• BIST 8513.54
  • Altın 1616.794
  • Dolar 27.5197
  • Euro 28.841
  • İzmir 29 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Antalya 33 °C
  • Ankara 23 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2023 54'ncü Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz  2023 53'ncü Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2023 52'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2023 54'ncü Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz  2023 53'ncü Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2023 52'nci Sayısı Yayında 

AHL 4. PİSTTİ YAPIYOR

AHL 4. PİSTTİ YAPIYOR
Yolcu kapasitesi oranıyla Avrupa'nın önde gelen limanlarından olan Atatürk Havalimanı'na 4'üncü pistin yapılması planlanıyor.Genelkurmay'dan izin çıkarsa inşaata başlanacak.

TURİZMİN SESİ


Atatürk Havalimanı'ndaki yoğun hava trafiğinin rahatlatılması amacıyla yapılması planlanan 4. pist için Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan onay bekleniyor. Askerden izin çıkmadığı takdirde, havalimanında 'sabıkalı pist' olarak bilinen ve birçok kazaya sahne olan 06-24 pistinin bakıma alınması planlanıyor.

Atatürk Havalimanı'ndaki Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bazı hangarların kaldırılmasıyla yapımına başlanacak 2 bin 500 metrelik 4. pist için karar aşamasına gelindi. Askerî kanattan gelecek onay sonrası 06-24 pistine paralel yapılacak pist sayesinde, havalimanının uçak trafiği kapasitesi de artırılmış olacak. Pistin yapılmasıyla yeni apron sahaları da ortaya çıkacak. Bu işlem yapılırken, diğer pistler kapatılmayacağı için hava trafiğinde herhangi bir aksama yaşanmayacak.

Askerden onay çıkmaması halinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) B Planı devreye girecek. Plana göre, daha önce birçok kazanın yaşandığı 2 bin 300 metre uzunluğundaki 06-24 pisti 1 yıl süreyle bakıma alınacak. Birçok kez bakıma alınmasına rağmen ortasında oluşan eğilimi giderilemeyen pistin, devre dışı kalmasıyla havalimanındaki uçuş trafiğinde de sıkıntı yaşanacak.

Pistin bakıma alınmasındaki bir başka tehlike ise tadilatın uzun sürmesiyle ortaya çıkacak. Havacılık uzmanları, inşaatı üstlenecek firmanın yanlış seçilmesiyle onarım süresinin daha da uzayacağına dikkat çekerek, Atatürk Havalimanı'nda en kısa sürede yeni pist inşaatının başlaması gerektiğini ifade ediyor.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21