• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

ÜÇ KUŞAK TÜRK SOLİST BİRARAYA GELDİ

ÜÇ KUŞAK TÜRK SOLİST BİRARAYA GELDİ
Sabancı Vakfı’nın desteği ile Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) çatısı altında çalışmalarını yürüten Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), 2012 yılı programı kapsamındaki “Başkentler Turnesi”ni başarıyla tamamladı

TURİZMİN SESİ


Genç müzisyenler, başarılı performanslarıyla 10 bine yakın sanatseverden tam not aldı. Geçmişte ve günümüzde başkentlik yapmış olan şehirlerdeki konserlerine Türkiye’den başlayan orkestra; Lahey, Amsterdam, Berlin’deki konserlerinin ardından; Bonn’da Beethovenfest kapsamında üç konser verdi. Orkestra, Bonn’un ardından Brüksel’de verdiği konserle  “Başkentler Turnesi”ni tamamladı. Bonn ve Brüksel’de Beethoven’ın Üçlü Konçerto’sunu ve 5. Piyano Konçertosu’nu seslendiren genç müzisyenler, Strauss’un Rosenkavalier Valsleri, Bartok’un Dans Suiti, Ravel’in Bolero ve Rahmaninof’un Senfonik Danslar eserlerini seslendirdi.

Orkestra, Bonn ve Brüksel’de verdiği konserlerde, Alman Deutsche Welle televizyonunun M. Erhan Tanman’a sipariş ettiği “Barbaros Trafiği” adlı eseri de dinleyicilerle buluşturdu. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın Almanya ziyareti boyunca yaptığı tüm çalışmalar ve verdiği konserler, Deutsche Welle Televizyonu tarafından da yayınlanarak geniş kitlelere ulaştı.

Üç Kuşak Türk Solist İlk Kez Bir Araya Geldi

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın Bonn’da düzenlenen Beethovenfest kapsamında verdiği konserlerde seslendirdiği, Beethoven’ın Üçlü Konçerto’su üç kuşak Türk solisti de ilk kez bir araya getirdi. Geçtiğimiz yıl da TUGFO’da yer alan ve Alman Senfoni Orkestrası ile birlikte gelecek yıl konserlere katılacak olan tek Türk keman sanatçısı Hande Küden, yurtdışında adından övgüyle bahsettiren başarılı çellist Efe Baltacıgil ve dünyaca tanınmış piyanist ve besteci Hüseyin Sermet’in birlikte seslendirdikleri Üçlü Konçerto izleyenlere tam bir müzik ziyafeti yaşattı.

Beethovenfest’in yerleşik orkestrası olan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, diğer konuk orkestralarla da bir araya geldi. Orkestranın Bonn Konserleri’nden derlenen bir kayıt da “Looking at Beethoven” adlı bir kısa film yarışmasına katılacak.


Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Hakkında
Uluslararası orkestralarla ve festivallerle işbirliği halinde olan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Türkiye’deki konservatuarlardan başvuran 400’e yakın genç müzisyen arasından sınavla seçilen 100 kişiden oluşuyor. Orkestra, farklı kültürlerden gençlerle çoksesli evrensel müzik çatısı altında ortak çalışmalar yaparak; Türkiye’deki genç müzisyenlerin kendilerinden beklentilerini yükseltmek, en yüksek uluslararası düzeydeki yorumlarını  dünyanın önde gelen  sahnelerinde tanıtmak ve müziğin sihrini paylaşmak amaçlarımızın başında geliyor.

Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından da desteklenen orkestranın özel sektörden oluşturulan destekçiler konsorsiyumunda; Boyner Holding, Korab,  Mazars, Organik Holding, Fevzi Gandur Denizcilik, EMT Erimtan, Bell Holding, Marmara Otelleri, KLAVIS Danışmanlık Grubu, Jura Infia, Layat Yapım ve Kuark Dijital bulunuyor.

Yurtdışı Turne Programı

14 Eylül 2012   Hollanda - Lahey Konseri
16 Eylül 2012   Hollanda - Amsterdam Konseri
17 Eylül 2012   Almanya - Berlin Konseri
19 – 21 Eylül 2012   Almanya - Bonn Beethovenfest (3 Konser )
22 Eylül 2012   Belçika - Brüksel Konseri

www.sabancivakfi.org
www.genclikfilarmoni.org

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21