• BIST 9561.78
  • Altın 2484.765
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8361
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

ANTALYA’DA 156 MAVİ BAYRAKLI PLAJ VAR

ANTALYA’DA 156 MAVİ BAYRAKLI PLAJ VAR
Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Çevre Mühendisi Lokman Atasoy yaptığı açıklamada, Antalya'nın Mavi Bayrak'ta dünyada birinci olduğunu söyledi

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ –KEMER


“Gönül rahatlığı ile şunu söyleyebiliriz ki, dünya da en fazla mavi bayrağı olan şehir Antalya'dır” Antalya olarak, dünyada en fazla mavi bayrağa sahip olan şehir olduklarını ve bununla da Türk turizmi adına gurur duyduklarını belirten Lokman Atasoy, “Antalya kenti olarak dünyada en fazla mavi bayrağa sahip olan şehiriz. 650 km.lik sahil bandında 2009 yılında 156 plajımız mavi bayraklı idi. Bu sayının bu yıl daha da artmasını bekliyoruz.

Bu konuda kendimizi diğer ülkeler ile kıyaslamak amacıyla bir inceleme yaptık. 156 Mavi Bayraklı Antalya'dan sonra İspanya'da Galiçya bölgesinin 119 mavi bayraklı plajının olduğunu gördük. Arada bayağı da fark olduğunu gördük. Gönül rahatlığı ile şunu söyleyebiliriz ki, dünya da en fazla mavi bayrağı olan şehir Antalya'dır. Bu konuda Antalya Valimiz Alaattin Yüksel'in de büyük duyarlılıkları ile şehrimizdeki mavi bayraklı plajların ayrıcalığını göstermek amacıyla çevre müdürlüğümüz ve Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün de katkıları ile bir broşür bastırdık. İngilizce ve Türkçe olarak sloganımız olan 'Dünya da en fazla mavi bayrağı olan şehir Antalya'dır!' sloganı ile broşürlerimizi oluşturduk.

Broşürümüzün iç tarafında Mavi Bayraklı plajlarımız, Marinalarımız ve yatlarımızın isimleri yazıyor. Diğer tarafında da bir vatandaş olarak Mavi Bayrağa yapılabilecek olan katkılar konusu anlatılmaktadır. İlk etapta 3500 adet basıldı. 2009 broşürü olan bu broşürlerin devamı 2010 da basılmaya devam edecek. Bu broşürlerimizi Havaalanlarında, turizm danışma bürolarımızda kısacası gerekli olan her yerde dağıtıyoruz. Amacımız Antalya'nın Mavi Bayraktaki bu liderliğini ön plana çıkartmaktır.”dedi.

“Antalya'da her sene olduğu gibi bu yılda bir artış bekliyoruz…”
Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, Mavi Bayrak sayısında Antalya'da her sene olduğu gibi bu yılda bir artış beklediklerini ancak hedeflerinin artıştan çok niteliği ve kaliteyi arttırmak olduğunu söyledi. Atasoy, “ Her sene olduğu gibi bu yılda Antalya'da mavi bayrakta bir artış bekliyoruz. Tabi buradaki hedefimiz sadece artış değil, bunun yanında niteliği ve kaliteyi de arttırmak. Bu nedenle her sene önereceğimiz plajlarımızı daha da bir titizlikle ele alıyoruz. Buna bağlı olarak da her yıl Mavi Bayrak alma kriterlerine, yeni kriterler ekleniyor.

Bunun yanında deniz suyu analizleri ile ilgili yeni kriterler getirildi. 2012 den itibaren geriye dönüş 3 yılın deniz suyu değerlerine bakılacak. Şu anda sadece bir yılın deniz suyu değerlendirmelerine bakılırken, ondan sonra önerilip önerilmeyeceğine karar verilirken, bundan sonra 2012 den itibaren geriye dönük son üç yılın deniz analizleri dikkate alınacak. Bu ne demek derseniz? Artık biz denizlerin temizliğini sürekli istiyoruz anlamına geliyor. Plajların fiziki temizliği konusunda da yeni kriterler geldi. Bundan sonra plaj ölçüm metodu uygulanacak. Daha önce plajın temizliği konusunda yüzeysel bir madde vardı. Ancak plaj ölçüm metodu ile bir sınıflandırma isteniyor bizlerden. Mevcut ve yeni eklenen kriterlerle plajın daha da niteliğinin arttırılması amaçlanıyor. Ve biz aramıza katılacak yeni mavi bayraklı plajlarımızın çok daha iyi ve nitelikli olması için var gücümüzle çalşıyoruz.” Dedi.

“Mavi Bayrak pazarlama gücünü arttıran en önemli araçlardan biridir.”
Mavi Bayrak pazarlama gücünü arttıran en önemli araçlardan biri olduğunu da sözlerine ekleyen Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, “ Mavi Bayrak turizmde pazarlama gücünü arttıran en önemli araçlardan biridir. Hiç bilmediği ve tanımadığı bir yere gidecek olan turist, ebetteki kriterlerin kapsadığı güvenli, donanımlı, çevre yönetimine sahip, çevreye saygılı, denizi temiz yerlerde ve kontrol edilebilir yerlerde tatil yapmak isteyecektir. Mavi bayrakta bunun için çok büyük bir güvencedir. Bu bakımdan da Mavi Bayrağın turizm açısından büyük bir katma değer oluşturmaktadır. Turizm ve çevre açısından da baktığımızda, Mavi Bayraktaki bu tür kriterlerin bütün plajlarımızda uygulanması ile denizlerin korunması, çevrenin korunması, sürdürebilir bir turizmin sağlanması amaçlanmakta ve bunun için hizmet edilmektedir. “dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21