• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ
AYLIK ULUSAL AKADEMIK TURIZM HABER BULTENIYil: 9, Sayi: 10, Ekim 2008 Arsiv (2000-2008)

TURİZMİN SESİ


HABERLER
2008 Barlas Kuntay Turizm Arastirma Odulu basvurulari..
Turkiye Turizm Yatirimcilari Dernegi, geleneksel olarak her yil kurucusu ve onursal baskani merhum Barlas Kuntay'in anisini yasatmak uzere verilen “Barlas Kuntay Turizm Arastirma Odulu”nun 2008 yili basvurulari basladi. Turkiye Turizm Yatirimcilari Dernegi 2008 yilinda verecegi odulun “Turkiye'de Ic Turizmin Gelistirilmesi” konusunda yapilan arastirmalar arasindan secilmesini kararlastirdi.

Bu odul ile; ulkemizde ic turizm hareketlerinin ekonomik, sosyolojik, kulturel ve bolgesel dagilim gibi konulardaki bilgi eksikliginin giderilmesine katkida bulunmanin yani sira ic turizme dikkatlerin cekilmesi de amaclaniyor. Ulkemizde ic turizm faaliyetlerinin yapisi,gelisme trendi, boyutlari, ulke ekonomisindeki niteliksel ve niceliksel yerinin analitik bicimde degerlendirilmesi; bu hususlari da dikkate alarak Turkiye'de ic turizmin hizla gelistirilebilmesi icin neler yapilmasi gerektigi, bu amacla uygulanabilecek politika araclarinin, yapisal degisikliklerin ve mevzuat onerilerinin belirlenmesi, yapilacak calismada irdelenmesi gereken baslica noktalari olusturuyor.
Ayrintili bilgi icin bkz. http://www.ttyd.org.tr/tr/page.aspx?id=15


Turkiye Akademik Dergiler Rehberi-2007/2008 yayinlandi..
Anadolu Universitesi ogretim uyelerinden Doc. Dr. Nazmi KOZAK'in 1997 yilindan bu yana beser yillik dilimlerde gerceklestirdigi Turkiye Akademik Dergiler Arastirmasi'ndan elde edilen veriler kitap olarak yayinlandi. Turkiye Akademik Dergiler Rehberi Anadolu Universitesi yayinlari arasinda yayinlandi.

Kitapta, ulkemizde butun disiplinlerde yayinlanan toplam 996 akademik dergiye iliskin veriler yer aliyor. Verilerin onemli bir bolumu yurutulen anket calismasindan elde edilen verilerden olusurken, bir bolum veri ise ankete yanit vermeyen dergilere ait genel bilgilerden meydana geliyor. Akademik dergilerle ilgili gereksinmesi duyulan; hangi dergilerin ulusal hakemli dergi oldugu, dergilerin makale degerlendirme uygulamalari, ulusal ve uluslararasi veri tabanlari tarafindan ulusal dergiler, dergilerin makale yayimlama oranlari gibi pek cok konudaki bilgiler Turkiye Akademik Dergiler Rehberi'nde yer aliyor.


THY universite ogrencilerine calisma olanagi sunuyor
Turk Havayollari A. O. (THY), Istanbul'daki unitelerinde ihtiyac halinde part-time istihdam edilmek uzere, ogrenci (yuksekokul, lisans ve lisansustu) aliyor. THY'nin sagladigi calisma olanagindan yararlanabilmek icin ogrencilerin en iki yillik yuksekokul mezunu olmalari (yillik lisans ogrencileri ve lisansustu) olmalari gerekiyor.

Ise baslama asamasinda guncel ogrenci belgesi ibraz edilmesi gerekiyor, sabika kaydinin bulunmamasi, haftada dort gun calisabilecek durumda olmalari, vardiyali duzende calismaya bir engeli bulunmamasi, 01/01/1980 ile 31/12/1989 tarihleri arasinda dogmus olmalari ve herhangi bir saglik problemi olmamasi gerekiyor. Ayrintili bilgi icin bkz. http://www.thy.com/trTR/corporate/news/announcements/announcement.aspx?aid=2853


