• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ 10.YILINDA

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ 10.YILINDA
Akademik yasamda icerik ve yayinlanma boyutlari itibariyle baska bir benzeri olmayan Akademik Turizm Bulteni 10. yayin yilina girdi.

TURİZMİN SESİ


Arsiv (2000-2009) ve orijinal metin icin tiklayiniz: http://atb.anadolu.edu.tr/  
Hazirlayan: Nazmi KOZAK, Anadolu Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu

HABERLER
Mutlu ve esenlikli yillar dileriz.. 

2000'nin Eylul ayindan bu yana araliksiz her ay yayimlanan Bulten, ilk zamanlarinda 250 kisiye ulasirken, 2008 yili sonu itibariyle yaklasik 30 bin okura ulasan bir yayin olma ozelligine kavustu. Akademik Turizm Bulteni, turizm ve yakin alanlarda akademisyen ve arastirmacilari ilgilendiren haber ve duyurulara yer vermeye 10. yayin yilinda da devam edecek.

Anadolu Universitesi Egitim Karikaturleri Muzesi'ni 2008 yilinda 13 bin 943 kisi ziyaret etti. Anadolu Universitesi bunyesinde 2004 yilinda acilan Egitim Karikaturleri Muzesi'ni 01 Ocak - 30 Kasim 2008 tarihleri arasinda 13 bin 943 kisi ziyaret etti. Ayni donemde Muze'de 8 sergi acildi. Karikatur Sanatini Arastirma ve Uygulama Merkezi'nin yani sira Egitim Karikaturleri Muzesi'nin de yoneticiligini yapan Prof. Atila OZER, ziyarete acildigi 17 Aralik 2004 yilindan bu yana 31 serginin acildigini ve toplam 42 bin 622 kisinin Muze'yi ziyaret ettigini bildirdi. Ayrintili bilgi icin bkz. http://www.krk.anadolu.edu.tr/karw/muze/index.htm  

Bremen Uygulamali Bilimler Universitesi turizm alaninda eleman ariyor..
Almanya'nin Bremen eyaletinde faaliyetlerini surduren Hochschule Bremen (University of Applied Sciences) Turizmde E-Ticaret dalinda istihdam edilmek uzere ogretim uyesi ariyor. Ayrintili bilgi icin tiklayiniz.

I. Disiplinlerarasi Turizm Arastirmalari Kongresi..
Mugla Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu ile Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nin isbirliginde 27-30 Mayis 2010 tarihleri arasinda Nevsehir'de, Lisansustu Turizm Ogrencileri Arastirma Kongreleri ile es zamanli olarak I. Disiplinlerarasi Turizm Arastirmalari Kongresi duzenleniyor. Onceki yillarda Lisansustu Turizm Ogrencileri Arastirma Kongresi bunyesinde bolum olarak yer alan disiplinlerarasi calismalar, ayri bir bilimsel etkinlik ile bilimsel ortama tasiniyor. Turizmin ozu itibari ile disiplinlerarasi bir dal olmasi dolayi, turizm arastirmalarinin disiplinlerarasi bir yaklasim cercevesinde incelenmesinin yayginlasmasina katkida bulunmak uzere duzenlenen Kongre ile ilgili ayrintili bilgi icin tiklayiniz.

TUYED Sohbetleri yeniden basladi..
Kisa adi TUYED olan Turizm Yazarlari ve Gazetecileri Dernegi'nin geleneksel sohbet toplantilari 18 Aralik 2008 tarihinde turizmci Faruk PEKIN'in Kultur Turizmi konulu konferansiyla tekrar basladi.

Sosyal Davranis Kurallari ve Protokol konulu konferans..
Dogus Universitesi Meslek Yuksekokulu Muduru Gulsen KAHRAMAN tarafindan 3 Aralik 2008, Carsamba gunu Anadolu universitesi, Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu ogrencilerine Sosyal Davranis Kurallari ve Protokol konulu bir monferans verildi.

