• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ
Anadolu Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu Nazmi KOZAK'ın hazırladığı akademik turizm bülteni Şubat sayısı çıktı

TURİZMİN SESİ


Turizm Egitimi Arama Konferansi, 23-26 Nisan'da Bodrum'da duzenleniyor.. Mugla Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu tarafindan Turizm Egitimi Arama Konferansi duzenleniyor. Hazirliklarina Aralik ayi ortalarinda baslanan Turizm Egitimi Arama Konferansi'nin 23-26 Nisan 2009 tarihlerinde Mugla'nin Bodrum ilcesinde gerceklestirilecegi bildirildi Ticaret liselerine ogretmen yetistirmek amaciyla 1965'de egitim-ogretime baslayan Ticaret ve Turizm Yuksek Ogretmen Okulu bir yana birakilirsa, akademik kurumlarin bunyesindeki dort yillik turizm ve otelcilik okullari 1970'li yillarin ortalarindan itibaren egitim-ogretim vermeye basladilar. O yillarda ortaya konulan amaclari ve egitim programlari, ozunde cok fazla degisiklige ugramadan gunumuze kadar geldi. 23-26 Nisan tarihleri arasinda gerceklestirilecek Arama Konferansi ile Turkiye'deki turizm egitimi, taraflarin katilimi ile ilk kez kapsamli ve radikal bir sekilde yeniden duzenlenmesi icin nelerin yapilmasi gerektigi uzerine calismalarda bulunacak. Yaklasik 50 kisinin katilimin planlandigi Turizm Egitimi Arama Konferansi'na; 25'i turizm sektorunu temsilen sivil toplum kuruluslari, mezun dernekleri, Yuksek Ogretim Kurulu, Milli Egitim Bakanligi, turizm isletmeci ve yatirimcilari ile bu alanda calismalarda bulunmus turizmcilere ek olarak; lisans duzeyindeki turizm okullarindan da 25 dolayinda ogretim elemaninin katilmasi planlaniyor. Turizm Egitimi Arama Konferansi ile ilgili hazirlanacak web sayfasi ile diger bilgilerin onumuzdeki haftalarda kamuoyu ile paylasilacagi bildirildi

Barlas Kuntay Turizm Arastirma Odulleri sahiplerini buldu..
Turizm Yatirimcilari Dernegi (TYD), 20. kurulus yilini Esma Sultan Yalisi'nda yaptigi bir torenle kutladi. TYD'nin kurucularindan Barlas Kuntay anisina verilen 2007 Barlas Kuntay Turizm Arastirma Yarismasi'nin odullerinin de verildigi geceye Kultur ve Turizm Bakani Ertugrul Gunay, TYD Baskani Murat Dedeman, TUROFED Baskani Ahmet Barut, Eski turizm bakanlari, TYD uyelerinin de aralarinda bulundugu cok sayida turizmci katildi. 2002 yilindan bu yana geleneksel olarak verilen Barlas Kuntay Turizm Arastirma Odulu'nun 2007 yili odulleri uc mansiyona deger bulunan uc eser arasinda paylastirildi. Doc. Dr. Ibrahim BIRKAN, Dr. M.Sinan GENIM, Doc. Dr. Nazmi KOZAK, Tavit KOLETAVITOGLU, Oya NARIN, Prof. Dr. M.Mithat UNER, Dr. Oktay VARLIER'den olusan juci su calismalari odule deger buldu: Eko Otel – Alacati (Yrd.Doc.Dr Burcu Selin Yilmaz-Ogr.Gor. Gunes Seyhan); Iberotel – Sarigerme Park Otel (Dr. Meryem Atik); Begon Villa Butik Otel – Kalkan (Yrd. Doc. Dr. Beykan Cizel, Ogr.Gor. N.Ozgur Kutlu, Doc.Dr. A.Akin Aksu, Yrd. Doc. Dr. Bahattin Ozdemir, Dr. Baha Kuban ve Yusuf Hacisuleyman).

