• BIST 11162.7
  • Altın 5750.162
  • Dolar 42.44
  • Euro 49.3272
  • İzmir 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Ankara 14 °C
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • 2026 Kruvaziyer Sezonu İçin Erken Rezervasyonlar Başladı
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • 2026 Kruvaziyer Sezonu İçin Erken Rezervasyonlar Başladı

5.DAĞ FİLMLERİ 30 MART’TA

5.DAĞ FİLMLERİ 30 MART’TA
Dağ Kültürü Derneği tarafından düzenlenen ve izleyicilere keşif, macera, heyecan ve adrenalin dolu saatler yaşatacak "5. Dağ Filmleri Festivali", 30 Martta başlayacak.

TURİZMİN SESİ


Festivalde gösterilecek filmler "Dünyadan", "Keşif Ruhu", "Ülkemizden", "Doğa-Çevre-İnsan", "Bisiklet" ve "Kayak" ana temaları altında toplandı.
Ücretsiz film gösterimleri, Fransız Kültür Merkezi, Muammer Karaca Kü ltür Merkezi ve Aynalıgeçit'te yapılacak. Festivalde belgesel, kısa film ve kurmaca uzun metraj film gibi çeşitli kategorilerde 28'i yerli, 16'sı yabancı toplam 44 film gösterimi gerçekleştirilecek. Festival, ilk başladığı günden bu yana her yıl hızla artan izleyici sayısı ve dinamik içeriğiyle, şehirdeki insanı doğaya yaklaştırma çabasının yanında, dağ ve doğa belgeselciliğine sağladığı önemli katkılarla da dikkati çekiyor.
Festivalde, yamaç paraşütü, dalış, dağcılık, kaya tırmanışı, base jump, kayak ve dağ bisikleti gibi doğa sporlarının yanında çevre ve doğa belgeselleri de yer alıyor.

5. Dağ Filmleri Festivali, gençler için hazırladığı etkinliklerle de dikkati çekiyor. Yüzü gençlere dönen ve gençleri festivalin parçası haline getirmeyi amaçlayan festival kapsamında parti düzenlenecek. DJ performansı, doğa şarkıları ve video gösterileriyle harmanlanan gecede, Marsis ve Cahit Berkay sahne alacak. Festival kapsamında 3 Nisan akşamı, Beyoğlu'nda sıra dışı ve heyecanlı bir yarışma düzenlenecek. Yarışmaya katılan ikişer kişilik takımlar, dağ keçisinin peşinde, ip uçları ve haritayla yön bularak, yürüyerek, koşarak, tırmanarak, merdiven inerek-çıkarak, akbil ve jeton kullanarak, hayal gücünü ve aklını pusula yapıp, çantalara görevler doldurarak yarışmayı tamamlayacak.

Doğa, dağ, macera, spor, keşif, gezi, yolculuk, kültür ve doğaya dair hikayesini paylaşmak isteyenler, festivalin amatör film yarışması "Çek Getir"e katılabilecek. dagfilmfest.org adresine yüklenen filmler, oylanarak ödüllendirilecek. Yönetmenliğini Caner Canerik'in yaptığı "Güneşle Gelenler" adlı belgeselin ilk gösterimi festival kapsamında yapılacak. Gösterim öncesi dia gösterisi ve sunumun da yer alacağı gala, 4 Nisanda Muammer Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Genç Çevre Girişimi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İletişim Kulübü'nün gençlere yönelik düzenlediği ve doğanın çektiği acıları konu alan "Doğanın Direnişi" konulu yarışmanın fotoğrafları, festival kapsamında Muammer Karaca Kültür Merkezi'nde sergilenecek. 4 Nisanda sona erecek festival kapsamında ayrıca, 4 söyleşi gerçekleştirilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21