Turkiye'de 1984-2007 yillari arasinda turizm alaninda 1580 lisansustu tez hazirlandi.. Ulkemizde 1984-2007 yillari arasinda lisansustu duzeylerde (yuksek lisans ve doktora) hazirlanan tezlerin sayisinin 1580 oldugu ortaya cikti. Yuksekogretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi verileri uzerinden "turizm" anahtar sozcugu ile yapilan tarama neticesinde hazirlanan tezlerin 282'sinin doktora ve 1298 tezin ise yuksek lisans duzeyinde hazirlandigi belirlendi. 1984-2007 yillari arasinda turizm alaninda tezlerin hazirlandigi universiteler incelendiginde, en fazla tez calismasinin 269 tez ile Istanbul Universitesi'nde hazirlandigi, bu universiteyi 217 tez ile Gazi Universitesi ve 154 tez ile Dokuz Eylul Universitesi'nin takip ettigi belerlendi.

Encok tezcalismasinin hazirlandigi diger universiteler ise su sekilde siralaniyor: Hacettepe Universitesi (83 tez), Marmara Universitesi (72 tez), Balikesir Universitesi (71 tez), Anadolu Universitesi (70 tez), Akdeniz Universitesi (58 tez), Ankara Universitesi (51 tez), Istanbul Teknik Universitesi (40 tez) ve Orta Dogu Teknik Universitesi (40 tez). Ote yandan, Dr. Nazmi Kozak tarafindan 1995 yilinda hazirlanan ve yayinlanan Turkiye Turizm Tezleri Bibliyografyasi (1952-1995) baslikli calismada yer alan tez sayisi Ulusal Tez Merkezi verileri ile birlikte degerlendirildiginde, Turkiye'de 1952-2007 yillari arasinda turizm alaninda 2079 lisansustu tez calismasinin hazirlandigi ortaya cikmaktadir.


Yuksekogretim Kurulu Akademik Kadro Ilanlari Veri Tabani..
Yuksekogretim Kurulu universitelere alinacak akademik kadro ilanlarina yer veren veri tabanini internet ortaminda kullanima acti. Veri tabaninda universitelerde acilan akademik kadrolarin ilanlari yer alacak. Ayrintili bilgi icin bkz. http://turkuaz.yok.gov.tr/AkademikDuyuru
"Istanbul 2010'a Yaklasirken Turizmde Markalasma ve Turkiye Turizmi" konulu toplanti..


Genc Turizmciler Dernegi Genc ile Marketingist Fuar firmasinin isbirliginde 26 Eylul 2009 tarihinde "Istanbul 2010'a Yaklasirken Turizmde Markalasma ve Turkiye Turizmi" konulu bir toplanti duzenleniyor. Istanbul'da duzenlenecek toplantida yer almasi planlanan konu basliklari su sekilde: "Markalasma Nedir ve Turizmde Markalasma", "Markalasmaya Giden Yolda Kalitenin Onemi", "Bir Destinasyon/Bolge Nasil Marka Olur?", "Avrupa'dan Turkiye Turizminin Markalasma Surecine Bakis, "Markalasma Stratejileri" ve "THY'de Hedef Zirve! THY Nasil Dunya Markasi Oldu?
2008-2009 egitim-ogretim yili yuksekogretim kurumlari ogrenci paylari belirlendi..


2008-2009 egitim-ogretim yilinda yuksekogretim kurumlarinda cari hizmet maliyetlerine ogrenci katkisi olarak alinacak katki paylari Resmi Gazete'de yayimlanarak yururluge girdi. Buna gore 2008-2009 egitim-ogretim yilinda uygulanacak ogrenci paylari turizm bolumlerinin bulundugu kurumlara gore su sekilde belirlendi: Ticaret Turizm Egitim Fakultesi (263 YTL), Iktisadi ve Idari Bilimler Fakultesi (290), Acik Ogretim Fakultesi (66 YTL), Uygulamali Bilimler Yuksekokulu (176 YTL), Beden Egitimi ve Spor Yuksekokulu (176), Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu (176), Meslek Yuksekokulu (176), Sivil Havacilik Yuksekokulu (435 YTL) ve Lisansustu programlar (239 YTL).
Dokuz Eylul Universitesi Foca Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu kuruldu..


