• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Antalya tatilinde kalp krizi geçiren Alman siyasetçi kendisini Türk doktorlara emanet etti

Antalya tatilinde kalp krizi geçiren Alman siyasetçi kendisini Türk doktorlara emanet etti
Alman siyasetçi Dieter Hübers, Türk doktorlara emanet ederek üçlü By-pass ameliyatı ile sağlığına kavuştu

TURİZMİN SESİ


Almanların en çok sevdiği tatil destinasyonlarından Antalya’ya tatile gelen Alman siyasetçi Dieter Hübers, konakladığı otelde rahatsızlandı. Alman siyasetçi, ilk müdahalesinin ardından tedavisine Almanya’da devam etmek yerine kendisini Türk doktorlara emanet ederek üçlü By-pass ameliyatı ile sağlığına kavuştu. 

Otel odasında bayıldı
Almanya-Bocholt Şehir Partisi (Stadtpartei) Kurucusu Dieter Hübers, geçtiğimiz hafta tatil için Antalya’ya geldi. Tatiline başlayan ve otel odasında bulunduğu bir sırada baygınlık geçiren ve sonrasında ciddi bir göğüs ağrısı ile karşı karşıya kalan Dieter Hübers, 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığı ile otele en yakın hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalesi sonrasında Hübers, Türk olan gelininin yaptığı araştırma sonrasında Akdeniz Sağlık Vakfı (ASV) Yaşam Hastanesi’ne kaldırıldı.

Antalya’da tedavi olmaya karar verdi
Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünden Doç. Dr. Gökhan Özerdem tarafından muayene edilen Alman siyasetçiye By-pass ameliyatı olması gerektiği açıklandı. Önünde iki seçeneği olan Hübers, ya ambulans uçakla Almanya’ya dönecek ya da Antalya’da kalıp tedavisine devam edilecekti. Hübers, ASV Yaşam Hastanesi’nin imkanlarını görüp doktorlarla yaptığı görüşme sonrasında tedavisi için kendisini Türk doktorlara emanet etti.

3 saatlik ameliyat 
Alman siyasetçi Antalya’da tedavi kararı alması ile birlikte hemen Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünden Doç. Dr. Gökhan Özerdem ve Op. Dr. Levent Çetin tarafından üçlü By-pass ameliyatına alındı. 3 saatlik zorlu bir by-pass ameliyatı sonrasında hayata yeniden tutunan Hübers, bugün sabah saatlerinde (30.04.2019) taburcu oldu. 

“Türkiye’de tedavi olmanın mutluğunu yaşıyorum”
Taburcu olmadan önce kısa bir açıklama yapan Alman siyasetçi Hübers, “Türkiye’de tedavi olmanın mutluğunu yaşıyorum” dedi. Hastalığının benim için sürpriz olduğunu belirten Hübers, “Rahatsızlığımın ortaya çıkması ile iki karar arasında kalmıştım. Tedavim için ya Almanya’ya geri dönecektim ya da Antalya’da tedavimi devam ettirecektim. Hastane donanımı, doktorların bana sağladığı güven ve personelin ilgisini görünce ameliyat ve tedavimi Antalya’da gerçekleştirmesi için kararımı verdim. Hiç şüphe duymadan ameliyatı onayladım. Benim için çok isabetli ve doğru bir karardı. Şimdi gördüğünüz gibi çok dinç ve sağlıklıyım. Son olarak da şunu söylemeliyim; hastanede inanılmaz bir başarı ve ilgiyle karşılaştım. Sanırım Almanya’da bana böyle bir şekilde bakılamazdı. Başıma yine böyle bir şey gelse yine aynı kararı veririm. Her şey için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Türkiye’nin sağlık ve turizm elçisi olacak
Doç. Dr. Gökhan Özerdem yaptığı açıklamada Dieter Hübers’in hastaneye geldiği zaman çok ciddi bir tablo içinde geldiğini söyledi. Özerdem, “Yapılan EKO ve EKG incelemesinde ciddi bir koroner arter şüphesi ile hemen koroner anjiyografi ünitesine alınıp işlem yapılmasına karar verildi. İşlem sonucunda da çok ciddi bir damar darlığı tespit edildi. Bu kalp krizinin başlangıcıydı. Damarda tam tıkanıklık olmasa da ciddi bir darlık vardı. Hemen yakınlarına durumu bildirdik. Daha önce böyle bir rahatsızlıkları olmadığı için çok şaşırdılar. Biz gerekli açıklamaları tekrar tekrar yaptık. Yabancı bir ülkede olduğu için tedirgindi. Ambulans uçakla Almanya’ya transfer etmeyi düşünürken Hübers burada tedavi olmaya karar verdi. Bu karar sonrasında 3 damarına 3 saat süren By-Pass ameliyatı yaptık. Ameliyat sonrasında bize ne zaman ameliyat olacağını sordu. Ameliyat olduğunu duyunca çok şaşırdı. Ters giden bir şey olmadı. Nekahet sürecinin önemli bir kısmını da bizimle geçirdi. Hatta kendisi bir gün daha kalmak istedi. Hastamız gayet iyi, ayağa kalkıyor, geziyor. Büyük ihtimalle de kontrolü için Antalya’ya gelecek çünkü ‘bundan sonra Almanya’da gideceğim hastaneleri muhtemelen beğenmeyeceğim’ diyor. Bize ‘bundan sonra sağlık ve turizm elçiniz olacağım’ dedi.” şeklinde konuştu. 


 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21