Girişimciliğin temelinde liderlik ve fark yaratmak vardır. Girişimci olabilmek için farklı bir şeyler yapmalısınız, hayal ve vizyon sahibi olmalısınız. Bir işe tutkuyla sarılmak ve lider olabilmek için vizyoner bir yaklaşım gerekmektedir. İlk düşünen, vizyoner olan kazanır. Vizyoner olmak başkalarından önce görüp adım atmakla başlar. Zorluklar karşısında mücadele etmek ve vazgeçmemek ile devam eder.
Girişimci kişi, daha uzağı görmelidir, gerçekçi olup, imkânsızı zorlamalıdır. Çünkü imkânsızı zorlayan insanlar bir adım daha yükselirler. Hayallere tutkuyla sahip çıkıp, gerçekçi olup, imkânsızı başarmayı istemeliyiz. Uzak görüşlü olmak (geleceği görmek), olmaz denileni yapmak ve hayalleri gerçekleştirmek çok önemlidir. Hayat neyi göğüslemeye hazır olduğumuza göre değişir ve şekillenir.Hayatta insanın önüne her zaman en az iki yol çıkar. Biri basittir, diğeri ise zor olandır. Burada önemli olan zoru seçip, başarabilmektir. Bu iki yol arasında bir kırılma noktası vardır ve orası sizin karar verme noktanızdır. Zor olan yol sizi her zaman başarıya götürür.
Hafızanın alıştığı bir alışkanlık vardır. Bu alışkanlık ne ise o şekilde devam eder, neyi seçtiğinize göre değişir. Örneğin; biri size araba dediğinde aklınızda bir renk belirir. Sonrasında diğer renklerde aklınıza gelir fakat ilk olarak hafızanızda alışkın olduğunuz renk aklınıza gelecektir.Hedefler yüksek tutulmalıdır. Bir yarışta birinci olsanız bile, kendiniz ile yarışıp bir adım daha ileriyi hedeflemeniz gerekir. Sürekli yenilikçi olarak, rekabet ortamı yaratarak, ağır adımlarla, planlı ve düşünerek girişimci ruhumuzu desteklemeliyiz. Girişimciliği vizyonerlik ile desteklemek liderliğe ve yeni teknolojiler geliştirmeye götürür. Kendinizi yenileyerek ve hızla değişen dünyada kendinizi sınırlı tutmayıp, gelişmeye açık ve Ar-Ge yatırımı yapan biri olursanız fark yaratırsınız.
Yaptığınız işi tanınır ve konuşulur kılmalısınız. Yaptığınız işi siz ne kadar önemser, ciddiyetle yapar ve duyurursanız, insanlar sizi konuşur ve markanız daha da değer kazanır. Başarının sırrı insana saygı ve sürekli gelişimdedir. Herkesin yaptığı iş, görev, unvan önemlidir ve herkesin onuru eşittir. İnsanların yapıcı hatalar yapmasına izin verilmelidir. Çünkü bazen yapılan hataların hata olmadığını düşünün, eğer yapılmasa belki de daha büyük bir sorun ile karşılaşırdınız.
“Artık bundan daha iyisini yapamam” dediğiniz an bittiğiniz andır. Bir atasözü vardır bunu açıklayan: “Erken olan meyveler ağaçtan düşerler.” Olgunlaşmamı tamamlıyorum diyenler başarılı olurlar. Hep daha iyisini yapabileceğinize inanın. Girişimci olmak; değişime açık olmak, korkmamak, yönetmek ve iletişim kurmak ile ilişkilidir. Başarılı olmak ise “Mutlu Olmak” tır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.