Ayvalik Turizminin 2008 Yili Analizi konulu panel..
Balikesir Universitesi Ayvalik Meslek Yuksekokulu tarafindan 17 Aralik 2008 tarihinde Ayvalik Turizminin 2008 Yili Analizi konulu bir panel duzenlendi. Yoneticiligini Prof.Dr.Oya Aytemiz Seymen'in yerine getirdigi panele konusmaci olarak; Prof.Dr.Tamer Bolat (Balikesir Universitesi-IIBF), Volkan Altintas, Seval Ozdemir ( Ayvalik Otelciler ve Pansiyoncular Baskani), Ilker Berk (Berk Oteller Yonetim Kurulu Baskani), Mazhar Nuh Katari (Esnaf Sanatkarlar Temsilcisi), Rahmi Gencer (Ticaret Odasi Baskani), Alp Sezek (Seyahat Acentalari Temsilcisi), Zafer Ergul (Setur Marina Muduru) katildi.

Atilim Universitesi Isletme Fakultesi Turizm Isletmeciligi Bolumu Guz donemi etkinlikleri.. Atilim Universitesi Isletme Fakultesi Turizm Isletmeciligi Bolumu bunyesinde 2008/2009 ogretim yili Guz doneminde asagidaki belirtilen etkinlikler gerceklestirildi: 13 Ekim 2008: ERASMUS ve NHTV ( konferans), Breda University of Applied Sciences (Erdinc CAKMAK-NHTV Universitesi Ogr. Uyesi), 2 Kasim 2008:Sarap Tadimi ve Servisi (konferans) (Doc.Dr. Ertan ANLI-Ankara Unv. Muh. Fak. Gida Muhendisligi Bolumu), 19 Kasim 2008: Saraba Giris ve Sarap Cesitleri/Uretimi (egitimi) (Ogul TURKKAN- Distile ve Fermente Ickiler Uzmani- Keyif Shop'un kurucularindan, Emillion/Bourdeaux bolgesi saraplari sovalyesi, Uluslararasi Gastronomi Dernegi Turkiye Yon. Kur. Uyesi, bir cok alkollu icki markasinin Turkiye egitmeni, Hurriyet “En Iyi On” ve Sabah “Kare As” gibi gazete ratinglerinin juri uyesi, “La Cucina Italyana”nin icki yazari, Whirlpool Mutfak Sanatlari Akademisinin egitmeni), 26 Kasim 2008: Kahve ve Kahve Kulturu (Konferans) (Ersin ARABACI- Starbucks Coffee-Turkiye), 17 Aralik 2008, Panel: Ulkemizde Sivil Toplum Hereketleri ve Gonulluluk Calismalarinda Universite Ogrencilerinin Rolu (Panel Bask.:STGM Genel Muduru Suade Arancli, Panelistler: Av. Suleyman Cetin- Tema Vakfi, Basak Avcioglu- WWF-Turkiye, Ahmet Demirtas- Kirsal Cevre ve Orm. Sor. Aras. Der.), 24 Aralik 2008, Turizmin Turkiye Ekonomisine Katkilari (Konferans) (Abdulkadir ATES- Turizm ve Devlet Eski Bakani)

ITU Vakfi Turizm Egitimi Bolum Baskani Saban Ali Yasaroglu'na odul..
Istanbul Teknik Universitesi Vakfi Turizm Egitim Bolumu Baskani ve 60 yildan daha uzun bir suredir turizm sektorunde calisan Saban Ali YASAROGLU'na Bursa Gokdere Rotary Kulubu tarafindan basarili calismalari ve topluma yetistirdigi binlerce ogrenci dolayisiyla odul verildi.

Afyon'da otel calisanlarina meslek kursu verildi
Afyonkarahisar Il Milli Egitim Mudurlugu ile Ikbal Termal Otel tarafindan otel calisanlarina yonelik kurs verildi. Afyonkarahisar Emir Murat Ozdilek Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi ogretmenleri, Ikbal Termal Otel calisanlarina kurs verdi. Yaklasik 3 ay suren kursta otel calisanlarina garsonluk, ascilik, resepsiyon ve diger meslek dallarinda egitim verildi. 50 otel calisaninin katildigi egitim kurslarini bitirenlere Il Milli Egitim Muduru Hidayet Yildirim tarafindan sertifikalari verildi.

