• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

5.BODRUM FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

5.BODRUM FESTİVALİ DEVAM EDİYOR
Bodrum Belediyesi'nin bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği, Avrasya Sanat Kolektifi Derneği işbirliği ile 16-20 Eylül tarihleri arasında devam edecek olan Uluslar arası Bodrum Film Festivali başladı.

TURİZMİN SESİ-DERYA DUYSAK


16 Eylül Salı günü saat 13.00'te “İngiliz Cerrah“ Filmi ile başlayan Film Festivali, Bodrum Belediyesi Meclis Salonu'nda gösterilen birbirinden özel filmlerle devam etti. Yönetmenliğini Emel Çelebi'nin yaptığı “Lilit'in Kızkardeşleri” Filmi, Yönetmeni ve film karakterlerinin katılımı ile son derece renkli geçti.

Emel Çelebinin doğum gününe denk gelen gösterimin sonunda yeni yaşı dolaysıyla pasta kesildi ve seyircilerle birlikte büyük bir keyifle izlenen film, büyük alkış aldı; filme ilgili sohbetlere katılım büyüktü.

Serebrenika. Mezardan Yükselen Çığlık filmi ise, gerçek ve sert sahneleri ile son derece çarpıcı bir belgesel olarak izleyenler üzerinde büyük etki bıraktı. Saat 19.30'da Bodrum Kalesinde gerçekleşen ve büyük bir katılımla gerçekleşen Açılış Kokteyli'nde konuklar birbirleri ile sohbet etme imkanı buldular.

Çok büyük bir seyirci katılımı ile gerçekleşen açılış töreni ise Bodrum Kalesi'nde 21.00'de başladı. “UZAK AMA YAKIN” Teması ile bu yıl da dünya meseleleri ile ilgilenmeye devam eden ve Balkanlara odaklanan Bodrum Film Festivali'nin açılış gecesinde Yönetmen Namık Kabil, Romanya Konsolusluk yetkilileri Silvana Rachieru ve Yapımcı Tudor Pedre, Saraybosna Film Festivali'nde “Coddidor 8” filmi ile En İyi Belgesel Ödülü kazanan Yönetmen Boris Despodov, Türk Sinemasının önemli yönetmenlerinden Derviş Zaim, oyuncular Bülent Emin Yarar ve Taner Birsel, Sinema Yazarları Derneği Üyeleri, Yerel ve Ulusal Basın Mensupları ile halkın yoğun katılımı ile gerçekleşen açılış töreninde, Bodrum Film Festivali'nin gelenekselleşen ödülleri de sahipleri ile buluştu.

İlk olarak, Türk Şiirinin büyük ismi merhum İlhan Berk için verilen Heredot Barış Ödülü'nü sunmak üzere yazar Latife Tekin ve İlhan Berk'in oğlu Mimar Ahmet Berk sahneye davet edildi. Halikarnas Balıkçısı Çevre Ödülü ise bu yıl Ethem Özgüven ve Petra Holzer'in “Akdeniz Bitti” projesine verildi ve Petra Holzer, ödülü Gazeteci Yazar Zeynep Oral'ın elinden aldı. Bu yıl bir de Festıval Özel Ödülü verilmesi kararlaştırıldı ve bu özel ödül, gittikçe artan ve hergeçen gün biraz daha etrafımızı saran çevre sorunlarıyla başa çıkmak yönünde, yeşile adanmış özel kuşağı ile NTV “YEŞİL EKRAN”a ödülünü vermek üzere Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ve ödülü almak üzere NTV Bodrum Temsilcisi Savaş Nur' sahneye davet edildiler.

Başkan Ağan, medeniyetlerin beşiği Bodrum'da bu önemli festivali Bodrum' a kazandırmış olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti ve herkesi filmleri izlemeye davet etti. Bu yılın Retrospektiv Bölümü'nün ayrıldığı Yönetmen Dervişi Zaim Sinemaya Katkılarından Dolayı Onur Ödülünü almak üzere Sinema Sanatçısı Taner Birsel'in özel sunumuyla davet edildi ve Bodrum'a gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Zaim'e ödülünü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger'in elinden aldı.


Konukların toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından, açılış gecesi Suzan Kardeş ve ekibinin hem neşeli hareketli, hem de sevdalinkalar ve hüzünlü parçalardan oluşan konserini daha da renklendiren dans ekibinin gösterisi ile Bodrum Film Festivali ayrıcalığını bir kez daha yaşattılar. Güzel sesi, sempatik ve sıcak tavırları ile seyircilerin içerisine katılarak seslendirdiği parçalarla unutulmaz bir gece yaşatan Suzan Kardeş ve ekibi, başta festivali düzenleyen Bodrum Belediyesi'ne ve festival ekibi olmak üzere, katkı veren herkese teşekkürlerini ileterek, Bodrum Film Festivali'nin uzun soluklu geçmesi temennilerini yineledi.

Derviş Zaim Retrospektifi, Siyad Seçkisi, yurtiçinden ve yurtdışından ödüllü belgeseller, Documentarist Seçkisi, Cinemarine Sinemalarının katkılarıyla Dünya Festivallerinden Bölümü, Kısa Film Seçkisi-Bosna Hersek Filmleri, Bodrum'lu Filmler gibi bölümleriyle çok özel bir programla sinemaseverlerle buluşacak olan Bodrum Film Festivali, Bodrum Belediyesi Meclis Salonu, Cinemarine Sinemaları, İskele Meydanı ve Kumbahçe gibi açık ve kapalı alanlarda 16-20 Eylül tarihleri arasında devam edecek .

Festivalin İkinci Gününde, 17 Eylül Saat 13.00'de “Bu Ne Güzel Demokrasi” Filmi ve Saat 14.00'te başlayacak olan Son Kumsal Filminin Yönetmen ve karakterleri ile filmin ardından kısa birer söyleşi gerçekleşecek ve Saat 16.00'da başlayacak olan “İfade Özgürlüğü ve Yansımalar” Konulu toplantıda, Yazar Latife Tekin, Gazeteci Cüneyt Cebenoyan ve Son Kumsal Filminin Yönetmeni Rüya Arzu Köksal ile Görüntü Yönetmeni Aydın Kudu, konuyla ilgili tecrübe ve görüşlerini izleyicilerle paylaşacaklardır

İskele Meydanında Çıragı Olmayan Eller ve TRT Bodrum Arşivi'nden Bodrum'lu Filmler sinemaseverlerle buluşacak olup, Cinemarine Salonlarında, 13.00, 15.00, 17.15, 19.30 ve 21.45 Seanslarında, Dünya Festivallerinden, Nefes, İşte Özgür Dünya, Annemler Tatilde, Fidel'İn Yüzünden ve Paris'te 2 Gün Filmleri, seyircileriyle buluşacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21