• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

AMERICAN AIRLINES,BRITISH AIRWAYS ve IBERIA ORTAK İŞ ANLAŞMASI İMZALIYOR

AMERICAN AIRLINES,BRITISH AIRWAYS ve IBERIA ORTAK İŞ ANLAŞMASI İMZALIYOR
LONDRA ve MADRİD, 14 Ağustos 2008. American Airlines, British Airways ve Iberia, Kuzey Amerika ve Avrupa arasındaki uçuşlar için ortak bir iş anlaşması imzalamış olup, küresel anlamda işbirliklerini genişletmeyi de planlamaktalar.

Turizmin Sesi


Bu ilişki sayesinde yolculara, dünya çapında daha fazla noktaya, kolay, akıcı ve rahat yolculuk imkanı sunulurken, aktarmalar, uçuş saatleri ve frequent flyer olanakları da arttırılıyor.

American Airlines, British Airways ve Iberia'nın, başlıca üyeleri olduğu oneworld küresel işbirliğinin, dünya çapında diğer küresel oluşumlar ile daha etkin olarak rekabet etmesini sağlamak sureti ile, yolcu tercihlerinde de gelişmeler gerçekleştirilecek.

Havayolları, bugün, Birleşik Devletler Ulaştırma Bakanlığından tekelleşmeye karşı kanundan dünya çapında muafiyet talebinde bulunacaklar ve Avrupa Birliğindeki ilgili nizami makamları da haberdar edecekler.

Ayrıca, diğer oneworld üyeleri olan Finnair ve Royal Jordanian da, tekelleşmeye karşı kanundan muafiyet başvurusuna dâhiller.

Ortak iş anlaşması çerçevesinde, üç havayolu, Birleşik Devletler, Meksika ve Kanada ile Avrupa Birliği, İsviçre ve Norveç arasındaki uçuşlarda ticari işbirliği gerçekleştirirken, faaliyetlerini, birbirinden ayrı tüzel kişilikler olarak sürdürmeye devam edecekler.

AB ve Birleşik Devletler içinde ve ötesindeki uçuşlarda, kod paylaşım anlaşmalarını genişletmeye devam ederken, havayollarının yolculara sunabilecekleri uçuş noktalarının sayısını da önemli ölçüde artıracaklar.

Bugünkü duyuru, yolcu tercihlerinin güçlendirilmesine yönelik olarak atılmış önemli bir adım. Bu anlaşma, oneworld'un transatlantik seviyesinde tekelleşmeye karşı kanundan halihazırda muaf olan rakip küresel hava işbirlikleri ile etkin bir şekilde rekabet etmesine olanak tanıyacak. Halihazırda SkyTeam'de altı havayolu ve dokuz Star Alliance havayolu bu muafiyete sahip.

Yolcular, üç havayolunun kombine güzergah ağı sayesinde, günlük 6200'ün üzerinde kalkış ve üç havayolunun ayrı ayrı sunabileceğinden çok daha sık ve pratik tarife seçenekleri ile, 106 ülkede 443 noktaya, çok daha kolay bir şekilde yolculuk yapabilecekler.

Aktarmalı yolcuları için bağlantılar sunmak üzere bir arada çalışan havayolları, her bir havayolu için ekonomik olmayabilecek güzergahlarda da destek vermek sureti ile, yolcu tercihlerini genişletmektedir.

Yolcular ayrıca frequent flyer milleri kazanırken ve kullanırken, dünya çapındaki uçuşlarda elit avantajlardan yararlanırken ve karşılıklı ve sürekli havalimanı lounge erişiminden faydalanırken daha geniş imkanlara sahip olacaklar.

Ortak iş anlaşması sayesinde, havayolları, rekor seviyelere ulaşan yakıt maliyetleri nedeni ile bilet fiyatlarına yansıyan yükü bertaraf ederek, giderlerini azaltacak ve yeni müşteriler de çekecektir. Böylece, havayollarının ürünler, hizmetler ve filolarına yatırım yapmak üzere daha büyük imkanları olacaktır. Çalışanlar ve hissedarlar da anlaşmadan istifade edeceklerdir

American Airlines'ın ana firması olan AMR Corp.'un yönetim kurulu Gerard Arpey, “Öngörülen işbirliğimizin, rakip işbirlikleri ile etkin bir şekilde rekabet edebilmemiz ve rekor seviyelere ulaşan yakıt fiyatlarının ve artmakta olan ekonomik kaygıların getirdiği zorlukları yönetebilmemiz açısından önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.

Ayrıca, ürün ve hizmetlerimize daha fazla yatırım yapabileceğimiz için, daha etkin birer rakip olacağımızı düşünüyoruz. Sonuç olarak, bu iş anlaşması, yolcularımız, hissedarlarımız, çalışanlarımız ve hizmet verdiğimiz toplumlar için olumlu sonuçları beraberinde getirecek.” diyor.

British Airways üst düzey yöneticisi Willie Walsh: “Bu stratejik işbirliği, daha iyi bir şekilde düzenlenmiş saat ve sıklıklar ile, daha çok sayıda noktaya, daha kolay yolculuklar sunmak suretiyle, rekabeti güçlendiriyor.

Değişen nizami şartlar çerçevesinde, Londra Heathrow'un, Birleşik Devletlere uçmak isteyen her Amerikan veya AB havayoluna açık olduğu ve rakip işbirliklerinin muafiyet sahibi olduğu dikkate alındığında AB ve Birleşik Devletlerden tekelleşmeye karşı kanundan muafiyet başvurusunda bulunuyoruz.” demekte.

Iberia yönetim kurulu başkanı ve üst düzey yöneticisi Fernando Conte ise: “Bu işbirliğinden en fazla yararlanacak olanlar yolcular, zira, dünya çapında daha fazla noktaya, daha iyi bağlantılar gerçekleştirebilecekler. Üç küresel havayolu işbirliği, aynı kurallara göre hareket edeceği için, rekabeti de arttıracak. Günümüz havacılık sanayiinde elzem olan konsolidasyona yönelik çok önemli bir adım atmaktayız.” diyor.


Bu raporlarda yer alan bazı bilgiler ileriye yönelik olup, gerçek sonuçların, söz konusu ileriye yönelik ifadelerde dile getirilen ya da ima edilenlerden önemli ölçüde farklılık göstermesine yol açabilecek riskler ve belirsizlikler ihtiva etmektedir.

İleriye yönelik ifadeler, işletme ve finansal şartların sonuçlarına yönelik tahminler ve Şirketin, Ticari Plan programları, gelecekteki tahmini gelirleri, finansman planları ve beklenen harcama ve aktif satışları gibi, gelecekteki operasyonlarına yönelik plan ve hedeflerine, ihtiva etmekte olup, bunlarla sınırlı değildir.

Bu raporda yer alan ileriye yönelik tüm ifadeler, bu raporun hazırlandığı tarihte Şirket tarafından bilinmekte olan bilgileri esas almaktadır. Şirket, yeni bilgilerin, gelecekteki olayların veya sair hususların bir sonucu olarak, ileriye yönelik herhangi bir ifadeyi halka açık şekilde güncellemek ya da revize etmek hususunda herhangi bir yükümlülük üstlenmemektedir.

Şirketin ileriye yönelik ifadelerinin yanlış olmasına veya küresel ekonomide bir havayolu işletmesinin gelecekteki faaliyetleri ya da sonuçları üzerinde sair şekilde olumsuz bir etkiye yol açmasına neden olabilecek çok sayıda faktör ve spesifik olayı kalem kalem belirtmek makul olarak mümkün değildir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21