizm şirketini eşiyle birlikte yönetiyor.
1976'da İstanbul Skal kulübüne üye olan Aslantaş, o zaman kulübe yeni yeni alınan bayan üyeler arasında 4'ncü ve en genç kişi olmuştu. 1993 yılında İstanbul'da yapılan SKAL Dünya Kongresi'nde; kongre organizasyon komitesi genel sekreterliği ve 1998 yılına kadar çeşitli kademelerde görevler alan Aslantaş, 4 yıl Konsey meclisinde Türkiye'yi temsil ettikten sonra 2004'te ilk kez ve en yüksek oy ile SKAL İnternational Yönetim Kurulu'na girdi. 2 yıl SKAL İnternational PR ve medyadan sorumlu direktörü olarak görevini yapan Aslantaş, Tayland'da gerçekleştirilen 67. Dünya SKAL Kongresi'nde Dünya Başkan Yardımcısı oldu. Aynı zamanda, Hülya Aslantaş, 1998- 2000 yıllarında İstanbul Skal Kulübü Başkanlığı'nı yürütürken, 2000-2004 yılları arasında TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Hülya Aslantaş, İngilizce, Fransızca ve Almanca biliyor.

SKAL İnternational Kimdir?

*1932 yılında Paris'te kurulan SKAL İnternational, 90 ülkesinde örgütlenmiş, 500 kulüp ve 22 bine yakın üyeye sahip bir kuruluştur. Köklü yapısıyla SKAL İnternational; turizm profesyonellerini birbirleriyle iyi ilişkiler içinde iş yapmaya teşvik edici yapısıyla, ön plana çıkıyor. Dünyanın dört bir yanından turizmin Otel – acente – Hava yolu – turizm basını gibi değişik branşlarında çalışan, turizmcilerden oluşan SKAL İnternational üyeleri, yerel ve uluslararası platformlarda buluşup, dostluk ortamı içerisinde ortak konuları tartışarak çözüm yolları arıyor. Tüm kulüpler ve Ulusal Komiteler, İspanya- Torremoninos'da SKAL İnternational çatısı altında birleşiyor ve Genel Sekretarya bu merkezden idare ediliyor.
*Skal International, her yıl değişik bir ülkede yapılan Dünya kongresinde seçim yapıyor. Seçilen 7 kişilik bir yönetim kadrosu ile yönetiliyor. Bu kongreler, üyelere dünyada turizm sektöründe neler olup bittiği hakkında birinci ağızdan dinleme ve izleme fırsatı veriyor.
*Türkiye SKAL'ın ise, 900'e yakın üyesi ile çeşitli şehir ve ilçelerde 14 kulübü bulunuyor.
İstanbul Skal Kulübü 1998 yılından bu yana Turizmin oskarları olarak bilinen 'SKALITE' ödülleriyle biliniyor.

Deniz Anapa'nın mesajı

Sevgili Skal Ailemiz, Değerli Başkanlarımız, Sevgili Skal Kardeşlerimiz,
 
HÜLYA ASLANTAŞ DÜNYA BAŞKANI 
 
SKAL TÜRKİYE Ailesinin gururu, İstanbul Skal Kulübü geçmiş dönem başkanlarından HÜLYA ASLANTAŞ, yıllardır sürdürdüğü kararlı ve zorlu mücadelesi sonunda, uluslararası arenada, TÜRKİYE'mize, Skal Ailesi içinde getirilebilecek en büyük hediyeyi sunarak SKAL INTERNATIONAL DÜNYA BAŞKANI ünvanına hak kazandı.
 
69. Skal Dünya Kongresi kapsamında düzenlenen Genel Kurul'da, az önce yapılan oylama neticesinde,HÜLYA ASLANTAŞbüyük bir oy farkı ile rakibini geride bırakarak ülkemiz gururu oldu.
 
Türkiye'mizin içinde bulunduğu olumsuz koşullar içinde, bizlere ışık olan, bu onuru bizlere yaşatan,Türk Bayrağımızı dalgalandıran,Türk kadınının başarısını sınırlar ötesine taşıyan, DÜNYA BAŞKANIMIZ HÜLYA ASLANTAŞ'ı en içten duygularla kutluyor,kendisine bu onurlu görevinde sonsuz başarılar diliyoruz.
 
Kongreye katılarak, kendisine destek olan, Skal Ailemizin tüm Başkan ve Üyelerine de çok özel teşekkür ve minnetlerimizi iletiyoruz.
 
Ve çok özel teşekürrümüz de, İstanbul Skal Kulübü üyelerimizden,
Sevgili Cem Aslantaş'a..Bir eşin bir eşe verebileceği desteğin boyutunu, yol göstericiliği, anlayışı biz onda gördük..
Verdiğin gönülden ve sınırsız desteğe Teşekkürler Sevgili Cem..
 
TEBRİKLER  TEBRİKLER  TEBRİKLER  SEVGİLİ DÜNYA BAŞKANIMIZ  "HÜLYA ASLANTAŞ"
 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21