• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Antalya 24 °C
  • Ankara 16 °C
  • GlobeMeets Beşinci Buluşmasının Tarihlerini Açıkladı
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • GlobeMeets Beşinci Buluşmasının Tarihlerini Açıkladı
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı

3.BEYOĞLU SAHAF FESTİVALİ BAŞLADI

3.BEYOĞLU SAHAF FESTİVALİ BAŞLADI
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 3. Beyoğlu Sahaf Festivali'ne katıldı

TURİZMİN SESİ


Bakan Günay, Taksim Gezi Parkı'ndaki festival alanındaki sahafları Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte gezdi. Bakan Günay, kültür hayatına katkısından dolayı Başkan Demircan'a teşekkür etti. Gezi sırasında Bakan Günay, dünyaca ünlü romancı Gabriel Garcia Marquez'in “Yüzyıllık Yalnızlık” adlı romanını satın alarak Başkan Demircan'a hediye etti.

Sahaflarla sohbet eden Bakan Günay “Türkiye'de bütün sahafları bir araya getiren bir etkinlik yoktu. Bu nedenle sizleri burada görmek çok güzel. Beyoğlu Belediyesi'nin kültür hayatımıza olan katkılarını yakından takip ediyor ve takdir ediyorum. Bu festival de kültür hayatımıza büyük katkılar sunuyor. Türkiye'nin ve özellikle 2010 Kültür Başkenti İstanbul'un hak ettiği kültür buluşmalarından biri. Devam edeceğini biliyorum. Gelecek yıl daha fazla sayıda sahafı burada görmekten memnuniyet duyacağım” dedi.

Eski kitaplar ve belgeler arasında kısa da olsa bir yolculuk yapan Bakan Ertuğrul Günay, bir gazetecinin sorusu üzerine “Masamın üstünde okumam gereken pek çok kitap duruyor. Aradığım bir kitap yok” dese de festivalden eli boş çıkmadı. Bakan, eski kitaplardan olan 1945 yılı baskılı doğu edebiyatında önemli bir yere sahip olan yazar Feriduddin-i Attar'a ait “Mantuk-ut Tayr” adlı eserin iki cildini satın aldı. Kitabın Farsça ismi “Kuşların dili” ya da “kuş dili” anlamını taşıyor. Bu eserde, tasavvufu kuşların ağzıyla anlatan Feridüddin-i Attar, konuyu küçük hikayelerle süslüyor. Feridüddin-i Attar, Doğu edebiyatında tasavvuf alanında önemli eserleri ile tanınıyor. Attar, yaşadığı Nişabur'da, Moğol istilası sırasında Cengiz Han'ın askerleri tarafından öldürülmüştü.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21