• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

ANTALYA VE KEMER'E BAKAN SÖZÜ

ANTALYA VE KEMER'E BAKAN SÖZÜ
Adalet Bakanı ve Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, konuşması sırasında Kemer'de 2009 yılı sonuna kadar tamamlanacak üç söz verdi
TURİZMİN SESİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kemer İlçe Teşkilatı'nın 3'üncü Olağan Kongresinde konuşan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yaptığı konuşma sırasında Kemerlilere üç söz verdi. Partiye katılacağı yönünde söylentilerin olduğu Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker'i konuşması sırasında alt geçit konusunda eleştiren Bakan Şahin, “Keşke Kemer Belediyesi merkezi hükümetle bu konuda bir iletişim kursaydı. Bu işi bir kovalasaydı. O zaman çok daha önce bu iş bitmiş olurdu. Ama siz Kemerli kardeşlerim 2009 yılı Mart ayında inşallah bu sorunu çözeceksiniz. Alt geçit projesinin bir an önce hayata geçmesi için ben de Ankara'ya döndükten sonra çalışma yapacağım. Bu işin takipçisi olacağız” dedi.

HEDEF 20 MİLYON TURİST
Bakan Şahin: “Antalya ve dolayısıyla Kemer, bir turizm kenti ve turizm ilçesi. Bu yılın sonunda Antalya 9 milyon turist sınırını aşacak. Önümüzdeki yıl, 10 milyon sınırını da aşacağına inanıyorum. Hatta daha da iddialıyım. Şimdi, Türkiye dünyada çok daha tanınan bir ülke haline geldi. Şu anda Türkiye, BM Güvenlik Konseyi üyeliğine seçildi. En fazla oy alan iki ülkeden biri olarak seçildi. 152 ülke bizim için oy verdi. Bunlar Türkiye'yi tanıdıkları, bildikleri ve Türkiye yönetimine inandıkları ve Türkiye'nin adil davranacağına inandıkları için oy verdiler. Türkiye ismini daha önce duymayanlar, Türkiye ile ilgili bilgilerini arttırmalarını sağlamayacak mı? Bu durum Türkiye'ye gelen yabacı misafir sayısını da etkileyecek. Ben inanıyorum ki, önümüzde ki yıldan itibaren Türkiye'ye gelen misafir sayısı daha da artacaktır. 10 milyonu Antalya'da çok rahat geçeceğimize eminim. Hedef 20 milyona ulaşmaktır. “Bu kadar çok turist gelmesinin ne faydası var?” diyebilirsiniz. Yabancı misafirlerden alınan gelir tabii ki Türk ekonomisine katkı sağlıyor.

ANTALYA-TEKİROVA YOLU TAMAMEN BİTİYOR
Türkiye'nin dünyada demokratik yapısı ile de bilenen bir ülke haline geldiğini vurgulayan Bakan Şahin, “Yabancı turist uçaktan inip, turistik tesise giderken çok rahat bir şekilde ulaşmak ister. Bundan altı yıl önce Antalya havaalanından inen bir turist, Kemer'deki turistik tesislere hangi yoldan geliyordu? Hangi kaliteli yoldan geliyordu? Şimdi hangi yoldan geliyor? Bir gidiş-geliş. Dar bir yol. Şimdi artık, sadece tüneller kaldı. 60 kilometrelik Antalya'dan Tekirova'ya kadar olan yolun yüzde 95'i bitti. Bizim parti kurarken bir vaadimiz vardı. Bu ülkede 15 bin km. duble yol yapacağız dedik. Biz göreve geldiğimiz ana kadar, sadece 6 bin km. yapılmıştı. Ama biz şu anda, altı yıl içinde 8 bin kilometresini yaptık. İşte bunlardan biri de Antalya-Kemer duble yoludur. Bu yol üzerinde üç tane de tünel var. Burada yol yapmak o kadar zor ki, bir taraf uçurum diğer taraf sert kayalar. Bizden önceki hükümetlerden hiç biri düşünmüş ama burayı duble yol haline getirmeyi başarmak için adım atamamışlar. Cesaret edememişler. Biz bu adımı attık. Şimdi de bitirme noktasına geldik. Üç tünel var. Üç tüneli de 2009 yılının sonunda açacağız. Ulaştırma Bakanımızın buraya gelmesinin en önemli nedeni bu tünellerin bir an önce bitmesi için ilgililere talimat vermekti. Talimatı verdi. 2009 yılının sonunda bu tünellerin tamamı bitecek. Antalya-Tekirova yolu standartları yüksek bir yol olarak hizmete girecektir. 9 milyon YTL bir ödeneğe ihtiyacı var. Sayın bakanımız kollarını sıvadı. Biz de hükümet olarak destek vereceğiz.

ÖLÜMLÜ KAVŞAĞA ALT GEÇİT
Kemerli kardeşlerimin, Kemer 2 kavşağını soracağını biliyorum. Orada çok sık ölüm oluyor. Bir alt geçit gerekiyor. Çok söylendi ama bir türlü gerçekleşmedi. Bu hep dile geldi. Şimdi Bayındırlık İl Müdürümüzle görüştüm. Projenin hazır olduğunu 2 milyon YTL'ye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Keşke Kemer Belediyesi merkezi hükümetle bu konuda bir iletişim kursaydı. Bu işi bir kovalasaydı. O zaman çok daha önce bu iş bitmiş olurdu. Ama siz Kemerli kardeşlerim 2009 yılı Mart ayında inşallah bu sorunu çözeceksiniz. Alt geçit projesinin bir an önce hayata geçmesi için ben de Ankara'ya döndükten sonra çalışma yapacağım. Bu işin takipçisi olacağız. Burada hayatını kaybedenlere rahmetler diliyorum. Bu tedbiri de alacağız.

YABANCILARIN HAYRAN KALDIĞI 100'E YAKIN ADALET SARAYI YAPTIK
Buralar yabancıların çok ziyaret ettiği yerler dedik. Ben Adalet Bakanıyım ve Adalet Bakanı olarak Kemer için ne yaptınız. Düşündüğünüz bir yatırım var mı diye sorarsanız. Son altı yılda Ege ve Akdeniz sahillerinde yer alan il ve ilçelerimizde son derece modern, çağdaş adalet sarayları yapmaya başladık. Artık Adalet Saraylarımız girenlerin içini açan binalar oldu. Neden önce sahiller? Bu tür binalar o yerlerin prestijidir. Yabancılar bir iş için adliyeye girdiklerinde ihtişam karşısında düşünürler. “Helal olsun. Adliye binaları, Adalet Sarayları son derece görkemli” desinler. Son altı yılda 100'e yakın Adalet Sarayı yaptık. Antalya Adalet Sarayına bir bakın. Türkiye'nin en güzel Adalet Saraylarından biri oldu. Önümüzde haftalarda Başbakanımızla açacağız. Akdeniz Üniversitemizde de çalışmalarımız tamamlandı. Rektörümüz aradı, Başbakanımız buraları da açarsa seviniriz dedi. Ben de sayın başbakanımızdan uygun bir tarih alarak bunların hepsinin açılışını gerçekleştireceğiz. Kemer'de bizim çok önemli bir ilçemiz. Buraya da son derece modern, müstakil bir Adalet Sarayı yapacağız. O nedenle 2009 yılı yatırım programına Kemer Adalet Sarayı'nı da aldık. En kısa zamanda tamamlayacağız. Yer sorunun da çözüldüğü söylendi. Bu işin takipçisi ilçe başkanımızla birlikte olacağız. 2009 yılında temelini atıp en kısa zamanda bitireceğiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21