EMITT fuarina bu yil da 50'ye yakin ulke katiliyor
2008 yilinda, bir onceki yila oranla yuzde 100'luk bir buyume sergileyen, bu yil ise katilimci sayisini yuzde 20 artiran EMITT 2009 Fuari'na Acaristan, Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Banglades, Brezilya, Bulgaristan, Cek Cumhuriyeti, Cin, Suriye, Dubai, Endonezya, Fas, Filistin, Fransa, Guney Afrika, Gurcistan, Hindistan, Ingiltere, Isvicre, Italya, Kirgizistan, Kosova, KKTC, Kuba, Kuveyt, Litvanya, Lubnan, Makedonya, Misir, Moldova, Ozbekistan, Pakistan, Peru, Rusya, Sharjah (Birlesik Arap Emirlikleri), Slovakya, Sudan, Sili, Tayland, Tunus, Turkmenistan, Urdun, Yemen ve Yunanistan gibi ulkeler katiliyor. Suriye, 12–15 Subat 2009'da Istanbul'da yapilacak olan EMITT Fuari'na 'konuk ulke' olarak katiliyor. Ayrintili bilgi icin bkz. http://www.emittistanbul.com/

Universitelerde 50 bin ogrenci turizm okuyor..
Ogrenci Secme ve Yerlesme Merkezi (OSYM) tarafindan her yil yayimlanan Yuksekogrenim Istatistikleri'nde yer alan verilere gore, 2007-2008 ogretim yilinda Turkiye universitelerinin onlisans (Meslek Yuksekokulu) ve lisans (dort yillik) programlarin turizmle ilgili program ve bolumlerinde toplam 49 bin 248 ogrencinin ogrenim gordugu ortaya cikti. Ogrencilerin 35 bin 500'u onlisans (bu sayinin 6669'u Acikogretim Fakultesi) ve 13 bin 748'i ise dort yillik turizm programlarinda ogrenim goruyor. Ogrencilerin 19 bin 719 (yuzde 40) kiz ogrencilerden meydana gelirken, erkek ogrencilerin sayisinin ise 29 bin 529 (yuzde 60) oldugu ortaya cikti.

TUREB odulleri icin oylama basladi
Turist Rehberleri Birligi (TUREB) ve Turist Rehberleri Federasyonu (TUREF) tarafindan 21 Subat Dunya Rehberler Gunu kutlamalari kapsaminda her yil verilmekte olan, turizmin en iyilerinin belirlendigi 'TUREB Odulleri' icin internet uzerinden oylama basladi. TUREB, turizmin en basarililarini secerken; surdurulebilir turizm, cevresel ve kulturel koruma ile otantiklik ilkelerini on planda tutuyor.TUREB Odulleri ile ilgili olarak Odul Komisyonu'nun belirledigi adaylar icin internet uzerinden oylama yapiliyor. www.tureb.net internet adresinde devam eden oylama ve ankette mevcut adaylar icin oy vermenin yani sira yeni adaylar da onermek mumkun. Aday belirleme ve oylama sureci 15 Subat 2009'da sona erecek. 2008 Yilinda kultur ve turizm alaninda calismalari ile profesyonel turist rehberlerinin dikkatini ceken kisi, kurum ve kuruluslar yine rehberlerin oylariyla degerlendirilecek. Oylama sonucunda belirlenen adaylara odulleri, 21 Subat Dunya Rehberler Gunu kutlamalari kapsaminda duzenlenen torenle dagitilacak.

