• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) 35. Kuruluş Yıldönümü’nü Aspendos’ta kutladı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) 35. Kuruluş Yıldönümü’nü Aspendos’ta kutladı
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) 35. Kuruluş Yıldönümü’nü Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Antalya Valiliği’nin destekleri ile Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleştirdi 

TURİZMİN SESİ


Antik tiyatronun girişindeki kokteyl ile başlayan geceye Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TTYD Başkanı Oya Narin, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, AKTOB üyeleri ve turizmciler katıldı. Kokteylin ardından antik tiyatroda 35. Kuruluş Yıldönümü konuşmaları gerçekleştirildi. 

Aspendos ve AKTOB
Gecenin ilk konuşmasını AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı yaptı. “Bugün Antalya ve Türkiye için çok önemli bir yer olan Aspendos’tayız” diye konuşmasına başlayan Başkan Yağcı: “Bugün iki önemli konumuz var. 2 yıl önce Valimiz Münir Karaloğlu’nun vizyonuyla Antalya’daki kültürel değerlerin ön plana çıkarılması için temalı yıl kapsamında geçen seneyi Perge yılı bu seneyi de Aspendos yılı ilan etmiştik. İkinci ikinci konu ise AKTOB. Biz turizmciler bu tür etkinlikleri otellerde yapıyoruz ama bu sene valimizden de cesaret alarak Aspendos’ta yapmak istedik. Ne kadar doğru bir iş yaptığımızı da görüyoruz. Aspendos’un girişinde bir yazı var: ‘Bir tiyatroyu restore ediniz ama kapısına kilit vurmayınız, burada temsiller veriniz güreşler düzenleyiniz’ yazıyordu. Bu 1930 yılında ulu önder Gazi Mustafa Kemal’in söylediği bir söz” dedi. Biz de bu muhteşem eserde 35.yılımızı kutluyoruz.

“70. yılımızda 30 milyon turist sayılarını aşacağız”
35 yılda AKTOB’un Türk turizminin gelişmesinde ulusal kalkınma odaklı stratejileri ile sektöre dinamik kazandırdığını belirten Yağcı, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler mesleki birlikleriz. Yani bizim temel görevimiz sektör için doğru neyse onu ifade etmektir. Antalya’nın artan turistik talebine yanıt olarak işletmelerin kurulması ve bu işletmelerin bir çatı altında toplanmasında AKTOB köprü görevi görmüştür. AKTOB 35 yıl önce ANTİD ismi ile kuruldu. Geçtiğimiz 35 yıllık serüvende AKTOB logoları da zamanla değişti. Bu sene de AKTOB’un yeni vizyonuna uygun yeni bir logo ile karşınızdayız. AKTOB’un çok farklı bir özelliği daha var: Sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bir yapı. Bu açıdan da Türkiye’de önde gelen STK’lardan biriyiz. AKTOB Başkanlarına baktığımızda öncelikle ilk başkanımız Ali Berberoğlu’nu rahmetle anıyoruz. 1984 yılının Haziran ayında AKTOB kurulmuştu. Selahattin Saklıca, Ahmet Barut, Osman Ayık, Sururi Çorabatır, Yusuf Hacısüleyman’la bayrak yarışı devam etti ve son olarak da ben bu görevi devam ettiriyorum. Sektörel tanıtım, organizasyon, araştırma geliştirme, eğitim gibi sektörün ihtiyaç duyacağı her noktaya temas ettik. Temel amacımız sorunları çözmek ve çözüm yoluna gitmektir. AKTOB bugün ne yapıyor? AKTOB, turizmin bu ülkenin ve şehrin kaderi olduğu bilinci ile çalışmalarımızı her alanda devam ettiriyoruz. Bildiğiniz gibi 2023 hedeflerimiz var. Antalya’nın hedefi 20 milyon turist sayısını aşmak ve 20 milyar dolar turizm geliri aşarak ileri götürmektir. AKTOB’un yaşı 35. Biz 35. yılımızda 16 milyon turist sayısına ulaşacağız. 70 yaşımızda da 30 milyon turist sayılarını aşacağız.”

Kaya Gülersan ve Ercan Evren’e plaket
Başkan Yağcı konuşmasının sonunda AKTOB’un kurucuları arasında yer alan ve ilk yönetim kurulu üyelerinden Kaya Gülersan ve Ercan Evren’i de kürsüye davet ederek birer teşekkür plaketi verdi. Duayen turizmci Kaya Gülersan, “Doğum günüm olan 19 Haziran tarihinde başkan beni arayarak bu gece için davet etti. O gün daha güzel bir hediye alamazdım” dedi. 

“Antalya turizmin başkenti olmaya devam edecek”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de AKTOB’un 35. Kuruluş Yıldönümü’nde bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Böcek şöyle konuştu: “Böylesi güzel bir akşamda siz güzel insanlarla bir arada bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Burada bizi buluşturan sevgili AKTOB Başkanı ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bugün mazbatamızı alalı 80. günü. 80 gündür çalışmalarımıza devam ediyoruz. 4 dönemlik Konyaaltı Belediye Başkanlığım döneminde birçok fuar ve organizasyonda turizmci dostlarımızla hep birlikte olduk. Bugün itibari ile de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Gazipaşa’dan Kaş’a kadar yapmamız gereken ne varsa yapacağız. Seçim bildirgemizde yazdığımız gibi Antalya için ‘Ben sen yok, biz var, biz birlikte yaparız’ dedik. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. 35 yıl önce AKTOB’un kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. AKTOB’a nice 35 yıllar diliyorum. Güzel Antalyamız Türk turizminin başkenti olmaya devam edecektir.” 

