• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

DAVRAZ KAYAK MERKEZİ

DAVRAZ KAYAK MERKEZİ
Karı ve balı ile tanınan Davraz ve de gülü ve gölü ile ünlü Isparta, sizi bekliyor...

TURİZMİN SESİ-DURSUN ÖZDEN


Türkiye'nin her köşesi, dört mevsim turizm cennetidir.Bu kış gidilecek çok yer varAma ben size, dar günde davranıp azla yetinerek yola koyulanlara, Davraz Dağı Kayak Merkezi'ni öneririm

Türkiye'de Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Ilgaz, Erciyes, Sarıkamış, Kartepe, Saklıkent gibi Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinin yanı sıra; Akdeniz'de Isparta, Eğirdir ve Göller bölgesinde kayak, snowboard, tur kayağı, dağcılık gibi kış sporlarını yapabileceğiniz bir yeryüzü cenneti Davraz, Türkiye'deki en güzel pistlere sahip kayak merkezlerinden biridir.

Davraz Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 2 metreye kadar ulaşmakta olup, kayak merkezinde nisan ortalarına kadar kayak ve snowboard yapılabilmektedir. Kayak merkezinde, dağın yüksek yamaçlarından kayak veya snowboard yaparken, Isparta Ovasını ve Eğirdir gölünü değişik açılardan izleme olanağı vardır...


Davraz Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi; dağcılık sporuna gönül verenlerin, zirve yüksekliği 2637 m. olan Davraz Dağı'ndaki yeni gözde yerini teşkil etmektedir. Doğal dokunun yumuşaklığı ve mükemmel kar kalitesi ile yeni öğrenenlere ve amatör kayakçılara tehlikesiz rotalar, profesyonel kayakçılara ise gönüllerince kayabilecekleri 6 km' ye ulaşan benzersiz parkurlar sunmaktadır.

Saatte 1000 kişi taşınabilen 1211 m. ve saatte 1000 kişiyi taşıyabilen 936 m uzunluğunda iki telesiyej ile doyumsuz Eğirdir Gölü manzarasını izleyerek 8 dakikada ulaşılan dağ evi kafeteryasında dinlendikten sonra; Kuzey Disiplini, Alp Disiplini Tur Kayağı, Snowboard, Dağcılık, Botanik Gözlemcilik ya da Trekking aktivitelerinden dilediklerini gerçekleştirebilirler.

KONAKLAMA ve YEMEK

Davraz (Davras) Kayak Merkezinde 62 yatak kapasiteli ve 150 kişi kapasiteli restoranı bulunan modern bir tesis olan Selene Hotels'in yanı sıra, 280 yataklı Sirene Davras Oteli de bulunmaktadır. Ayrıca Isparta merkezinde ve Eğirdir ilçesinde bulunan toplam 600 yatak kapasiteli otellerden ve çok sayıda pansiyondan faydalanmakta mümkündür.

Davraz Kayak Merkezi'nin çevresinde lokanta, market vs. gibi yerler yok. Selene Hotels ve Sirene Davras otellerindeki olanaklardan yararlanmanız gerek. Isparta ve Eğirdir'de kaldığınız otellerden kayak kıyafetlerinizi giyerek Davraz Kayak Merkezi'ne gidebilirsiniz. Kayaklarınızı dağdaki kayak evinden kiralamanız da mümkün.

Davraz Kayak Merkezi, Isparta ile Eğirdir arasında olduğundan her iki merkezin de turistik olanaklarından yararlanmak mümkün.
Yaylalarda beslenen hayvanların lezzetli eti, yöresel yemeklere kendine özgü bir tad verir. Eğirdir'de konaklıyorsanız mavi bayraklı göl kenarındaki balık restoranlarında eşsiz doğa güzelliği yanında sunulan nefis Yörük yemekleri, Isparta'da konaklıyorsanız meşhur tandır kebabı ve kadayıf Isparta'nın geleneksel lezzetlerdendir.

ULAŞIM
Eğirdir ve Isparta'ya, Türkiye'nin her köşesinden karayolu aracılığıyla ulaşmak mümkün. Şehirlerarası otobüsler İstanbul, Antalya, Adana, Ankara ve İzmir'den Isparta'ya düzenli sefer yapmaktadır. Ayrıca nostaljik bir ulaşımı tercih ederseniz, her yerden Isparta'ya trenle de ulaşmanız mümkün.
Isparta Havalimanı'nın yanı sıra, Antalya' ya günlük uçak seferleri bulunduğundan, Antalya'ya gelip araç kiralayarak veya otobüs ile 2 saatte Isparta' ya ulaşmak da akılcı bir seçenek.

Davraz Kayak Merkezi'ne çıkacakların kendi araçlarıyla gitmeleri önerilmektedir. Ancak Isparta ve Eğirdir'den otomobil kiralayabileceğiniz gibi taksi de tutabilirsiniz. Taksiler oldukça ekonomik.
Ayrıca her gün Isparta'dan sabah 07:30 'da Büyük Isparta Oteli' nin önünden ve 10:30 da Gençlik Spor İl Müdürlüğü' nün önünden Davraz Kayak Merkezi' ne gidiş ve akşam 15:30 ve 18:00 de dönüş için otobüs bulunmaktadır. Tek yön ücreti 4 YTL.dir.


Davraz, yalnız kış turizmi ve kayak merkezi değil, aynı zamanda alternatif turizmin de bölge merkezidir. Bisiklet ve Triatlon (bisiklet ve pek çok spor yarışlarını kapsayan dayanıklılık sporu), Dağcılık (tek, sıradağ ve kütlesel dağlarda donanımlı ve profesyonel tırmanmış ve iniş sporu), Dalış (deniz, göl ve 18 metreden derin sularda donanımlı dalma sporu), Kayak (kayak malzemeleriyle eğimli karlı pistlerde yapılan kış sporu), Orientring (koşarak ve yürüyerek yapılan doğa sporu), Rafting (debisi fazla akarsularda yapılan profesyonel su sporu), Trekking (tek sıra halinde yapılan grup yürüyüş sporu), Yamaç paraşütü (yüksek ve eğimli bir tepeden koşularak atlanıp yapılan paraşütle uçuş sporu) gibi farklı spor dallarına ve kültür turizmine de elverişli olan Davraz Bölgesi; Isparta Havalimanı'na yakınlığının yanı sıra, düzgün karayolu ile Ege ve Akdeniz kıyılarına ve limanlara olan mesafesi ile de bir başka çekicilik merkezidir.

Halı saçlı, kiraz yanaklı, göl gözlü ve gül dudaklı Isparta güzellerinin elinden, Davras ayranı içmenin tam zamanı... Gül ve göller yöresi Isparta'ya yolunuz düşerse, dört mevsim turizme olanaklı Davraz'a uğramayı unutmayın... Bir başka turizm coğrafyasında buluşmak dileğiyle... Dostlukla...
www.dursunozden.com.tr

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21