TYD 2008 Barlas Kuntay Turizm Arastirma Odulu icin son basvuru tarihi, 28 Subat 2009..
Turkiye Turizm Yatirimcilari Dernegi, geleneksel olarak her yil, kurucusu ve Onursal Baskani merhum Barlas Kuntay'in anisini yasatmak uzere, Barlas Kuntay Turizm Arastirma Odulu verdigi odul 2008 yilinda Turkiye'de Ic Turizmin Gelistirilmesi konusundaki arastirmalar arasindan secilmesini kararlastirildi. Bu odul ile; ulkemizde ic turizm hareketlerinin ekonomik, sosyolojik, kulturel ve bolgesel dagilim gibi konulardaki bilgi eksikliginin giderilmesine katkida bulunmanin yani sira ic turizme dikkatlerin cekilmesi amaclaniyor. TYD 2008 Yili Barlas Kuntay Arastirma Odulu” icin son basvuru tarihi: 28 Subat 2009. Ayrintili bilgi icin bkz. http://www.ttyd.org.tr/tr/page.aspx?id=1075

International Tourism Week (ITW)
Akdeniz Universitesi, Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu Turizm Haftasinda 15-18 Nisan 2009 tarihleri arasinda “International Tourism Week (ITW)” adli bir etkinlik gerceklestirmektedir. Dunyadaki turizm okullari arasinda isbirligi firsatlarini tartismak ve turizm egitimi ve arastirmalari ile ilgili bilgi alis verisinde bulunmak amaclanmaktadir. Etkinlikte; turizm okullari arasinda isbirliginin nasil gelistirilebileceginin tartisilacagi bir panel, turizm okullarinin tanitim sunumlari ve turizm egitimi ve arastirmalari ile ilgili bildirilerin yer alacagi oturumlar, yer alacaktir. ITW 2009, yurt icinden ve yurt disindan basta Erasmus vb. program koordinatorleri olmak uzere tum akademisyenlere, sektor temsilcilerine ve ogrencilere aciktir. Katilim ucretsizdir. Ayrintili bilgi www.akdeniz.edu.tr/turizm/ITW2009 internet sitesinden edinilebilir.

Turizm Okullari ile Deneyim-Birikim Paylasma Seminerleri devam ediyor..
Anatolia-TUYED isbirligiyle I.U Turizm Isletme Kulubu ogrencilerine verilen seminerde konusan TUYED Yonetim Kurulu Baskani Kerem Kofteoglu, Yahoo Groups, Facebook, MSN, My Space gibi sosyal arkadaslik sitelerinin cig gibi buyudugune dikkat cekti. Teknolojinin sundugu yeni moda tanitim araclarinin, turizmde, yeni pazarlarda farkli kesime en etkin ve kisa ulasma yolu oldugu belirtiliyor. Istanbul Universitesi Iktisat Fakultesi Turizm Isletme Kulubu'nun Turizm Pazarlamasinda Yeni Egilimler baslikli konferansta konusan TUYED Baskani Kerem Kofteoglu, tanitim ve pazarlamada Internetin gucunden yararlanilmasi gerektigini vurguladi.

Halic Universitesi Turizm Isletmeciligi dalinda yuksek lisans ogrencileri aliyor..
Halic Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Turizm Isletmeciligi Yuksek Lisans Programina 2008/2009 ogretim yili Bahar donemi icin 10 yuksek lisans ogrencisinin alinacagi bildirildi. 06 Subat 2009 tarihine kadar on kayitlarin devam ettigi programa basvuru kosullari icin bkz.

Turkiye'de Otelciligin ve Kongre Turizminin Gelistirilmesi konulu panel..
Istanbul Ticaret Odasi (ITO), tarafindan 6 Ocak 2009, Sali gunu Turkiye'de Otelciligin ve Kongre Turizminin Gelistirilmesi konulu bir panel duzenlendi. Istanbul Ticaret Universitesi Ticari Bilimler Fakultesi'nden Yrd. Doc. Dr. Kahraman Arslan'in yonettigi panele konusmaci olarak Kultur ve Turizm Bakanligi Tanitma Genel Muduru Cumhur Guven Tasbasi, Istanbul Il Kultur ve Turizm Muduru Doc. Dr. Ahmet Emre Bilgili, TUROB Baskani Timur Bayindir ile ICCA Yonetim Kurulu Uyesi ve ICVB Genel Muduru Handan Boyce katildi.

