• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

BEKA SORUNU; BAŞLIK OKUYUP YORUM YAPANLAR

CEM POLATOĞLU

Dönemin TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy sırf bu nedenle belgemi iptal etmişti. Başlık “299 Euro’ya Kürtaj Turu” idi. Halbuki içeriğinde; Sen Kürtaj’ı yasaklarsan yurtdışı Kumar Turizmi başladığı gibi Kürtaj turizmi de başlar veya yasadışı kumar gibi merdiven altı kürtajlar yapılır. İnsanlar canını kaybeder. Ama yazıyı okumayan Başkan, “Vay sen nasıl Kürtaj turu yaparsın” diye 3 saatte belgeyi iptal eder.

Not: Hala bu başlığa inanan …. …..lar var.

Bu kez konu farklı ama kafa aynı kafa. Başlık “THY’na haksızlık ediliyor” İçeriği okumayanlar THY’nı savunduğumu sanıp, vay yandaş vayy diyerek; THY kadın düşmanı, Atatürk düşmanları, yüzlerce uçağı var, istese ek uçak, ek koltuk koyar, Futbol takımı olsaydı böyle mi olurdu gibi yorumlar yaptılar.

Yahu içinde yazıyor ki; Voleybol federasyonu 10 gün önce listeyi geçmiş. Futbol Federasyonu asla böyle bir hata yapmazdı. Yazı içeriğinde diyor ki; koltuklar 364 gün önce satışa açılmış. Hatta 30 Business koltuğun 27’si yurtdışından Star Alliance üyelerinden Air France, American Airlines, JAL ve Lufthansa üzerinden satılmış.

Efendim, ek sefer koysalarmış; Tabi tabi, zaten birkaç tane olan okyanus geçebilen, dakikası binlerce dolar olan bu uçaklar, olur ya Voleybol Federasyonu son dakika rezervasyon yapar falan diye bahçede bekletiliyor. Ama bakıyoruz, Federasyona laf eden pek yok. Kardeşim bu turnuvanın tarihi bir sene önceden belli değil mi? Neden son 10 güne kaldın? Millet THY’na yüklenince neden sinsi sinsi kenarda durdun, neden suçu üzerine almadın?

Ben bu yazıyı yazarken turizm geçmişimle ama en önemlisi bu işin piri 1) 45 senelik HaberTürk Havacılık yazarı ve HABERTÜRK TV’de her Pazar yayınlanan AIRPORT programının yapımcısı Güntay Şimşek’e sormadan 2) Hem acentacı, hem de Hürriyet ve diğer gazete ve dergilerde 40 yıldır Havacılık üzerine yazan efsane yazar Musa Alioğlu’nu aramadan 3) Bildim bileli her dönem TÜRSAB Havayolu Bilet Satışı ve IATA İhtisas Başkanlığı yapan Numan Olcar’a danışmadan hareket etmedim.


Örneğin benden bir gün sonra durumu köşesinde özetleyen, havacılığın en uzman kişisi kabul edilen Güntay Şimşek’in yazısına bakmak istersek: “Şimdi her iki açıklamayı da biraz detaylandıralım. Bir defa TVF’nin THY’ye ilettiği uçuş listesi tarihi dikkate alındığında zaman çok kısa. Bu kadar kısa zamanda ekonomide tüm takımın aynı bölümde uçmasını sağlamak imkânsızdır. Çünkü THY ile dünyanın dört bir yanından insanlar günler, haftalar hatta aylar önce aldıkları biletlerle, koltuk tercihlerini de yaparak seyahat ediyorlar. Yabancı ve yerli yatırımcının gözdesi, halka açık ticari bir şirkette herhangi bir grup için bir düzenleme yapılmasının nasıl bir mantığı olabilir? Ayrıca sporcu kafilesinin business class’a geçirilmesi, sınıflarının yükseltilmesi de aynı şekilde imkânlar dâhilinde değildir. Çünkü bu sınıfta da biletler çok önceden satılmış, koltuklar da ayrılmıştır. Yolcular uçaktan indirilemeyeceğine göre neyin tartışması yapılıyor. 

Yani, görüldüğü üzere benim yazımla birebir aynı fikirdeler uzmanlar. Çünkü ben onlara danışıp yazıyorum, fikir yürütüyorum. Ancak bugün “Kutlu” bir meslektaşımız taşı fırlatıp “önüne gelen de yazıyor, Yılmaz Özdil bu konuda neler söylemiş ona bakalım” diyerek, Atatürk kitapları uzmanını Teknik Havacılık uzmanı yerine koyup referans almış.

THY bu durumda biraz da çuvaldızı kendine batırmalı mı? Evet

Mesela 16 adet EXIT (çıkış koltukları) kızlarımıza verebilirdi. Belki, kızları 2-3 ayrı günde ama Business koltuklarda gönderebilirdi. Başka StarAlliance havayollarına geçiş yapabilirlerdi. Hemen hepsi dolu olan Business koltuk yolcularına, zaman zaman yaptıkları gibi para teklif edip bir başka uçuşa geçmeleri için ricada bulunurdu.

Dönüş uçuşunda da durum sıkışık ancak daha çok vakitleri olduğu için belki yukarıdaki önlemlerin bir kısmını yapıp, ellerinde 1 tane olan 45+ Business koltuklu uçağını Amerika’ya gönderebilirler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21