• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

TÜRKİYE TURİZMİNDE AKTİF ROL ALACAK

TÜRKİYE TURİZMİNDE AKTİF ROL ALACAK
Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirdi

TURİZMİN SESİ


Genel Kurul'da Federasyon'un faaliyet ve mali sunumlarının yanı sıra 23 Mart 2012 tarihinde gerçekleştiren “Geleceğin Turizmi/ Turizmin Geleceği” konulu SKAL TURİZM ARENASI 2012 ' de konuk konuşmacıların değindiği önemli noktaları da içeren bir politika SKAL TÜRKİYE 2012 faaliyet programının en önemli maddesi olarak belirlendi.

“Türkiye turizminde aktif rol almayı hedefliyoruz”
Federasyon Başkanı Deniz Anapa, turizm endüstrisinde profesyonelliği kuvvetlendirmek amacıyla hareket eden SKAL Federasyonu olarak Türkiye turizminde aktif olarak rol almak istediklerini belirtti, “Bu vizyon ve hedefle Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen turizm profesyonellerini ve sektör temsilcilerini bir araya getirdiğimiz SKAL TURİZM ARENASI 2012'de ele alınan konular bize bu anlamda bir yol gösterici olacak.” dedi.

Anapa, “Bu yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz; ancak geleneksel hale getirerek Türk turizmine yeni açılımlar getirmeyi hedeflediğimiz SKAL TURİZM ARENASI'nın ilkinde turizmin geleceği için yerelleşme, uygulamalı eğitim, sürdürülebilirlik gibi konular ön plana çıktı. SKAL olarak 2012 iş planımızı bu görüşler ışığında oluşturacağız.” dedi. Moderatörlüğünü eski Turizm Bakanı ve Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) Başkanı Bahattin Yücel ile 2009 SKAL Dünya Başkanı Hülya Aslantaş'ın yaptığı Arena'da Ahmet Misbah Demircan, Armin Zerunyan, Balçiçek İlter, Bedri Baykam, Can Ataklı, Fatoş Karahasan, Levent Kömür ve Saffet Emre Tonguç'un konuk konuşmacı olarak yer aldığı Arena'da Türk turizminin geleceğine dair ortaya çıkan görüşlerini paylaşmıştı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, globalleşen dünyada yerelleşmenin önemli olduğuna değinip “Artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Ancak şehirler ürettikleriyle, yerel değerleriyle yarışıyor.” derken Gazeteci Balçiçek İlter; “Ben İstanbul'a aşığım. Şehirlerin bir hikayesi olması lazım.” diyerek, yerel değerlerin öne çıkarılmasının önemli olduğuna inandığını söyledi ve “İstanbul'da gezecek, görecek çok yer var, fakat bunları yeterince iyi anlatamıyoruz. 'Turizm' eşittir 'marka değerini artırmak' diye düşünüyorum.” dedi.

Mey İçki Pazarlama Direktörü Levent Kömür ise “Geleneği ve geleceği tartışmak, yerel lezzet ve eğlence kültürünü tartışmak öğrenmek çok önemlidir.” diyerek yerelleşmenin önemini vurguladı. Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Fatoş Karahasan, UNWTO'nun tahminlerine göre 2020'de 1 milyar 600 milyon kişinin seyahat edeceğini belirtti ve turizmde internetin etkisine değindi. “Artık hiçbir şey gizli kalmıyor.” diyen Karahasan önemli olanın Türkiye hakkında akıllarda kalan düşünceler olduğunu, Türkiye'nin 100 $ harcayanı da 50.000 $ harcayanı da aynı şekilde memnun etmek zorunda olduğunu belirtti. Hilton Worldwide Üst Sınıf Otellerden Sorumlu Türkiye Bölge Müdürü Armin Zerunyan; turizmin dünyada istihdam yaratan 1. en büyük sektör olduğunu belirterek Türkiye'de bunun bilincinde olunmadığını dile getirdi, “Turizmin son yıllarda tüketici sayısı iki katına çıktı. Sektör olarak Uzak Doğu seyahat etmeye başladığında neler yapmamız gerektiğini düşünmemiz gerek.” dedi.

Arena'da Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı, Dünya ve Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi, ressam ve yazar Bedri Baykam, Türkiye'nin sanat merkezleriyle, kültürel değerleriyle öne çıkarılması gerektiğini dile getirirken Vatan Gazetesi Köşe Yazarı Can Ataklı, Türkiye iç turizm potansiyeli hakkında değerlendirmelerde bulundu. Tarihçi, seyahat yazarı, profesyonel rehber Saffet Emre Tonguç, uygulamalı eğitimin önemine değindiği konuşmasında “Geleceğin turizmini geleceğin turizmcileri yönlendirecek. Eğitimin bu sebeple çok önemli olduğunu düşünüyorum. Her şeyden önce gençlere kültürümüzün iyi tanıtılması gerekiyor. İspanya'da Salvador Dali Müzesi'ne gittim. Küçük çocukları müzeye getirip bir yandan onlara Salvador Dali'nin hikayelerini, resimlerini nasıl çizdiğini ve tablolarını nasıl yaptığını anlatıyorlar. Bir yandan da çocukların eline kağıt kalem verip geleceğin Salvador Dalilerine şans veriyorlar.” dedi.

Bahattin Yücel de konu ile ilgili “Endüstri ve turizm sektörünün en önemli iş birliği ve örneği. Bunları sağlamak için yetişmiş insan kalitesinin yükselmesi gerekiyor.” diyerek sektörde eğitimin önemine değindi.
“6 ayda İstanbul, doluluğu aynı anda artırabilen dünyanın iki şehrinden bir tanesi oldu.” diyen Diversey Pazarlama Direktörü Orhun Çapanoğlu ise sürdürülebilir turizm için stratejik çalışmalardan söz etti, TÜROFED ile başlatılan “Beyaz Yıldız Projesi” hakkında bilgi verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21