Restoran Yonetimi Sertifika Programi
Yeditepe Universitesi Guzel Sanatlar Fakultesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bolumu tarafindan acilan Restoran Yonetimi Sertifik programi calismalarina basladi. Toplam 5 hafta (75 saat) suren bu hizlandirilmis sertifika programi, uzman akademik/profesyonel egitim kadrosuyla, restoran acmak ve isletmek konusunda, yer seciminden monu planlamasina; ekip kurmaktan satin almaya; mutfak uygulamasindan tanitima kadar gerekli tum konulari ve puf noktalarini iceriyor. Program boyunca, katilimcilarin isletmeye hazir bir restoranin tamamlanmis projesini yaratmalarina olanak sagliyor.
Ayrintili bilgi icin tiklayiniz. http://gastronomisertifika.yeditepe.edu.tr

Afyon Termal Turizm Sektorunde Is ve Staj Olanaklari konulu panel
Afyon Kocetepe Universitesi Isletme ve Ekonomi Kulubu tarafindan 25 Aralik 2008 tarihinde Afyonkarahisar'da, Afyon Termal Turizm Sektorunde Is ve Staj Olanaklari konulu bir panel duzenlendi. Prof. Dr. Sabri Bektore Konferans Salonu'nda gerceklestirilen etkinlige konusmaci olarak Serdar Tutuncu (Korel Otel Denel Muduru), Orhan Kus (Ikbal Otel Genel Muduru) ve Batuhan Cagrici (Orucoglu Otel Muduru) katildi.

1.Uluslararasi Tatil & Saglik Zirvesi ve Konferansi
Tourexpi Health Marketing Yoneticisi Huseyin Baraner, saglik ve turizm sektorlerini bir araya getirmek uzere 1.Uluslararasi Tatil & Saglik Zirvesi ve Konferansi duzenliyor. 12-15 Subat 2009 tarihlerinde gerceklestirilecek EMITT 2009 Fuari; saglik kuruluslari ve turizm profesyonellerini biraraya getiriyor. Alman-Turk Saglik Vakfi Baskani Dr. Yasar Bilgin yonetiminde ve Almanya`nin Butunlesmeden Sorumlu Devlet Bakani Prof. Dr. Maria Bohmer tarafindan desteklenen Birinci Uluslararasi Tatil ve Saglik Zirvesi Konferansi, turizm ve saglik alanlarinin karar vericilerini ve moda belirleyicilerini Turkiye`de ilk kez bir araya getirecek. http://www.emittistanbul.com/etkinlikler120208.htm

Kultur ve Turizm Uzmanlari Dernegi (KTUD) kuruldu
Kultur ve Turizm Uzmanliginin onemini on plana cikaran calismalarla meslek ici egitim imkaninin yaratilmasi amaciyla kurulan 24.12.2008 tarihinde 1. Olagan Genel Kurulu'nu yapan Kultur ve Turizm Uzmanlari Dernegi (KTUD) yonetim ve denetim kurullarini olusturdu.

Outdoor Oracle..
Outdoor Oracle, doga sporlari, eko-turizm basta olmak uzere ekolojik yasami cesitli boyutlari ile konu alan bir internet portali. Outdoor Oracle, internet ortaminda yayimlanmasinin yani sira e-posta ortaminda da okurlarina ulasiyor. Ayrintili bilgi icin bkz.http://www.outdoororacle.com  

Akdeniz Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu Mezunlari Dernegi'nin toplantisi
Akdeniz Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu Mezunlari Dernegi (ATMED) yeni yonetim kurulunu secti. The Marmara Oteli'nde gerceklesen genel kurul toplantisinda yeni donemde dernek baskanligina Levent Cetin getirildi.

