• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

ANKARA'DA SERGİ SALONU YOK

ANKARA'DA SERGİ SALONU YOK
Bakan Ertuğrul Günay, Ankara'da bir sergi salonu olmamasına öfkeliydi: Kimse alınmasın, Ankara'ya Atatürk'ten sonra bir siyaset adamı, bir vali, belediye başkanı, başbakan gelmemiş
TURİZMİN SESİ
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: “Kimse alınmasın, Ankara'ya Atatürk'ten sonra bir siyaset adamı, bir vali, belediye başkanı, başbakan gelmemiş...”

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken, 'ezan' polemiği yaşandı. Türkiye'nin Avrupa hatta Türk cumhuriyetleri ile kıyaslanacak kültür mekânlarının olmamasına isyan eden Bakan Ertuğrul Günay, “Ankara'ya, Atatürk'ten sonra ufku olan bir siyaset adamı, vali, belediye başkanı, başbakan gelmemiş” dedi.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önceki gece Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçesi kabul edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Günay, CHP'li Bülent Baratalı'nın, Yalova'da restore edilen Hersekzade Ahmet Paşa Camisi'nin açılışındaki “Basın mensupları dışarıda olsaydı, ezanı ben okurdum” açıklamasına atıf yaparak, “Müezzin olduğunuzu bilmiyordum” sözlerine yanıt verdi.


Yalova'da cemevi binasının birinci katın şapını döktükten sonra restore edilen 500 yıllık Hersekzade Ahmet Paşa Cami'ne gittiklerini vurgulayan Günay, şöyle konuştu: “Cemevi, cami hepsi bizim. Çıkacağımız sırada bir delikanlı dedi ki 'Ben müezzinim. Sesim de iyidir, buranın akustiği de çok iyidir, kısacık bir şey okuyayım mı?' Kısacık okudu. Akustik çok güzel gerçekten. Çıkarken şaka yollu dedim ki gazeteciler olmasa ben de denemek isterdim. Gazeteye, 'Ben, ezan okurdum' diye çıktı. Ne olur okusam?”

Turizm kartı, yeşil yıldız...
Yeni projelerini de anlatan Günay, Türk vatandaşlarını, müzelerle buluşturan 'müzekart'ı gelecek yıl Türkiye'ye gelen turistlere de uygulamayı düşündüklerini söyledi. Günay, “İnsanlar alışveriş yaparken, uçuş mili kazanıyorlar, ya da filan bir yerden indirim kazanıyorlar. Tatile gitme konusunda da bir kolaylık kazanabilirler. Bunu da kültür ve turizm kartı düzenlemesiyle sağlayacağız.” diye konuştu. Günay, çevre ve doğa duyarlılığı olan turizm tesislerine birtakım standartlar getireceklerini belirterek, bu standartları yerine getiren turizm tesislerine 'yeşil yıldız' vermeyi düşündüklerini söyledi.


Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestra binasını yeniledikleri, Ankara'ya şimdi sergi salonu kazandırmaya çalıştıklarını anlatan Günay, Türkiye'nin Avrupa hatta Türk cumhuriyetleriyle kıyaslanacak kültür-sanat mekânları olmadığını vurguladı. “Özellikle Ankara'da... Cumhuriyet'in başkenti diyoruz” diyen Günay şunları söyledi: “Her yerde fütursuzca söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ne özellikle Ankara'ya, Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra ufku olan bir siyaset adamı, bir devlet adamı, vali, belediye başkanı, başbakan gelmemiş. Kimse alınmasın, hepimize düşen pay var burada. Ankara'da sergi salonu yok.”

'Mustafa tartışması'
Görüşmelerde ise 'Mustafa' belgesi tartışıldı. CHP'li Bülent Baratalı, “Atatürk filmi elbette yapılacaktır. Napolyon'un filminin bile 250 yıl sonra yapıldığını göz önüne alırsak, bunu, biraz daha geç mi yapsaydık diye düşünüyorum” diye konuştu. Baratalı, Günay'a da “Madem filmlere destek veriyorsunuz, sınıf arkadaşınız Deniz Gezmiş'in filmine destek verir misiniz?” diye sordu. CHP'li Mustafa Özyürek de toplumdaki ayrışmalara dikkat çekti, “Örneğin, bir 'Mustafa' filmi çıkıyor, toplum üçe bölünüyor” dedi. MHP'li Münir Kutluata da 'Mustafa' filminde olduğu gibi, eserlerin arasına bir şeyler serpiştirilmesini Türkiye'nin yarınları açısından doğru bulmadığını söyledi
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21