Dokuz Eylul Universitesi Rektorlugu'ne bagli olarak Foca Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu kurulmasi; Millî Egitim Bakanligi'nin 21/8/2008 tarihli ve 20056 sayili yazisi uzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayili Kanunun ek 30 uncu maddesine gore, Bakanlar Kurulu'nca 1/9/2008 tarihinde kararlastirildi. Dunya'daki universitelerin siralamasi: Shanghai Jiao Tong Universitesi'nin siralamasi.. Dunya'daki universitelerin siralamasina iliskin yapilan arastirmalara gore ilk siralari genel olarak ABD'deki universiteler aliyor. Cin'de faaliyet gosteren Shanghai Jiao Tong Universitesi tarafindan Dunya'daki universiteler arasiga “eCitim kalitesi”, “akademisyen kalitesi”, “arastirmalar (makale ve atif)” ve “kurumsal performan" degiskenleri ile ilgili veriler baz alinarak yapilan arastirmada 2007 yilinda Dunya'da ilk sirayi Harward Universitesi (ABD) aldi. Bu universiteyi Stanford Universitesi (ABD), Kalifornia-Berkeley Universitesi (ABD), Cambridge Universitesi (Ingiltere) ve Massachusetts Institute and Technology ilk bes sirayi olusturdu. Shanghai Jiao Tong Universitesi tarafindan yapilan arastirmada Turkiye'den Istanbul Universitesi ilk 500 universite arasinda yer aldi. Tam liste icin bkz.


Dunya'daki universitelerin siralamasi: Webometrics'in siralamasi..
Webometrics tarafindan yapilan "egitim kalitesi", "uluslararasilasma", "arastirma" ve "prestif" gibi degiskenlerin icerisinde faktor baz alinarak yapilan ve 2008 yilinda yayimlanan siralamada Dunya'daki 4000 universite yer aliyor. Ilk 27 sirayi ABD'de faaliyet gosteren universitelerin aldigi calismada Massachusetts Institute of Technology, Harvard Universitesi, Stanford Universitesi, University of California Berkeley ve Pennsylvania State Universitesi ilk bes sirada yer aliyor.

Webometrics'in universite siralamasinda ilk 1000 universite icerisinde Turkiye'den 8 universite yer aliyor. Turkiye'den yer alan universiteler yer aldiklari siralar su sekilde: ODTU (390), Bogazici Universitesi (455), Bilkent Universitesi (489), ITU (754), Ankara Universitesi (808), Hacettepe Universitesi (846), Ege Universitesi (936) ve Gazi Universitesi (988). Liste icin tiklayiniz. Dunya'daki universitelerin siralamasi: Amerikan Newsweek dergisinin universite siralamasi..

Amerikan Newsweek dergisi, Times Higher Education Supplement ve Cin'den Shangai Jiao Tony University'nin yaptigi siralamalara uzmanlardan alinan goruslerin eklenmesiyle dunyanin en prestijli ve kaliteli 500 universitesi belirlendi. Ilk bes sirayi Harvard Universitesi, Stanford Universitesi, Yale Universitesi, California Institute of Technology ve Berkeley Universitesi, California alirken siralamasinda 500 icinde bes Turk universitesi de bulunuyor. Bunlar; Istanbul, Sabanci, Istanbul Teknik (ITU), Bilkent ve Cukurova universiteleri.

Dunya'daki universitelerin siralamasi: Times Higher Education Supplement'in siralamasi Times Higher Education Supplement tarafindan “arastirma kalitesi”, “mezunlarin istihdami”, “uluslararasi genel gorunum/itibar” ve “egitim kalitesi” ile ilgili veriler baz alinarak 2007 yilinda yapilan bir arastirmada ilk sirayi Harward Universitesi aldi. www.topuniversities.com adresindeki sitede yer alan bilgilere gore bu universiteyi Cambridge Universitesi (ABD), Oxford Universitesi (Ingiltere), Yale Universitesi (ABD) ve “Imperial College London (Ingiltere) izledi. Times Higher Education tarafindan yurutulen yapilan siralama Istanbul Teknik Universitesi ilk 400'e girerek 390'inci universite oldu. 401-500 arasinda ise Bilkent Universitesi, Istanbul Universitesi ve Sabanci Universitesi yer aldi. Ayrintili bilgi icin bkz.

Sosyal bilimlerde Harward Universitesi ilk sirada..
Times Higher Education Supplement tarafindan yurutulen calismada bilim dallarina gore Dunya'daki universiteler siralamasi da yer aliyor. “Arastirma kalitesi”, “mezunlarin istihdami”, “uluslararasi genel gorunum/itibar” ve “egitim kalitesi” ile ilgili veriler baz alinarak yapilan arastirm"al bilimler" alaninda Harward University, University of California, Berkeley, London School of Economics and Political, Yale University ve Stanford University ilk bes sirayi aliyorlar. Liste icin bkz.


