Havaların iyice ısınmasıyla tatil yöreleri dolmaya başladı. Hâlâ gidecek bir yere karar veremediyseniz, İstanbul'a sadece 260 km. uzaklıktaki Erikli'yi görmenizi tavsiye ediyorum.
Sahilde kumsalın üstünde İşçimen Otel ile Erikli Otel bulunmakta .Deniz çok temiz, akşamları mutlaka hafif bir esinti var ve fiyatlar oldukça makul. Üstelik, yolculuk da çok zevkli
Saros Körfezi'nin kendi kendini temizleyen bir deniz olduğu söylenir hep. Sanırım sualtı akıntılarının fazla olması ve yöredeki sanayileşmenin yoğun olmaması da buna etken.
Ayrıca, burası Ege Denizi'nin tuzluluk oranı en yüksek körfezlerinden biri. Kum çok güzel, sıfırdan derinleşen plajı gündüzleri hareketli ama alışık olduğumuz türden bir kalabalıktan uzak.
Erikli, ilk çağlarda Xeros ve Melas diye bilinen Saros Körfezi'nin yazları en yoğun yerleşimi olan köyü. Kış mevsiminde nüfusu çok az, sadece birkaç yerli ve emekli yaşıyor.
Merkez yazlıklarla dolmuş, buna karşın, yazlığa gidemeyenler de evlerini kiraya veriyor. Her yerde "kiralık" ilanları göze çarpıyor. Ayrıca, pansiyonlar ve oteller de çok cazip fiyatlarda.
Bir çoğu kumsalın hemen yanında veya birinci paralel sokakta yapılmış.
Gökçeada, Erikli sahilinin hemen karşısında. Eğer tekneniz varsa, 45 dakikada ulaşmanız mümkün.
Yok gidemezseniz, adayı uzaktan seyretmek de güzel.
Deniz ve deniz sporlarından sıkıldığınız günlerde, civar köyleri gezmek çok keyifli. İbrice, Danişment, Koruklu, Çeltik, Beyköy ziyaret edilebilir. Köylerde yaşayan halk çok medeni ve güler yüzlü.
Meyhane kültürü çok yaygın. Balık restourantı ararsanız Mecidiye köyüne geleceksiz.Bir tek sorun çıkmadan, uzun saatler oturup içki içilebiliyor ve yenebiliyor. Ayrıca, yerleşim bölgesinin civarı orman, çok güzel yürüyüşler yapılabiliyor.
Erikli'de dalış, sörf ve yelken yapılabiliyor. Bu özelliği ile 18 ile 21 Temmuz'da İşçimen Otelin önünde yapılacak olan WİNSURF şampiyonası ilk olmasıyla tüm Winsurf hayranlarını erikli sahiline çekecek.
Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan Erikli sahilini Windsurf turizmine açmak ve Erikli sahilini Windsurfle beraber tanıtmak olduğu noktasında bu organizasyona başladığını belirtti.
Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Windsurf Komite Başkanı, Alaçatı Resort Otel"in Sahibi İş Adamı Engin Kalafatoğlu"yla diyaloğa geçildi.
Federasyon Başkanı Sayın Nazlı İmre de bu konuda desteğini esirgemedi. Ayrıca merkez hakem komitesi başkanı Atilla Erardağ Surf milli takım Antrenörü Oğuz Kaan Özbenli Federasyon Genel sekreteri Ahmet Gençtürk uluslararası yelken hakemi Zeki Leblebicioğlu Prof. Dr. Celal Kozanoğlu Çanakkale truva yelken klübü başkanı Ali Aygün, Milli Windsurfçü Bora Kozanoğlu, Edirne İl Spor Müdürü Emin Küçük İzmirde görev yapan basın danışmanı Kazım İrfet Sönmez, Keşan Belediye Başkan Yard. Cengizhan Aktan, Keşan Belediye Basın ve Halkla ilişkiler Bürosu Yöneticisi Erdoğan Demir de bu organizasyonun SAROS'a alınmasına destek vermişlerdir.
Daha sonra Kazım İrfet Sönmez Türkiye Yelken Federasyonunun ve Keşan Belediyesinin ortak kararıyla Saros körfezi Windsurf şampiyonası Genel koordinatörlüğüne getirildi.Genel Koordinatör Yardımcılığını da İzmirli Organizatör Yiğit Arslan getirildiktsonra gönüllü gözlemciler oluşturuldu.
Otellerin anlaşmalı olduğu dalış okulları sezon boyunca hizmet veriyor. İşçimen Otel Derin adlı teknesiyle dalış turizmini Soros'da başlatmıştır.
Yunanistan'a yakınlığı sebebiyle, son yıllarda komşu ülkeden gelen ziyaretçileri de görmek mümkün Erikli'de. Keşan pazarına gelenlerin bir kısmı, ülkelerine dönmeyip geceyi de Erikli'de geçiriyor.
Sakin turizm için çok uygun. Bangır bangır müzik çalan gezi tekneleri yok. Sahile uzanan otellerin barları -ki sadece iki tane var- gece yarısı olmadan saat 01'i gösterdiğinde seslerini kısıyor ve kapatıyorlar.
Saat 01'den sonra ise eşinizle veya sevgilinizle yldızları ve ayı seyretmek için kumsalda gece yürüyüş yapmak da çok güzel. Gürültü olmayınca, geriye sadece dingin bir Ege manzarası kalıyor.
Yemekler tek kelimeyle nefis. Çeşit çeşit balık sizi bekliyor. 50 kiloluk orfozların çıktığı oluyor. Ayrıca, sardalye, yaprak sarma, Edremit'ten gelen sıkma zeytinyağı, zeytin, sert beyazpeynir... İnsanın yedikçe yiyesi geliyor.
Erikli bol yürüyüşlü, denizli ve güzel yemekli bir tatil için çok uygun. Ulaşımı kolay ve İstanbul'a yakın. Tatilden beklentiniz sakinlik ve güzel denizse, Erikli'de fazlası var. Pişman olmayacaksınız.
Nerede kalınır?
İşçimen Otel: Erikli'nin 30 yıllık en eski oteli.Dededen toruna kalan bu otel şimdilerde mutfağı Yeditepe Üniversitesi 3 sınıfta okuyan Burak İşçimen'e emanet bu otel için konaklayanlar Yemeklerin çok güzel ve leziz olduğunu söylüyorlar. Eğer İşçimen otel'e gidecekseniz önce yerinizi ayırtın Tel: (0284) 737 31 48
Nasıl gidilir?
Arabayla gidiyorsanız,İstanbul-Tekirdağ yolu ile Keşan'a ulaşın. Tam 230 km. sonra Erikli sapağına girin, 30 km. sürüyor, yani İstanbul'dan toplam uzaklığı 260 km. Otobüsle ulaşmak da çok kolay. Keşan'a direkt seferler var, sonra da her yarım saatte bir Erikli'ye minibüs kalkıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.