• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

AKTOB BAŞKANI;REKABET ORTAMINDA YAPICI OLALIM

AKTOB BAŞKANI;REKABET ORTAMINDA YAPICI OLALIM
Tur operatörlerinin ticari rekabeti, kendi aralarında savaşa dönüştürmemeleri gerekiyor
TURİZMİN SESİ
Moskova'da Antalya tanıtımı için gece düzenleyen AKTOB'un Başkanı Sururi Çorabatır, çarpıcı açıklamalarda bulundu: Tur operatörlerinin ticari rekabeti, kendi aralarında savaşa dönüştürmemeleri gerekiyor. Bizler de rekabet ortamında, yapıcı, paylaşımcı ve ikna edici olalım. Hepimizin ortak hedefi, ülke ekonomisine katkı ve sürdürülebilir turizm.

AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, Moskova'da yaklaşık 700 acentenin katılımıyla düzenlenen AKTOB gecesinde Rus pazarı için '365 gün Antalya' sloganıyla yola çıktıklarını anlattı. Çorabatır, 2 milyon 300 bin olan Antalya'daki misafir sayısının önümüzdeki yılda 4 milyona çıkarma hedefinde olduklarını bildirdi. “Biz bu artışın sağlanacağını düşünüyoruz” diyen Çorabatır, geceye desteklerinden dolayı tüm acente, tur operatöre ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Rus pazarında çalışan acentelerin dikkat etmesi gereken önemli bir olay olduğunu söyleyen Çorabatır, sözlerini şöyle sürdürdü:
“2 milyon 3 binlere ulaştığımız Antalya'da artık turizmcilerin daha geniş düşünmesi gerektiğine inanıyorum. Yani kendi ticaretlerinin haricinde Türkiye ve Antalya'daki kapasiteleri düşünmeleri lazım. Bununla birlikte bu pazarda hep birlikte hareket edilmeli.

Bu yıl, dünyada yaşanan ekonomik olaylar, petrol fiyatlarındaki artış, özellikle havaalanı vergilerinin ve uçak fiyatlarının yükselmesi, tur operatörlerini olumsuz etkiledi. Dolayısıyla bizi de etkiledi. Bu noktada dikkatimizi çeken bir olay var. Sayın TÜROFED Başkanımız ve büyük tur operatörleriyle şimdiye kadar dört ayrı toplantı düzenledik. (Kendilerine teşekkür ediyorum çünkü toplantılara yönetim kurulu başkanları nezdinde katıldılar.) Bu operatörlerin kendi aralarında ticari rekabet olabilir ama çok da dikkatli olmalılar.

Çünkü ticarette rekabet vardır ama savaş yoktur. Tur operatörlerimizin ve buradaki acentelerimizin ticaret yaparken, yarın rekabetten dolayı oluşacak olumsuzluklara meydan vermemek için çok iyi düşünmeleri gerekiyor. “

REKABET ORTAMINDA YAPICI, PAYLAŞIMCI OLALIM

Türkiye olarak kış turizm fuarında büyük bir stant kurduklarını belirten Çorabatır, şöyle dedi: “Ama kış fuarı olmasına rağmen bir zamanların yaz fuarı organizasyonundan daha büyük bir organizasyonla karşılaştık. Önümüzdeki yıl, dünyadaki ekonomik olaylar ve rakip ülkelerin bu pazara verecekleri ağırlıktan dolayı çok dikkatli olmalıyız.

Başta Antalya olmak üzere, pazarda buradaki Türk tur operatörlerinin başarısından dolayı çok büyük avantaj sahibiyiz. Rusya'daki turizmi yönlendiren en büyük firmalar, bizim tur operatörlerimiz…Mısır'a bu yıl 2 milyon 175 bin ziyaretçi gitti ama çoğu bizim tur operatörlerimizle gitmiştir. Biz turizmciler olarak, tur operatörleri arasındaki rekabet ortamında yapıcı, paylaşımcı, uyarıcı ve ikna edici olmamız gerekiyor.

Onları yönlendirmemiz lazım. Çünkü dünyadaki ekonomik olaylardan dolayı bizde de maliyetler çok yükseldi. Özellikle biz otelciler, fiyat artışlarında satılabilir fiyatlar vermemiz gerekiyor. Bizler satılabilir fiyatlar verirken, bu pazarda faaliyet gösteren tur operatörlerimizin de uçak koltuk kapasiteleriyle ilgili satılabilir koltuk kapasiteleri almaları gerekiyor.“

REHAVETE KAPILMAYALIM, PAZARI İYİ YÖNLENDİRELİM

2002'de 520 binlerde olan Rus pazarında 2,5 milyon turiste ulaşıldığını hatırlatan Çorabatır, sözlerini şöyle tamamladı: “Kimse bu rakamları küçümsemesin, ama rehavete de kapılmasın. Rusya, çok zor bir pazar. Piyasa geliştikçe, bunları daha da iyi anlıyoruz.

Rusya'daki turizmcilerin 'Türkiye'nin rakibi yok' açıklamaları bizim için çok sevindirici. Ancak rehavete kapılmadan bu pazarı önümüzdeki 5 yılda çok iyi yönetmemiz lazım. Aksi taktirde sorunlarla karşılaşabiliriz. Antalya, Moskova için gerçekten çok büyük bir avantaj. Bu avantajımızı çok iyi değerlendirmemiz lazım.

HEDEF, GELECEK SENE PARTNER ÜLKE OLMAK

AKTOB ve TÜROFED olarak büyük tur operatörleriyle değerlendirme toplantılarına devam edeceğiz ve bu pazarın daha da gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Antalya olarak biz varız, her zaman daha iyi ve daha iyi tanıtım için çalışmalarımızı yapacağız.

Hedefimiz, aynı organizasyonu, tüm tur operatörleriyle birlikte marttaki fuardan önce çok daha büyük katılımlı yapmak.Bu seneki kış fuarında partner ülke Mısır'dı. Sayın Tanıtma Genel Müdürümüzle görüştük. Antalya olarak gelecek sene kış fuarında partner ülke olmayı hedefliyoruz.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21