Teknoloji alaninda Massachusetts Institute of Technology ilk sirada..
Times Higher Education Supplement'in ayni calismasinda "teknoloji" alaninda ilk sirayi Massachusetts Institute of Technology aldi. Bu universiteyi University of California, Berkeley, Stanford University, California Institute of Technology, University of Cambridge ve Imperial College London izliyor. Liste icin tiklayiniz.

Sanat ve insani bilimler alaninda da Harward Universitesi ilk sirada..
Times Higher Education Supplement'in ayni calismasinda "sanat ve Insani Bilimler" alaninda Harvard University ilk sirayi alirken, bu universiteyi University of California, Berkeley, University of Oxford, University of Cambridge ve Yale University izliyor. Tam liste icin bkz.
Yasam bilimleri ve biotip alaninda Harvard University ilk sirada..
Times Higher Education Supplement'in ayni calismasinda "yasam bilimleri ve biotip" kategorisinde ilk sirada Harvard University yer alirken, bu universiteyi University of Cambridge, University of Oxford, Johns Hopkins University ve University of California ilk bes sirada izliyor. Tam liste icin bkz.
Dogal bilimler alaninda University of California, Berkeley ilk sirada..
Times Higher Education Supplement'in ayni calismasinda "dogal bilimleri" kategorisinde ilk sirayi University of California, Berkeley aliyor. Bu universiteyi ilk bes sirada sirasiyla Massachusetts Institute of Technology, University of Cambridge, Harward University ve Princeton University yer aliyor. Tam liste icin bkz.


Dunya'da en fazla atif alan universitelerin siralamasi..
Times Higher Education Supplement'in ayni calismasina gore Dunya'da en fazla atfi California Institute of Technology ve Stanford University adresli makalelerin aldigi ortaya cikti. Bu iki universiteyi Massachusetts Institute of Technology , Ecole Normale Sup?eure, University of Alabama, Princeton University, Harvard University, Johns Hopkins University, University of Zurich, University of California, San Diego, Pohang University of Science and Technology izliyor. Tam liste icin bkz.

Dunyanin en eski universiteleri..
Times Higher Education Supplement tarafindan yayinlanan bilgilere gore dunyanin en eski universiteleri arasinda Turkiye'den iki universite de yer aliyor. Bunlar, 1453 yilinda kurulan Istanbul Universitesi ile 1773'da kurulan Istanbul Teknik Universitesi. En eski universite 1088 yilinda kurulan Italya'daki Bologna Universitesi (University of Bologna). Bu universiteyi 1096'da Ingiltere'de kurulan Oxford Universitesi, 1175'de Italya'da kurulan Modena Universitesi ve 1200 yilinda Fransa'da kurulan Sorbonne Universitesi Paris Sorbonne) izliyor. Dunya'daki diger universitelerin kurulus tarihleri icin bkz.


Turkiye VIII. Yemeklik Mantar Kongresi..
Ilki 1976 yilinda gerceklestirilen ve her 4 yilda bir duzenlenen Turkiye Yemeklik Mantar Kongresi'nin VIII.'si 15-17 Ekim 2008 tarihlerinde Kocaeli Universitesi onculugunde sektor temsilcilerinin destekleri ile Kocaeli'nde yapiliyor. Ulkemizde mantar konusunda calisan bilim insanlari ile ugras veren tum kisi ve kuruluslari her 4 yilda biraraya getirerek, bilgi ve deneyimlerini paylasabilecekleri, ureticilerin sorunlarina cozum aranacagi bilimsel ortam olusturmayi amaclayan kongre 15-17 Ekim 2008 tarihleri arasinda Kocaeli'nde duzenleniyor. Ayrintili bilgi icin bkz. http://arslanbeymyo.kocaeli.edu.tr/mantar2008.htm
Yurtdisi Yuksekogretim Diplomalari Denklik Yonetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yonetmelik 11/5/2007 tarihli ve 26519 sayili Resmî Gazete'de yayimlanan Yurtdisi Yuksekogretim Diplomalari Denklik Yonetmeligi'nde degisiklik yapilmasina dair yonetmelik 16 Ekim 2008 gun ve 26999 sayili Resmi Gazete'de yayimlanarak yururluge girdi. Ayrintili bilgi icin bkz. Resort Dergisi'nin yeni sayilari cikti..


