• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Oteller Elektraweb ile ‘bulut’a çıkıyor   

Oteller Elektraweb ile ‘bulut’a çıkıyor   
4 kıta ve 23 ülkede kullanılan web tabanlı bulut yapıya sahip olan Elektraweb Otel Programı, Türkiye’de 2 bin otel tarafından kullanılmaya başladı

TURİZMİN SESİ


Hem zamandan hem de bütçeden tasarruf ediyor   

Programın oteller için çok büyük bir çözüm ortağı olduğunu anlatan Talya Bilişim Yönetici Ortağı Nilüfer Durukal, “Web tabanlı bulut yapısı ile tesislerin birkaç yılda bir yenilenmesi gereken sunucu, sunucu lisansları, virüs programları, yedekleme gibi maliyetlerini ortadan kaldırıyor. Bu programla işletmeler hem zamansal hem de bütçesel olarak tasarruf ediyor” dedi  

Yeniliklere daha hızlı ulaşma, daha esnek kaynaklar ve daha ölçeklenebilir bir çalışma şekli sunan bulut teknoloji artık günümüzün vazgeçilmez yatırımları arasında yerini almaya başladı. Turizmde de hızlı bir şekilde kendine yer edinen bulut teknolojilerine geçişte oteller ve acenteler adeta atağa kalktı. Türkiye’nin önde gelen yazılım şirketlerinden Talya Bilişim’in, tamamını Türk mühendislerle turizm sektörüne yönelik geliştirdiği, 4 kıta ve 23 ülkede kullanılan Elektraweb Otel Programı, web tabanlı bulut yapısı ile tesislerin birkaç yılda bir yenilenmesi gereken sunucu, sunucu lisansları, virüs programları, yedekleme gibi maliyetlerini ortadan kaldırıyor. Hal böyle olunca oteller programı internet bağlantısı olan, akıllı bir telefon, tablet ya da bilgisayar ile rahatlıkla kullanabiliyor. Böylece işletmeler hem zamansal hem de bütçesel olarak tasarruf ediyor.   
  
2.000 OTEL GEÇİŞ YAPTI  
Talya Bilişim Yönetici Ortağı Nilüfer Durukal, turizm sektöründe bulut teknolojilere geçişe yönelik son gelişmeleri paylaştı. Sektörde pandemiyle birlikte bir dijitalleşme atağının başladığını anlatan Durukal, Türkiye’de 2 bin otelin Elektraweb Otel Programı’nı kullanmaya başladığını kaydetti. Talya Bilişim’in geliştirdiği teknolojilerin otellerin ve acentelerin “hızlı, güvenli, hatasız, verimli ve ekonomik çözüm” beklentilerini tam anlamıyla karşılayan yapılar olduğuna dikkat çeken Durukal, bu kapsamda hayata geçirdikleri Elektraweb Otel Programı’nın oteller için çok büyük bir çözüm ortağı olduğunu kaydetti. Durukal, “Konaklama tesislerinin uçtan uca dijital olarak yönetilebilmesini sağlayan Elektraweb Otel Programı, web tabanlı bulut yapısı ile tesislerin birkaç yılda bir yenilenmesi gereken sunucu, sunucu lisansları, virüs programları, yedekleme gibi maliyetlerini ortadan kaldırıyor” dedi.  
 
BULUTLA KORUNUYORLAR  
Elektraweb Otel Programı’nın internet bağlantısı olan, akıllı bir telefon, tablet ya da bilgisayar ile rahatlıkla kullanabildiğini anlatan Durukal, “Bu özelliği mobiliteyi beraberinde getiriyor. Bir diğer avantajı ise verileri güvenli bir alanda tutması. Çünkü bulut sistemler hem çok ciddi şekilde korunuyor hem de dünyanın farklı lokasyonlarında verilerin eş zamanlı kopyalarını tutarak veri güvenliğini garanti altına alıyor. Üstelik Elektraweb’de işlenen ve saklanan bilgiler Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve Avrupa Birliği Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) kapsamına göre kayıt altına alınıyor. Bu özelliklerin hepsi işletmelerin hem zamansal hem de bütçesel olarak tasarruf etmelerinin önünü açıyor” ifadelerini kullandı.   
  