Uluslararasi Peyzaj Mimarligi Sempozyumu..
Yeditepe Universitesi Peyzaj Mimarligi Bolumu ve Missisippi State Universitesi Peyzaj Mimarligi Bolumu ortak organizasyonu ile 9-12 Agustos 2009 tarihleri arasinda Yeditepe Universitesi 26 Agustos Yerleskesinde “Emerging Trends in Landscape Architecture; Education and Practice” konulu Uluslararasi bir sempozyum duzenleniyor. Sempozyum Peyzaj Mimarlarini, tasarim ve planlama ile ilgili diger meslek gruplari ile birlikte, karmasik ve hizla gelisen sorunlar ve kuresellesme, hizli teknolojik ve cevresel degisimlerin yonlendirdigi alternatifler ve gittikce onem kazanan surdurulebilir bir gelecek gereksinimi karsisinda nasil yer alacaklarini ve yaratici cozumler getirebilme gereksinimini “Peyzaj Mimarliginda Egitim ve Sektorel Alanlarda Gelisen Egilimler” ana temasiyla tartismaya acmayi amacliyor. Sempozyumun dili Ingilizce olacaktir fakat sinirli sayida Turkce bildiri de kabul edilecegi bildirilmistir. Ayrintili bilgi icin bkz. http://ilas09.yeditepe.edu.tr

Anadolu Universitesi'nde turizm konulu konferans..
Profesyonel Turist Rehberi Ugur Akyildiz, 7 Ocak 2009 tarihinde Anadolu Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu'nda Turkiye'nin Turistik Zenginlikleri konulu bir konferans verdi.

Gaziantep'te Emine Gogus Mutfak Muzesi acildi
Eski bakanlarimizdan gazeteci-yazar Ali Ihsan Gogus'un muze yapilmasi amaciyla Gaziantep Belediyesi'ne bagisladigi dogdugu tarihi tas konak restore edilerek 'Emine Gogus Mutfak Muzesi'ne donusturuldu. Muzenin acilisi Gaziantep'in Fransiz isgalinden kurtulusunun 87. yildonumu etkinlikleri kapsaminda 25 Aralik'ta Ali Ihsan Gogus'un katilimiyla yapildi. Gazianteh Anakent Belediye Baskanligi, bir sonraki asamada Emine Gogus Mutfak Muzesi'nin yaninda olan eski bir yapiyi alarak ascilik okulu acmayi ve burayi bir komplekse donusturmenin ve hem asci yetistirip hem de Gaziantep yemekleri yapilacak bir lokanta acmanin planlari arasinda oldugunu acikladi.

Mustafa Kemal Universitesi Seyahat isletmeciligi dalinda yuksek lisans programi acti..
Mustafa Kemal Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu bunyesinde Seyahat isletmeciligi Yuksek Lisans Programi acildi. Programa, 2008-2009 Bahar ogretim yilinda 2 ogrenci alindi. http://www.mku.edu.tr/gundem.php?al=189

Gazi Universitesi Turizm Isletmeciligi Egitimi dalinda 15 yuksek lisans aldi..
Gazi Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu bunyesindeki Turizm Isletmeciligi Egitimi yuksek lisans programina 2008-2009 ogretim yili icin 15 ogrenci aldi. http://www.egtbil.gazi.edu.tr

Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve Isletmeciler Dernegi'nin Olagan Genel kurulu yapildi
Afyonkarahisar Il sinirlari icinde bulunan Termal turistlik oteller ve turizm isletmeleri arasindaki koordinasyon ve isbirligi saglayip isbirligini gelistirmek amaciyla kurulan Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve Isletmeciler Dernegi'nin Olagan Genel yapildigi. Dernek baskanligina yineden Ikbal Termal Otel Genel Muduru Orhan KUS tekrar secildi.