Anadolu Uluslararasi Ekonomi Kongresi..
Anadolu Universitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakultesi Iktisat Bolumu tarafindan 17-19 Nisan 2009 tarihlerinde Eskisehir'de Anadolu Uluslararasi Ekonomi Kongresi duzenleniyor. Kongre ile ilgili ayrintili bilgi icin bkz. http://econ.anadolu.edu.tr

Ankara'da turizm egitimi konulu toplanti..
CEDEFOP (European Centre for the Development of Vocational Training) tarafindan duzenlenen ve ulkemizde Avrupa Birligi Egitim ve Genclik Programlari Merkezi Baskanligi tarafindan koordine edilen 2008–2009 Donemi Ortak Konulu Program 17–21 Kasim 2008 tarihleri arasinda, Gazi Universitesi Ticaret ve Turizm Egitim Fakultesi'nin ev sahipliginde Radisson SAS Ankara Otel'de gerceklestirildi. Program cercevesinde, Avrupa Birliginin degisik ulkelerinden (Almanya, Ingiltere, Italya, Ispanya, Polonya) turizm egitim kurumlari uzman ve yoneticileri, belirtilen konu kapsaminda, kendi ulkelerindeki uygulamalari iceren sunumlar gerceklestirdiler.

Yuksekogretim Kurumlarinda Yabanci Dil Ogretimi ve Yabanci Dille Ogretim Yapilmasinda Uyulacak Esaslara Iliskin Yonetmelik..
Yuksekogretim kurumlarinda yabanci dil ogretimi ve yabanci dille ogretimin amac, kapsam, uygulama ve degerlendirme esaslarini duzenleyen Yuksekogretim Kurumlarinda Yabanci Dil Ogretimi ve Yabanci Dille Ogretim Yapilmasinda Uyulacak Esaslara Iliskin Yonetmelik Resmi Gazete'de yayimlanarak yururluge girdi. Ayrintili bilgi icin tiklayiniz.

Ayvalik Meslek Yuksekokulu Leonardo da Vinci Tenegen Projesi'ne katki veriyor.. Avrupa Birligi bunyesindeki Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi Projesi olan TENEGEN, Networking Environment kapsaminda 'Prompt Education' (Macaristan) koordinatorlugunde toplam 10 ortak ile gerceklestirilecek projenin Turkiye ayagini Ayvalik Meslek Yuksekokulu gerceklestiriyor. Suresi iki yil olan projenin ortak ulkeleri arasinda Macaristan, Italya, Ingiltere, Almanya ve Turkiye yer aliyor. Ayvalik Meslek Yuksekokulu, proje ciktisinin Turkce'ye cevrilmesinden ve ornek uygulama derslerinin gerceklestirilmesinden sorumlu oldugu projenin ilk toplantisi Macaristan'dan Prompt isimli kurulusun koordinatorlugunde 13-15 Kasim 2008 tarihlerinde Macaristan'da yapildi.

Yerin Korunmasi: Tarihî Kentlerde Kitle Turizminin Yonetimi, Kentsel Koruma ve Yasam Kalitesi konulu bilimsel etkinlik..
Orta Dogu Teknik Universitesi Mimarlik Fakultesi tarafindan 05-06 Aralik 2008 tarihlerinde Yerin Korunmasi: Tarihî Kentlerde Kitle Turizminin Yonetimi, Kentsel Koruma ve Yasam Kalitesi konulu bilimsel bir etkinlik duzenlendi. Avrupa Birligi Kultur Programi cercevesinde gerceklestirilecek olan bu etkinlik, sekiz ulkeden ve farkli disiplinlerden cok sayida uzmanin katilimiyla yurutulen uluslararasi bir projenin ilk asamasini olusturuyor. Tarihî kentlerde koruma politikalari, kitle turizmi yonetimi ve bu merkezlerde yasayanlarin yasam kalitesinin iyilestirilmesi konularinin bir arada ele alindigi bu proje ile bu uc hedefi bir arada gerceklestiren iyi orneklere kamuoyunda dikkat cekilmesi amaclaniyor. Tarihi yerlesmelerde mimari mirasin korunmasinda, ekonomik acidan yapilabilirligi olan, yasayanlarin yasam kalitesini iyilestirirken kulturel degerleri surduren uygulamalarin olabilirligi konusunun, uzmanlar, yerel yoneticiler, turizmciler, ogrenciler ve yurttaslarin katilimiyla tartisilmasi hedefleniyor. Ayrintili bilgi icin bkz. http://www.arkitera.com/e2634