TÜM SİSTEM ENTEGRE ÇALIŞIYOR  
Elektraweb Otel Yazılımı’nın online rezervasyon motoru, kanal yönetimi, Google ve sanal pos entegrasyonu özelliklerini ön büroya dahil eden tek otel yönetim sistemi olduğuna dikkati çeken Nilüfer Durukal, bunun aynı zamanda en kapsamlısı olduğunu kaydetti. “Tüm idari, finansal ve operasyonel süreçlerinizi tek program üzerinden yönetebilirsiniz. Bu sayede 15 farklı firma yerine tek firma muhatap olursunuz ve tüm sistem entegre bir şekilde sorunsuz bir şekilde çalışır” diyen Durukal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elektraweb Otel Yazılımı, otellerin satış potansiyellerini de en üst seviyeye çıkaran, her türlü verinin raporlanmasını sağlayarak akılcı stratejiler ‘öneren’ bir sistem. Bunlara ek olarak otel rakiplerinin bütün satış kanallarındaki fiyatlarını analiz edilerek en uygun fiyatın belirlenmesini sağlayan ‘Fiyat Yönetimi’ modülü ve doluluk arttıkça fiyatında yükselmesini sağlayan ‘Dinamik Fiyat Yönetimi’ modüllerini de ücretsiz olarak kullanıcılarımıza sunuyoruz.”   
  
4 KITA 23 ÜLKEDE KULLANILIYOR   
Elektraweb Otel Programı’nın 4 kıta 23 ülkede kullanıldığını aktaran Durukal, “Tamamen Türk mühendisler tarafından üretilen yüzde 100 yerli bir ürünün global anlamda bu kadar kısa sürede yaygınlaşması firma olarak bizi çok gururlandırıyor” dedi. Azerbaycan’da 60’a yakın otelde Elektraweb’in kullandığını anlatan Durukal, “İspanya ve İtalya gibi önemli turizm destinasyonlarında kullanıcılarımızın olması bizi daha da mutlu ediyor. Her ülkede bir dağıtıcı üzerinden büyümeyi hedefliyoruz. Öncelikli hedefimiz ise Afrika pazarı ve Balkan ülkeleri” ifadelerini kullandı.   
  ÖN BÜRO HİZMETİ KALKACAK   
Önümüzdeki yıllarda turizm teknolojilerinde beklenen yenliklere dair de bilgi veren Durukal, “Yapay zeka kavramının global anlamda turizm ve otelcilik sektöründe çok daha fazla yer alacağını öngörmek zor değil. Zaten hâlihazırda fiyat yönetimi süreçlerinde kullanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda kişiye özel ürün/hizmetler sunma,  müşteri ilişkileri ve hizmetleri, talep tahminleme,  müşteri verilerinin analizi,  müşteri tercihlerine uygun öneriler geliştirme,  tüketici davranışlarını anlama ve yorumlama konusunda yapay zeka uygulamaları vazgeçilmez olacak” dedi. Otellerin ön bürolarının orta vadede fiziki işlevlerini yitirmeye başlayacaklarını aktaran Durukal, “Resepsiyon işlemlerinin hepsini daha şimdiden online yapabiliyoruz zaten. Öğrenebilen robotlarla, hiç dilini bilmediğiniz bir ülkede Türkçe karşılanmamız ve olası sorularımıza kendi dilinizde cevap alabilecek olmak çok uzak bir tarih gibi görünmüyor. Yine çok yakın bir gelecekte ‘Nesnelerin interneti’ gündelik hayatımızda çok daha etkin bir kavram olacak. Tesisteki cihazlar, muhtemel arızalarını kendileri tahmin edip, yedek parça veya değişim siparişlerini kendileri verebiliyor olacaklar” şeklinde konuştu.   


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21