Antalya 6 milyondan 16 milyona çıktı
Gecede son olarak Antalya Valisi Münir Karaloğlu konuştu. “Hikayeniz varsa başarırsınız. Türk turizminin bir hikayesi var, Antalya turizminin bir hikayesi var” diyen Vali Karaloğlu, “Bu hikayeyi yazan da çok önemli aktörler var. Bu aktörlerden biri de AKTOB’dur AKTOB’u kuran ve bugünlere getiren bütün dostları kutluyor ve ayakta alkışlıyoruz” dedi. 

1983’te Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısının 2,5 milyon olduğunu hatırlatan Vali Karaloğlu: “Rahmetli Turgut Özal’ın vizyonuyla Türkiye turizmde atağa geçmişti. Bugün sadece Temmuz ayında Antalya’ya 2.5 milyon turist gelecek. Bunda çok insanın emeği var. Emeği olan herkesten Allah razı olsun. Antalya 2016’da çok kötü bir sezon geçirdi. 2016’nın Haziran ayında göreve başladım. Gece gündüz yurt içinde yurt dışında hep sizinleydik. Sorunları konuştuk ve çözmeye çalıştık. Biz en kötüyü de gördük ve 3 yıl içinde en iyiyi de gördük. 3 yılda 6 milyondan 16 milyonu konuşan başka bir destinasyon var mı bilmiyorum. Bunu hepimiz başardık. Ama Antalya’nın daha gidecek çok yolu var. Başkan Erkan Yağcı biraz önce 30 milyon turistten bahsetti. Emin olun bu hayal değil. Turizmdeki yeni trendleri kaçırmayalım ve yeni neslin taleplerini takip edelim. Bunları başarabiliriz” şeklinde konuştu.

“Sektörden daha fazla destek bekliyoruz” 
Vali Karaloğlu konuşmasına şöyle devam etti: “2000 yıldır ayakta olan Aspendos’ta bir etkinlik yapabiliyoruz. Bu sahnede her türlü etkinliği yapma şansımız var. Dünyada bu özellikle kaç tane yapı var. Bunların değerini bilmeliyiz. Geçen sene başlattığımız temalı yıl uygulamamıza mutlaka devam etmemiz lazım. Ancak ‘2019 Aspendos yılı’ demek yetmiyor. Sektörden daha fazla destek beklediğimi ifade etmeliyim. 

Antalya, EMITT’te tek çatı altında olacak
Önümüzdeki hafta İstanbul’daki EMITT fuarından arkadaşlarla buluşacağız. Antalya’yı büyük bir şemsiye altında tanıtmalıyız. Antalya’yı tanıtmadan Belek, Kemer ve Side’yi tanıtamayız. Şemsiye markamızı tanıtıp alt destinasyonlarımızı da güçlendireceğiz. Bu sene EMITT fuarında bir koridoru veya bir holü tamamen Antalya yaparak; kamu, kurum, kuruluşlar, belediyeler ve şirketleri tek çatı altında toplamak istiyoruz. Güçlü bir Antalya markası ile EMITT’te yer alalım istiyoruz. 

“Türkiye Festivali’ne destek olanlara teşekkür ediyoruz”
Geçen hafta Moskova’daydık. TÜROFED Başkanımız, AKTOB Başkanımız, Büyükşehir Başkanımız ile oradaydık. Bu birlik ve beraberlik çok güzel bir şey. Bunu Antalya’da devam ettirmemiz lazım. Moskova’da 3 senedir gerçekleştirdiğimiz Türkiye Festivali’ne destek olanlara teşekkür ediyoruz. Ama bazı arkadaşların festivale katılımını sağlayamadık. Özel olarak rica etmemize rağmen olmadı. Biz artık bu tür etkinlikleri çoğaltmak istiyoruz. Ukrayna-Kiev, Polonya-Varşova var. İstanbul ve Antalya işbirliği ile bunu güçlendirmek istiyoruz ama sektörün desteği olmadan bunu yapma şansımız yok. Sektörün bu ve benzeri etkinlikleri daha çok sahiplenmesini istiyoruz. 

“Turizmi ‘12 aya yayalım’ demekle olmuyor”
Bir diğer konu da Antalya’da 12 ay yaşanılan bir Kemer vardı. Bugün Kemer’i kaybettik. Kemer sadece yazın turizmin yapıldığı, kışın kepenklerin kapatıldığı bir destinasyona dönüştü. Yılın 12 ayı hareketli bölgeleri oluşturmamız lazım yoksa turizmi 12 aya yayma şansımız yok. Kemer ve Side’den başlayarak bu destinasyonları 12 ay hareketli, otelleri açık hale getirmek istiyoruz. Buna ihtiyacımız var. Turizmi ‘12 aya yayalım’ demekle olmuyor. kentimizdeki kültürel, sanatsal ve spor etkinliklerini artırmamız lazım.”

Duygu yüklü gece
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen plaket töreninde AKTOB’un eski başkanlarına ve geceye destek verenlere birer teşekkür plaketi takdim edildi. Plaket töreni sonrasında Hakan Aysev, Neşet Ertaş, Barış Manço, Erkin Koray ve Kayahan gibi Türkiye’nin yetiştirdiği önemli sanatçıların şarkılarını seslendirerek, davetlilere Aspendos’ta duygu yüklü bir gece yaşattı.  
 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İlgili Haberler
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21