Profesyonel Animasyon Yoneticileri Dernegi'nin ikinci genel kurulu yapildi
Profesyonel Animasyon Yoneticileri Dernegi'nin (PAYD) ikinci genel kurul toplantisi gerceklestirildi. Yonetim kurulu baskanligina yeniden Eren Gungor secildi.

Bolgesel Kalkinma Kongresi, 14-16 Kasim 2009'da..
Balikesir Universitesi Burhaniye Meslek Yuksekokulu tarafindan duzenlenen Bolgesel Kalkinma Kongresi, 14-16 Kasim 2009 tarihlerinde Balikesir'in Burhaniye ilcesinde duzenleniyor. Kongre kapsaminda ekonomi, isletme ve turizm konularinda hazirlanmis calismalar sunulacak. Ayrintili bilgi icin bkz. http://bolgesel.balikesir.edu.tr/index.html

Medikongre Dergisi
Aylik Tip Toplantilari ve Kongre Turizmi Dergisi Medikongre'nin Aralik 2008 sayisi gectigimiz gunlerde yayinlandi. Derginin yeni sayisinda gectigimiz donemde duzenlenen kongrelerle ilgili tanitimlar ile yorumlar yer aliyor.

Kemer Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Turkiye Altip Kep Yarismasi'nda ucuncu oldu
Kemer Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ogrencileri Turistik Isletmeler Donanimi, Tekstil, Dekorasyon ve Servis Ekipmanlari Ihtisas Fuari'nda (Hotel Equipment'09) Turkiye Mutfak Seflerinin destegi ile Turkiye Ascilar Federasyonu tarafindan duzenlenen Turkiye Altin Kep ascilar yarismasinda ucuncu oldu. Turkiye'deki 79 otelcilik lisesi ile universitelere bagli egitim-ogretim yapan 4 yuksekokulun katildigi yarismada portakal karpacyo uzerinde karidesle lezzetlendirilmis levrek sarma kadayifa sarilmis karides kestaneli patates puresi ve beyaz sarap sos ile hazirladiklari " Karidesle lezzetlendirilmis Levrek Sarma" ile Turkiye ucuncusu oldu.

Alternatif turizm gelisiyor: Elekdag Kaptan Otel..
Alternatif turizm tesisleri Turkiye'de son 10 yilda onemli sayilabilecek gelismelere sahne olmaya basladi. Deniz-kum-gunes basta olmak uzere geleneksel turizm aktivitelerine katilmaktan sikilan kitlelere yonelik olarak hizmeti sokulan tesislerden biri de, Elekdag Kaptan Otel. Kastamonu'nun Taskopru ilcesine bgli bir koyde hizmete acilan tesis, gecmis donemlerin koy yasamini ozleyenlere istedikleri her seyi sunuyor. Ayrintili bilgi icin bkz.

Balik Ciftliklerinin Turizm Uzerine Etkileri
Mugla Universitesi Milas Sitki Kocman Meslek Yuksekokulu tarafindan 26 Aralik 2008 tarihinde Balik Ciftliklerinin Turizm Uzerine Etkileri konulu bir panel duzenlendi. Prof.Dr.Ayhan CIKIN'in yonettigi panele konusmaci olarak Dr. Elif TERZIOGLU, Ulkay ATMACA ve Olcay AKDENIZ katildi.
Mesleki ve Teknik okullarda hersey degisti
Yuksekogretim Kurulu (YOK) mesleki ve teknik ogretimin yeniden duzenlenmesine iliskin bazi kararlar aldi. Bu kararlardan biri de MYO`lara sinavsiz girisin kaldirilmasi. Yuksekogretim Kurulu (YOK), `Meslek Yuksek Okullarina(MYO) sinavsiz girisin kaldirilmasina karar verdi. Yapilan duzenlemelerere gore, Meslek yuksek okullarinda (MYO) yilda 2 yariyil olan mevcut egitim-ogretim, yilda 3 yariyil olmak uzere toplam 6 yariyil olarak duzenlenecek. Toplam 6 yariyilin 3 yariyili `okul egitimi` ve diger 3 yariyili `isyeri egitimi` seklinde duzenlenecek. Ote yandan, MYO ogrencilerine is kazasi ve meslek hastaliklarina karsi sigorta yapilacak ve is yeri egitimi esnasinda asgari ucretin 1/3`u oraninda ucret odenecek. Yuksek Ogretim Kurulu, Meslek Yuksek Okullarina (MYO) sinavsiz girisin kaldirilmasi da kararlastirildigi.

