• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

ANKARA’DA KONGRE TURİZMİ

ANKARA’DA  KONGRE TURİZMİ
“Ankara'nın örnek bir başkent kimliğiyle, marka şehir olma yolunda ilerlemesini sağlama noktasında kongre turizmi can alıcı bir noktadır.”
TURİZMİN SESİ
Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Savaş Çolakoğlu Anlatıyor;
*2012 ve ileriki yıllar da Ankara turizmde KONGRE TURİZMİ ile parlayacak…

*Ankara'nın duruşuna ve elindeki mevcut donanımlarına en uygun turizm türü kongre turizmidir.

*Yeni yapılan kongre salonları ile yapılacak olanları da ilave olunca yeterli kapasite oluşturulmuş olacaktır. Konaklama tesislerinin yeterli yatak kapasitesine sahip olması ve ulaşım imkanlarının rakiplerine oranla daha elverişli olması, hiç şüphesiz Ankara'yı bir adım öne çıkaracaktır.

*Eskişehir ve Konya'ya hızlı tren ile ulaşımın sağlanması ve mesafenin oldukça kısalması, Kapadokya bölgesinin yakınlığı, ilçelerinde termal turizm olanakları ile günübirlik turların düzenlenebileceği mekanların olması Ankara'yı daha da cazip hale getirmektedir. Ayrıca Esenboğa Havaalanı'nın uluslararası standartlarda hizmet sunması ve direkt uçuşların yapılıyor olması da çok önemli artı değerlerdir.

*Ankara 10 bin yıllık tarihi geçmişi ve kurtuluş savaşının idare edildiği merkez olarak mücadele ve bağımsızlık yolunda bu başarıyı sağlamışken neden Kongre Havzası merkezi olmasın.

Ülkeleri temsil eden en önemli unsurlardan biri şüphesiz başkentlerdir. Yurdumuzun coğrafi olarak hemen hemen tam ortasında sayılabilecek bir şehir olan Ankara, bütün cephelere eşit mesafede olması sebebiyle tam bir merkez konumundadır.

Ankara, merkezi noktada ve başkent olduğu için ülkemizin etnik, dini, sosyal, kültürel dokusuna da ev sahipliği yapmaktadır. Ankara'nın duruşuna ve elindeki mevcut donanımlarına en uygun turizm türü kongre turizmidir.

Eskişehir ve Konya'ya hızlı tren ile ulaşımın sağlanması ve mesafenin oldukça kısalması, Kapadokya bölgesinin yakınlığı, ilçelerinde termal turizm olanakları ile günübirlik turların düzenlenebileceği mekanların olması Ankara'yı daha da cazip hale getirmektedir. Ayrıca Esenboğa Havaalanı'nın uluslararası standartlarda hizmet sunması ve direkt uçuşların yapılıyor olması da çok önemli artı değerlerdir.

Kongre katılımcısı genel olarak kültür düzeyi yüksek ve gelir bakımından orta düzeyin üstünde olduğu için kongreye katılımın yanı sıra tatil, eğlence ve ziyaret fırsatı da yaratmaktadır.
Bu nedenle, kongrenin konusu kadar yapıldığı mekan ve şehir de tercih edilme açısından önem taşımaktadır.

Katılımcılar her defasında aynı şehir ve mekanda yapılan kongreleri tercih etmediğinden yeni arayışlar, yeni bir turizm sektörü olan kongre turizmini her dönem gündemde tutmaktadır. Uluslararası turizm hareketlerinde Kongre Turizmi %35-40 civarında bir paya sahipken Türkiye'de bu oran %10'a bile ulaşmamıştır. Bu boşluk yerli ve yabancı yatırımcıların ülkemize ilgisini artırmaktadır.

Tüm dünya turizm hareketlerinin genelinde doğuya doğru bir kayma vardır. Destinasyon olarak tercih edilebilirlik oranımızın yüksek olması, bu kaymadan fazla pay almamız için elimizdeki en büyük kozdur.

Türkiye; Batı'dan Doğu'ya artan bir eğilime sahip olmasının yanında Ortadoğu ve Asya merkezli toplantılarda da stratejik olarak tercih edilen ülke konumundadır. Kişibaşı harcama oranının diğer turizm çeşitlerine göre 2,5 katı olan Kongre katılımcılarını ülkemize çekmek pazardan alacağımız payı da artıracaktır. Kamu ve özel sektörün ilgili kuruluşlarının birlikte yürütecekleri çalışmalar ile Kongre Turizminde Avrupa'daki rakiplerimizle rekabet edecek duruma gelmeliyiz.

Ankara 10 bin yıllık tarihi geçmişi ve kurtuluş savaşının idare edildiği merkez olarak mücadele ve bağımsızlık yolunda bu başarıyı sağlamışken neden Kongre Havzası merkezi olmasın. Yeni yapılan kongre salonları ile yapılacak olanları da ilave olunca yeterli kapasite oluşturulmuş olacaktır. Konaklama tesislerinin yeterli yatak kapasitesine sahip olması ve ulaşım imkanlarının rakiplerine oranla daha elverişli olması, hiç şüphesiz Ankara'yı bir adım öne çıkaracaktır. 2012 ve ileriki yıllar da Ankara Turizmde Kongre Turizmi ile parlayacak…
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21