• BIST 10003.88
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 

TÜRKİYE-SURİYE SİNEMARDİN KÖPRÜSÜ

TÜRKİYE-SURİYE SİNEMARDİN KÖPRÜSÜ
17-23 Eylül “SİNEMARDİN FİLM FESTİVALİ “ son iki gününü Mardin'den Suriye'nin Halep şehrine kültür küprüsünü kurdu, örnek festival özelliğine bir ilk daha gerçekleştirdi

TURİZMİN SESİ


İki şehrinde inanılmaz taş işcilik sanatıyla kendine özgü bir özel şehir dokusuna sahipliği bir çekim etkisiyle birbirine birleştirerek, taş şehrin yumuşak kalpli insanlarını sanat gücüyle daha da yakınlaştırarak gelecek yılların ilham kaynağı oldu. Adıyaman Üniversitesinin Sinema ve Tiyatro Gezici TIR'ın açık hava sineması düzeni, bu sefer Halep şehrin çok geniş meydanlarından Sadallahı Cebri Meydanında yerini aldı.

İlk gün 'SİNEMARDİN FİLM FESTİVAL' program yapımcısı Helün Fırat Suriye Televizyonuna SİNEMARDİN Festival hakkında bilgi verirken, gelecek yıllarda çok farklı kültür etkinliklerin olacağının müjdesini verdi.
Festival – Kültür elçisi niteliğinde derin bilgi birikimini aktararak, Ülkemiz adına da çok güzel sıcak mesajlar verdi. Tüm Suriyelileri büyüledi.

Birkaç dili çok akıcı konuşan Mardin Belediye Başkan danışmanı Muzaffer Paşaoğlu, Bu röportajın tercümanlığını yaptıkdan sonra, Mardin Belediyesi adına fevkalade bir konuşma yaptı. 'Başbakan yardımcısı ve Dış işleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'nun gayretli çalışmalarıyla başlayan ikili ilişkiler, Her iki tarafından geçmişten gelen her türlü ortak bağlılıkları, birbiriyle akraba olanların haricinde çeşitli dostlukların fazla oluşu ve ortak kültürlerin bulunması, sıkı sıkı zincir kuvvetiyle bağlanan ayrılmaz iki Ülke durumuna getirmiştir.

Şeklinde özet sözlerle yüreklere sevgiler aşıladı. Değerli Suriye Başkonsolosumuz Adnan Keçeci, çok anlamlı konuşmasıyla 'iki Ülkenin sevgi ağların olduğunu ve her zaman dost olarak her türlü ilişkilerin gerek siyasi, gerek ticari, gerekse Kültürel olarak yüksek boyutlarda devam edeceğini gelecek nesillerimize gittikçe artan çok daha, Ülke dostluk ilişkilerini bırakacaklarının çalışma hizmetinde olacaklarını' söyledi.

Engin bilgilere sahip Festival sürecinde, üstün hizmet anlayaşı içinde, Mardin için yapılanları ve yapılacakları dinlediğimiz, Mardin Belediye Başkan Yardımcısı Murtaza Varlık ve Mardin Belediye Başkan Vekili Ve Süryani Cemaatı Deyrulzafaran manastır idari Başkanı Suphi Uslan, Bu kültür seyahatinde Belediyenin oluşturduğu birlik içinde yerlerini alarak, festivale iştirak ettiler. Sinemamıza değer katan Sanatcı oyuncularımız, yönetmen, yazarlar, sinema ile ilgili akademisyenlerde değerli varlıklaryla renk katarak unutulmaz hizmetlerine bir tuğla daha koydular.

Gelecek Sinemamıza ufuk açaçak çok daha iyi yerlere taşıyacak genç yeteneklerimizden, Mardin Gençlik ve Kültür Evi Sinema Topluluğu üyelerinden Kültür Bakanlığının Geleceğin Sineması adlı senaryo yarışmasında 'Babam Tarih Yapıyor' filmiyle 2009 en iyi senaryo ödülüne layık görülen Haydar DEMİRTAŞ'ın Turkiye , Suriye, Iran ve Irakta gecen bir hikayenin birkaç bölümün frekmanını dinledikten sonra sinema gelecegine çok ümitli bakacağımızın inancını kazandık. Aldığı ödüllerin kat sayısının çıtasını çok yükselteceği muhakkak. Milli atletizme kazandırdı ödüller gibi, Uluslar arası sinema platformda Ülkemize çok değerli ödüller getirecektir. İlk gün Meydanda Yılmaz Erdoğan'ın Neşeli Hayat filmi İkinci gün Yüreğime Sor filmleri çok sayıda Halepli sinemasever seyirciyle buluştu. Program yapımcılığını üstlenen Helün Fırat ve Zihni Tümer, başta olmak üzere Sara Adıbelli, Pınar Kaya, Yeşim Gökçe, Seyfettin Umut, Kazım Şimşek, Koray Erkınay ve Turizm programını üstlenen Figen Akan'a Büyük övgüler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21