IRO-Doga Dernegi Isbirligiyle IRO uyelerine ozel “Doga Turizmi Egitim Programi..
Turkiye'deki profesyonel turist rehberlerinin bircok konuda bilgi sahibi olmalarina ragmen, bircogunun bu konuda bilgi sahibi uzman agizlarin azligi ve konuya olan ilginin oldukca alt seviyelerde kaliyor olmasini dikkate alan Istanbul rehberler Odasi, 29-30 Ocak 2009 tarihlerinde dunya olceginde cok iyi bilinen doga turizmin esaslarini tam olarak bilmemeleri dikkate alinarak Doga dernegi tarafindan bir egitim programi hazirladi.
http://www.tureb.net/detay.asp?id=800

Kahramanmaras'ta saglik turizmi konulu panel duzenlendi
HAK-SEN Kahramanmaras Il Temsilciligi tarafindan Ticaret ve Sanayi Odasi Konferans Salonu'nda 17 Ocak 2009 tarihinde Termal Saglik Turizmi konulu bir konferans duzenlendi. Yoneticiligini HAK SEN Kahramanmaras Il Temsilcisi Dr. Gokhan Goksen'in yaptigi panele Il Kultur Turizm Muduru Seydi Kucukdagli, Afyon Kocatepe Universitesi Tip Fakultesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Vural Kavuncu ve Dr. Irfan Karatutlu konusmaci olarak katildi.
Hotellium Turizm Bilgi ve Yonetim Sistemi Projesi
Alt yapi gelistirme calismalarina 2005 yilinda Avrupa Birligi Eureka Programi, TUBITAK ve TTGV destekleri ile “Turizm Sektorunde 21. Yuzyil Is Konsepti” olmasi amaciyla baslanan “Hotellium Turizm Bilgi ve Yonetim Sistemi Projesi” Ocak 2009 itibariyle yayin hayatina girdi. Proje, turizm sektorunde yasanilan otomasyon sorunlarina toptan cozum olabilecek gelismis alt yapisiyla, cok kisa surede uluslararasi boyut kazanma potansiyeli barindiriyor. Hotellium Turizm Bilgi ve Yonetim Sistemi servis tabanli alt yapisi ile otellere tesislerini 19 dilde sinirsiz satis kanalina, saticiya ozel kendi belirledikleri satici komisyonu ile sunma imkani sagliyor. Ayrica oteller herhangi bir operasyona girmeden sunulan sistem ile musterilerine taksitli rezervasyon sunabiliyorlar. Musteriler bu sistem ile odemelerini bir kac kredi kartina bolerek yapabiliyor. Yine otelin tercihlerine gore otele odeme, kredi karti ile odeme, eft ile odeme gibi odeme secenekleri sunulabiliyor. Hotellium, bunlarin disinda uluslararasi OTA standartlarinda otel ozellikleri, oda ozellikleri, konaklama tipleri gibi cok ayrintili tanimlamalarla musterilere oteli en ince ayrintisina kadar tanitmaya olanak sunuyor. Hotellium, icinde CRM modulunu de bulunduran tum cozumleri ile otellere rekabet ustunlugu saglayici gelismis araclar sunuyor. Ustelik otellerden bu hizmetler icin kisa bir sure kurulum ucreti de talep edilmiyor. Ayrintili bilgi icin tiklayiniz.