3. Ulusal Kar Kongresi
Toprak ve Su Kaynaklari Arastirma Enstitusu ile Su Vakfi'nin isbirliginde 17-19 Subat 2009 tarihleri arasinda Erzurum'da Ulusal Su Kongresi'nin ucuncusu gerceklistiriliyor. Su bilimi uzerine calisan bilim adamlarinin calismalarini derlemek, degerlendirmek ve milli menfaatler dogrultusunda kullanicilarin hizmetine sunmak amaciyla birincisi 1998 yilinda, ikincisi de 2000 yilinda gerceklestirilen “Ulusal Kar Kongreleri'nin ucuncunde su konularda hazirlanan calismalar sunulacak: Kar Hidrolojisi, Kar Erime ve Hidrolojik Modeller, Cig, Taskin ve Kuraklik, Hidrolojide Yeni Yontemler (Uzaktan Algilama, CBS, Bulanik Mantik, Yapay Sinir Aglari), Yagis Olcum Aglari , Tarimsal Hidroloji, Kuresel Isinma ve Iklim Degisiklikleri, Toprak-Su ve Bitki Iliskileri, Kar ve Kis Turizmi, Su Kirliligi, bSu Kaynaklarinin Kullanimi, Korunmasi ve Surdurulebilirligi.

2. Uluslararasi Saglik Turizmi Kongresi..
Saglik Turizmini Gelistirme Dernegi tarafindan duzenlenen Uluslararasi Saglik Turizmi Kongresi'nin ikincisi 27 Subat - 2 Mart 2009 tarihleri arasinda Antalya'da gerceklestiriliyor. Ayrintili bilgi icin .kz. http://www.saglikturizmi2009.org

5. Dunya Su Forumu
Dunya Su Konseyi tarafindan Dunya Su Forumu'nun besincisi 16-22 Mart 2009 tarihleri arasinda Istanbul'da yapiliyor. Turkiye ayaginda Devlet su Isleri Genel Mudurlugu ile Istanbul Buyuksehir Belediyesi'nin ev sahibi oldugu forum "Farkliliklarin Suda Yakinlasmasi" temasi ile; Avrupa ile Asya, Ortadogu ile Afrika, Guney ve Kuzey arasindaki cografi kavsak noktalarinin altini cizilmesinin yaninda dunyanin zengin ve fakir, gelismis ve gelismekte olan bolgeleri gibi cesitli su kulturleri arasindaki kavramsal ayriliklara da gonderme yapilmasi planlaniyor. Ayrintili bilgi icin bkz. http://www.worldwaterforum5.org

2. Uluslararasi Serbest Dalis ve Sualti Avciligi Sempozyumu
Sualti Avcilari Dernegi tarafindan 22 Mart 2009 tarihinde Uluslararasi Serbest Dalis ve Sualti Avciligi Sempozyumu'nun ikincisi duzenleniyor. Serbest dalis sporlari ve sualti avciligi alanlarinda etkilerin ardinda yatan bilimsel aciklamalari neden – sonuc iliskisiyle sorgulayan arastirmalarin ve alan uygulama orneklerinin katilimcilar arasinda paylasiminin amaclandigi Sempozyum suresince serbest dalis ve sualti avciligi sporlarinda en son malzeme teknolojisi tanitilacak bir atolye calismasi da yapilacak.

Pasaport Polisine Turizm Egitimi..
Kultur ve Turizm Bakanligi tarafindan yaygin turizm egitimi etkinlikleri kapsaminda Istanbul Il Emniyet Mudurlugu ve Istanbul Il Kultur ve Turizm Mudurlugu koordinasyonunda, Istanbul hava ve deniz limanlarinda gorevli pasaport polis memurlarina yonelik olarak ?Genel Turizm Egitimi? konulu birgitimuzenlendi.

I . Doga Turizmi Acentalari Calistayi
20 - 21 Aralik 2008 tarihlerindeOzel URSAB Ankara Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi toplanti salonunda, doga turizmi alaninda faaliyet gosteren acentalarin davet edildigi bir calistay duzenlendi.

Resort Dergisi'nin Kasim 2008 sayisi cikti
Akdeniz Turistik Otelciler Birligi tarafindan yayinlanan Resort Dergisi'nin Kasim 2008 sayisi gectigimiz gunlerde yayinlandi. Derginin yeni sayisinda turizm ve konaklama sektoruyle ilgili haber, degerlendirme ve yorumlar yer aliyor.