Ekin Yazim Grubu ile Akdeniz Turistik Otelciler Birligi'nin (AKTOB) isbirliginde yayinlanan Resort Dergisi'nin Temmuz ve Agustos sayilari gectigimiz gunlerde cikti. Derginin bu sayisinda ic turizm pazari ile ilgili hazirlanan bir incelemenin yani sira cesitli haber, yorum ve degerlendirmeler yer aliyor. Derginin yeni sayisinda ayrica Turkye'deki zincir ve grup otellerle ilgili bir inceleme dayanan ek de yer aliyor.

Otobus Dunyasi Dergisi'nin yeni sayilari cikti..
Turkiye Otobusculer Federasyonu (TOFED) tarafindan yayinlanan Otobus Dunyasi Dergisi'nin yeni sayilari Temmuz 2008 ve Agustos 2008 cikti. Dergide otobus isletmeciligini ilgilendiren haber ve degerlendirmeler yer aliyor.

Turizm Dunyasi Dergisi'nin yeni sayilari..
Bilesim Yayincilik tarafindan yayinlanan Turizm Dunyasi Dergisi'nin Temmuz ve Agustos 2008 sayilari cikti. Dergide turizm, konaklama, ulastirma ve yiyecek icecek sektorleri ile ilgili haber ve degerlendirmeler yer aliyor.

Medikongre Dergisi'nin yeni sayisi cikti..
Faik Atilla Biyikli tarafindan hazirlanan aylik tip toplantilari ve kongre turizm dergisi Medikongre'nin Temuz/Agustos 2008 sayisi gectigimiz haftalarda cikti. Dergide ulkemizde duzenlenen kongrelerle ilgili haber ve degerlendirmeler yer aliyor.


Turizm ve Mimarlik' Sempozyumu
Mimarlar Odasi Antalya Subesi tarafindan duzenlenen “Turizm ve Mimarlik” Sempozyumu, 28 - 29 Nisan 2006 tarihlerinde gerceklestiriliyor. Sempozyumda, bircok degiskenin rol aldigi 'turizm olgusu'nda basta mimarlar, plancilar, kamu yoneticileri, yatirimcilar, isletmeciler, tur operatorleri ve akademisyenler olmak uzere isbirligi olanaklari arastirilacak; turizmde sosyal, kulturel, fiziksel gelismeler, sorunlar ve cozum onerileri tartisilacak.
II. Uluslararasi Demiryolu Sempozyumu..
2. Uluslararasi Demiryolu Sempozyumu 15-17 Ekim 2008 tarihleri arasinda Istanbul'da duzenleniyor. II.Uluslararasi Demiryolu Sempozyumu (IRSTURKEY 2008) kapsaminda ayrica "II.Uluslararasi Demiryolu Sempozyumu/Sergisi" nin 15-17 Ekim 2008 tarihlerinde Istanbul Haydarpasa Gari'nda duzenlenecek. Ayrintili bilgi icin bkz. http://www.irsturkey.org


VIII. Ulusal Ekoloji ve Cevre Kongresi..
"Ekoloji ve Cevre" konularindaki caba ve edinimlerin yani sira ozgun arastirma ve derleme gibi calismalarin “uruulebilir Yasam” ana temasi altinda bilim cevreleri ve ilgililer arasinda paylasilmasi ve tartisilmasi amaclanan Ulusal Ekoloji ve Cevre Kongresi'nin 8'incisi, 20-23 Ekim 2008 tarihlerinde KKTC'de duzenleniyor. Turkiye Biyologlar Dernegi (Izmir Subesi), Kibris Turk Biyologlar Dogayi Arastirma ve Koruma Dernegi ile Yakin Dogu Universitesi'nin birlikteginde duzenlenen kongre ile ilgili ayrintili bilgi icin bkz. http://www.ekolojicevre.turkiyebiyologlardernegi.org.tr/8.kongre.html