Resort Dergisi..
Akdeniz Turistik Otelciler Birligi tarafindan Ekin Grubu'nun isbirliginde hazirlanan Turizm ve Seyahat Endustrisi Dergisi Resort'un Aralik 2008 sayisi cikti. Derginin yeni sayisinda turizm ve otelcilik sektoruyle ilgili arastirma, incelemelerin yasi sira, sektor mensuplarinin cesitli konular uzerine yaptiklari degerlendirmeler yer aliyor. Resort Dergisi'nin geleneksel olarak hazirladigi tanitim eki bu sayida Silverside Otel uzerine hazirlanmis.

Otobus Dunyasi..
Turkiye Otobusculer Federasyonu tarafindan yayinlanan Otobus Dunyasi dergisinin yeni sayisi (Yil: 3, Sayi: 21) yayinlandi. Yeni sayida, otobus isletmeciligi ile ilgili haber, yorum ve degerlendirmeler yer aliyor.

TAMAMLANAN TEZ CALISMALARI (Bolum sorumlusu: Hatice GUCLU)
Aciklama: "Tamamlanan Tez Calismalari" ve "Devam Eden Tez Calismalari" bolumleri, Kasim 2005 tarihinden itibaren Hatice GUCLU NERGIZ tarafindan hazirlanmaktadir. Tez calismalari ile ilgili duyurularinizi "hguclu@anadolu.edu.tr" veya hguclu@adu.edu.tr" adresine gondermenizi bekliyoruz. Tamamlanan tez calismalarinin ozleri Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nin izleyen sayisinda yayimlanmaktadir.

Elbeyi PELIT
Isletmelerde Isgoren Guclendirmenin Isgorenlerin Is Doyumuna Etkisi: Otel Isletmelerinde Bir Arastirma
Doktora Tezi
Danismani: Prof. Dr. Yuksel OZTURK
Ankara: Gazi Universitesi Egitim Bilimleri Enstitusu
Kabul Tarihi: Aralik 2008


YENI YAYINLAR
Otel Isletmelerinde Insan Kaynaklari Yonetimi
Ucuncu Baski
Prof. Dr. Meryem Akoglan Kozak
Ankara: Detay Yayincilik
ISBN 978-975-8326-07-5
14,5x21,5 cm., 351 sayfa

Konaklama Isletmelerinde Pazar Yonluluk
Birinci Baski Yrd. Doc. Dr. Husniye Ors, Yrd. Doc. Dr. Tulin Ural
Ankara: Detay Yayincilik
16x24 cm., 160 sayfa
ISBN: 978-9944-223-79-9

GOREVE ATANMA
Balikesir Universitesi Sosyal Bilimler Ensitusu Muduru Oya Aytemiz SEYMEN Profesorluk kadrosuna yukseltildi.

Balikesir Universitesi Beden Egitimi ve Spor Bilimleri Yuksekokulu Muduru Tamer BOLAT, Profesorluk kadrosuna yukseltildi.

LINKLER
www.turizmgazetesi.com  Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi Anatolia: International Journal of Tourism and.. Detay Yayincilik
www.turizmforumu.net 
http://www.turizmhabercisi.com  http://www.turizmhaberleri.com  Resort Academy
http://www.turizmdebusabah.com 
Bibta Veri Bankasi
www.turizmdosyasi.com
https://www.turizminsesi.com/ Turizm haber sitesi
The 5th Graduate Conference http://www.turizmdekariyer.com
http://www.gulersoy.net 
http://www.medikongre.com 
http://www.kongremerkezi.net/ 
http://www.kongre.net
http://www.spawellnessmagazine.com 
http://www.outdoororacle.com 
Duyurulmasini istediginiz haberleri ve Akademik Turizm Bulteni duyuru listesi icin e-posta adresi EKLEME/SILDIRME isteklerinizi nkozak@anadolu.edu.tr  adresine bildiriniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21