Medikongre Dergisi'nin yeni sayisi..
Aylik Tip toplantilari ve Kongre Turizm Dergisi Medikongre'nin Kasim 2008 sayisi yayinlandi. Dergide son donemde duzenlenen bilimsel toplantilarla ilgili haber ve degerlendirmeler yer aliyor.

Turizm Dunyasi Dergisi'nin Kasim 2008 sayisi..
Turkiye'nin Turizm Ekonomisi ve Yatirimlari Dergisi Turizm Dunyasi'nin Kasim 2008 sayisi gectigimiz gunlerde yayinlandi. Dergide, turizm ve konaklama sektoruyle ilgili haber ve degerlendirmeler yer aliyor.

Turizm Aktuel Dergisi'nin Kasim 2008 sayisi..
Hasan Arslan tarafindan yayinlanan Turizm Aktuel Dergisi'nin Kasim 2008 sayisinda haber ve yorumlarin yani sira isletme tanitimlari da yer aliyor.



TAMAMLANAN TEZ CALISMALARI (Bolum sorumlusu: Hatice GUCLU)
Aciklama: "Tamamlanan Tez Calismalari" ve "Devam Eden Tez Calismalari" bolumleri, Kasim 2005 tarihinden itibaren Hatice GUCLU NERGIZ tarafindan hazirlanmaktadir. Tez calismalari ile ilgili duyurularinizi "hguclu@anadolu.edu.tr" veya hguclu@adu.edu.tr" adresine gondermenizi bekliyoruz. Tamamlanan tez calismalarinin ozleri Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nin izleyen sayisinda yayimlanmaktadir.

Bizans Tarihi, Kulturu, Sanati ve Anadolu'daki Izleri
Ikinci Baski
Sevcan YILDIZ
Ankara: Detay Yayincilik
16x24 cm., 312 sayfa
ISBN: 978-9944-223-74-4
Fiyati: 20 YTL.

YENI YAYINLAR

Ali OZTUREN
KKTC Turizm Sektorunde Butunlesik Tedarik Zincirinin Konaklama Isletmelerinin Performansina Etkisi
Doktora Tezi
Danisman: Prof. Dr. Guven SEVIL
Eskisehir: Anadolu Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Eylul 2008

Erdinc KARADENIZ
Turk Konaklama Isletmelerinde Sermaye Yapisini Etkileyen Faktorlerin Analizi
Doktora Tezi
Danisman: Prof. Dr. Yildirim Beyazit ONAL
Adana: Cukurova Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Eylul 2008

Saliha Basak ERDINC
Konaklama Isletmelerinde Nakit Yonetimi Etkinliginin Incelenmesi
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Yrd. Doc. Dr. Ercument OKUTMUS
Antalya: Akdeniz Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Eylul 2008

Ovunc ISLER
Bir Yonetim Araci Olarak Butceleme, Seyahat Acentalari ve Tur Operatorlerine Yonelik Bir Uygulama
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Doc. Dr. G. Nilufer TETIK
Antalya: Akdeniz Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Eylul 2008

Eyup ISPIR
Konaklama Isletmelerinde Musteri Sadakat ve Bagliliginin Arttirilmasinda Musteri Iliskileri Bolumunun Rolu Uzerine Antalya Ilinde Bir Uygulama
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Prof. Dr. Ahmet AKTAS
Antalya: Akdeniz Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Eylul 2008

GOREVE ATANMA

Akdeniz Universitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakultesi Dekanligi gorevine Prof. Dr. Safak AKSOY atandi. Prof. Dr. Aksoy, bir donem Akdeniz Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu Mudurlugu gorevini de yerine getirmisti.

Anadolu Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu Mudurlugu gorevini yurutmekte olan Prof. Dr. Mustafa CAKIR'in gorev suresi bir donem daha uzatildi.

Mugla Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu Mudurlugu gorevine Doc. Dr. Metin KOZAK vekaleten atandi.

Atilim Universitesi Turizm Isletmeciligi Bolum Baskani Yrd. Doc. Dr. Gul GUNES, Turizm ve Konaklama Isletmeciligi Onlisans Programi'nin da yer aldigi Atilim Universitesi Meslek Yuksekokulu'na 1 yil sure ile vekaleten Mudurluk gorevini yerine getirmek uzere atandi.

Dr. Gonca GUZEL SAHIN, Atilim Universitesi Isletme Fakultesi Turizm Isletmeciligi Bolumu'ne ogretim gorevlisi olarak atandi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21