• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Çinli y-kuşağı seyahatler konusunda ‘Uçların nesli’ olarak sınırları zorluyor 

Çinli y-kuşağı seyahatler konusunda ‘Uçların nesli’ olarak sınırları zorluyor 
Kafalarına göre takılıp engelleri kaldırmaya hevesli Çinli gezginlerin üçte birinden fazlası; Macau, Bangkok, Amsterdam ve Las Vegas gibi parti noktalarının özgür atmosferine doğru çekiliyor

TURİZMİN SESİ


En son Hotels.com™ araştırması, 1990’dan sonra doğan Çinli y-kuşağının; uluslararası seyahat sınırlarını zorladığını ve uç deneyimler, yüksek teknolojili konaklamalar, egzotik lezzetler ve maceracı etkinliklerle dolu sosyal medya etkisindeki seyahatlerini karşılamak için, geçmiş yıla göre seyahat harcamalarını %80 gibi ciddi bir oranda artırdığını ortaya koydu.

Global pop kültürü ile birlikte film ve televizyonların ışıltısı (%62) ise heyecan ve gösteriş için Çinli y-kuşağı gezginlerini Asya destinasyonlarından uzaklaştırıp dünyanın çok uzak bölgelerine yönlendiren ana ilham kaynakları. 

2017'de sosyal medya kullanımı ve paylaşımları Çinli y-kuşağının seyahat deneyiminin önemli bir parçasını oluşturmayı sürdürdü.  Gösteriş paylaşımları (travelbrag) ve öz çekimlere (Selfie) ek olarak kendi sosyal markalarını oluşturmak ve beğenileri artırmak için ters kamera açısı kullanımı %63 olarak gerçekleşti. 

Seyahat ederken, yüksek teknolojinin neden cazip olduğu kendilerine sorulduğunda ise Çinli y-kuşağının %15'i bunu ‘sosyal varlıklarını daha iyi kılacak şeylere verdikleri değer’ olarak yanıtlıyor. 

Hotels.com Asya Pasifik Genel Müdürü Nelson Allen, konuyla ilgili yaptığı yorumda şunları söylüyor: "Her ne kadar sosyal medya etkisini ve trendlerini yönlendiren y-kuşağı olsa da rapor, aslında hiçbir neslin sosyal ağların reddedilemez cazibesinden muaf olmadığını gösterdi. Genel olarak Çinli gezginlerin %52'si, haber akışının gücünden etkilenirken; daha olgun neslin ise üçte biri seyahat kararları ve davranışlarının dijitale bağlı çocuklarından etkilendiğini rapor etti."

Heyecan peşindeki y-kuşağı için önce parti, sonra plan 

Kafalarına göre takılıp engelleri kaldırmaya hevesli Çinli gezginlerin üçte birinden fazlası; Macau, Bangkok, Amsterdam ve Las Vegas gibi parti noktalarının özgür atmosferine doğru çekiliyor. Bu arada uluslararası festivallerin peşinden koşan seyahat tutkunu y-kuşağı, geçmiştekinden daha kısa bir planlama süresi ile yeni sakin dönem seyahat dalgasına öncülük ediyor. 

Neredeyse yarısının Türkmenistan'daki Cehennem Kapısını görmek ve üçte birinden fazlasının Paris'in yeraltı mezarlarını keşfetmek istediğini söylediği düşünülürse, Çinli y-kuşağı için konu korkmak ve ürpermekten ibaret. #ürpertici!

Her ne kadar ürkütücü ve korkutucu her şeyden heyecan duysalar da Çinli y-kuşağının seyahatlerdeki temel endişeleri ise, şaşırtıcı bir şekilde eski batıl inançlardan geliyor. Y-kuşağının %40'ı yatağının karşısında bir ayna istemezken bu oran ebeveynlerinin neslinde %35. Aynı zamanda bir koridorun sonunda kalmak istemedikleri gibi (%41 x %35); 4. veya 7. katta kalmaktan da çekiniyorlar (%20 x %12). 

Yerele duyulan büyük aşk

‘Benzersiz bir konaklama yeri olmadan uç geziler tamamlanmaz’ diyen Çinli seyahat severlerin yarısından fazlası için (%55) benzeri olmayan bir yerde kalmak, yerel tatları deneyimleyebilecekleri; yani alışılmışın dışında ve bağımsız otelleri tercih etmek önemli. Buna ek olarak %33'lük kesim butik otellerde rezervasyon yaparken %23 çevre dostu otelleri ve %21 ise çok ileri teknolojiye sahip otelleri tercih ediyor.

Otantik deneyimler peşindeki Çinli gezginler, konu harcama tercihleri olduğunda ise paralarını farklı yemek ve lezzet deneyimleri için harcıyor. Lüks parçalar satın almak yerine (%38) Çinli seyahat severler egzotik yerel lezzetleri tatmak (%69) ve otantik yerel parçalar için sokakları arşınlamayı (%43) tercih ediyor.

Çinli y-kuşağı, dijital ile uğraşarak vakit öldürmek de istemiyor. Bağlantı ve verimlilik, hareket halindeki gençler için önemli ve her biri konaklamalarında ilaveler istiyor. Bunlar arasında dikkat çekenler ise şöyle sıralanıyor: Ortak çalışma alanları (%39), sanal gerçeklik rezervasyonu (%38), robotlu müşteri hizmeti (%31), cep telefonuyla oda erişimi (%31) ve canlı sosyal medya odaları (%26).

Haz peşindekiler, otelcilere ipucu veriyor

İstikrarlı bir şekilde dünyadaki farklı birçok noktaya yaptıkları seyahatlerle pasaportlarına damga toplamaya devam etseler de Çinli gezginler; halen en büyük aşkı Asya'ya karşı hissediyor: Japonya'nın başı çektiği en iyi ağırlayan 10 ülke listesinin altısı Asya'da yer alıyor.

Ama bu, iyileşme alanları olmadığı anlamına gelmiyor! WeChat aracılığıyla QR kodu tarama yeteneği ve cep telefonuyla ödemenin kabulü, Çinli gezginler için geliştirilmesi gereken önemli konular. Bu arada yer ayırtma ve rezervasyon yöntemleri de gezginlerin üçte biri için yeterli değil. Buna ek olarak Çince konuşan rehberler ile otel personeli ve yerel seyahat düzenlemeleri de iyileştirilmesi gereken alanlar arasında yer alıyor. 

Hotels.com markası Başkanı Johan Svanstrom konuyla ilgili olarak şu yorumu yaptı: "Her seyahat sever ziyaret ettiği ülkede özellikle de ilk kez gittiği bir yerde hoş karşılanmak ister. Hepimizin, özellikle de yeni bir çevreye girdiğimizde öncelikle doğru bir iletişim ve sıcak bir yaklaşım aradığımız bir sır değil. CITM raporundan anlıyoruz ki; Çinli gezginler, satış temsilcilerinin Çince konuştuğu, Çin mobil cüzdanının kabul edildiği ve anlayabildikleri yön işaretlerinin olduğu destinasyonlarda kendilerini daha rahat ve iyi ağırlanmış hissediyorlar. Otelciler, yeni uçlardaki ve enerjik Çinli gezginler dalgasının heyecanını tadabilir ve her zaman meraklı gezi arzularını karşılayarak bu kârlı pazara girebilir. Geleceğin Çinli gezginleri için her şey eğlence ve özgürlük demek ve Hotels.com da onlara katılmak için sabırsızlanıyor!"

Geçtiğimiz 12 ay içinde Çinli gezginler tarafından ziyaret edilen ilk 10 destinasyon:
2018 SIRALAMASI    DESTİNASYON    ÇİNLİ GEZGİN YÜZDESİ    2017 SIRALAMASI
1    Japonya    %39    2
2    Hong Kong    %37    1
3    ABD    %30    3
4    Fransa    %21    6
5    Avustralya    %20    8
6    Macau    %19    7
7    Kore    %16    5
8    Tayland    %15    3
9    Singapur    %13    9
10    Almanya    %11    10

Çinli gezginlerin en iyi ağırlandıklarını hissettikleri ilk 10 destinasyon:
2018 SIRALAMASI    DESTİNASYON    TEKRAR ORANI 2018    2017 SIRALAMASI
1    Japonya    %20    2
2    Tayland    %16    1
2    Hong Kong    %16    4
4    Kore    %12    6
5    Avustralya    %11    3
6    Macau    %9    -
7    ABD    %8    5
8    Singapur    %6    9
8    Kanada    %6    10
10    Yeni Zelanda    %5    -
Çinli gezginlerin önümüzdeki 12 ay içinde ziyaret etmekten heyecan duyduğu ilk 10 destinasyon:
2018 SIRALAMASI    DESTİNASYON    TEKRAR ORANI 2018    YILDAN YILA FARK
1    Avustralya    %19    +%3
2    Kanada    %18    +%2
3    Fransa    %14    -%4
3    Yeni Zelanda    %14    +%4
5    ABD    %12    -%6
6    Maldivler    %10    -%1
7    Almanya    %9    -%3
7    Singapur    %9    -%1
7    Japonya    %9    -%1
10    Kore    %8    +%1
Raporun tamamı için www.citmhotels.com ziyaret edilebilir.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21