Kadir Has Universitesi Istanbul Calismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi kuruldu..
Kadir has Universitesi tarafindan Istanbul Calismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi kuruldu. Istanbulun kulturuyle ilgili disiplinlerarasi akademik calismalar yapmak ve desteklemek, ilgili merkezlerle irtibat saglamak, Istanbul ile ilgili arastirmalar yapan akademisyenlere akademik kaynak yaratmak, Istanbul konusundaki uluslararasi akademik diyalogun gelismesine katkida bulunmak ve Istanbul konulu akademik calismalari daha genis bir kitleye sunabilmek amaciyla kurulan dernegin amaclari arasinda; a) Turkiye ve yurt disindaki ilgili arastirma enstituleriyle isbirligi halinde akademik calismalarda bulunmak, b) Istanbulun kulturu ve tarihiyle ilgili yerli ve yabanci akademisyenlerin ve ilgili kisilerin katildiklari seminerler, konferanslar, kolokyumlar, kurslar ve benzeri aktiviteler duzenlemek, c) Istanbul kulturu alaninda ilgili konularda calismalar yurutmekte olan ziyaretci akademisyenlere sponsorluk ve destekte bulunmak, c) Merkezin daimi unsurlari olarak icinde bir multi-medya kutuphanenin ve ziyaretci akademisyenler icin odalarin da yer alacagi arastirma hizmetleri saglamak, d) Universitede ve Turkiye'deki diger universitelerde Istanbul konulu dersler verilmesini desteklemek, e) Istanbul konulu yazilarin yayinlanmasina destek olmak, Turkiye'de Istanbulun tarihine ve kulturune odaklanacak olan hakemli dergi cikarmak, f) Yerli ve yabanci, Turkiye icinden ve disindan daha genis bir kitleye Istanbul hakkinda bilgi verilmesinin ve yayilmasinin artmasina yardimci olmak yer aliyor.
Turizm Isletmesi Belgeli Konaklama Tesislerine Cevreye Duyarli Konaklama Tesisi Belgesi Verilmesine Dair Teblig
Surdurulebilir turizm kapsaminda, cevrenin korunmasi, cevre bilincinin gelistirilmesi, turistik tesislerin cevreye olan olumlu katkilarinin tesvik edilmesi ve ozendirilmesi amaciyla, cevreye duyarli konaklama tesislerinin siniflandirilmasina ve belgelendirilmesine iliskin usul ve esaslari duzenlenmesi amaciyla Turizm Isletmesi Belgeli Konaklama Tesislerine Cevreye Duyarli Konaklama Tesisi Belgesi Verilmesine Dair Teblig, Resmi Gazete'de yayimlanarak yururluge girdi. Teblig, Kultur ve Turizm Bakanligi'ndan Turizm Isletmesi Belgesi sahibi tesislerin, Cevreye Duyarli Konaklama Tesisi Belgesi basvurularini, basvuru icin istenilen belgeleri, basvurularin degerlendirilmesini, cevreye duyarli konaklama tesislerinin standartlarini ve siniflandirma calismalarina iliskin usul ve esaslari kapsiyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
POYD'dan Motivasyon ve Bilincalti Semineri
Profesyonel Otel Yoneticileri Dernegi(POYD) tarafindan 10 Eylul 2008 Carsamba gunu Porto Bello Resort Otel'de motivasyon ve bilincalti semineri duzenlendi.70 kisinin katildigi seminerde su konular islendi: "Bilincaltimizi tanima ve Etkin Kullanabilme", "Dusuncelerimizi Yonlendirerek Hayatimizda Neleri Degistirebiliriz, "MIS Gibi yasamak, Bilincaltimiza Etkileri", "Neden HARIKAYIM&SUPERIM ve Neden olmam gerekiyor?", "Negatif ve Pozitif Dusuncelerin Hayatimizdaki Etkileri", "Icimizdeki Buzdaglari ve bu durumun fizyolojimize etkisi", "Iletisim Kanallari, Gorsel - Isitsel - Kinestetik Insanlar ve Ozellikleri", "Negatif Dusuncelerimizden ve Gecmisin Acilarindan Ku rtulma teknikleri" ve "Pozitif Dusunce Sanati.

TAMAMLANAN TEZ CALISMALARI (Bolum sorumlusu: Hatice GUCLU)
Aciklama: "Tamamlanan Tez Calismalari" ve "Devam Eden Tez Calismalari" bolumleri, Kasim 2005 tarihinden itibaren Hatice GUCLU NERGIZ tarafindan hazirlanmaktadir. Tez calismalari ile ilgili duyurularinizi "hguclu@anadolu.edu.tr" veya hguclu@adu.edu.tr" adresine gondermenizi bekliyoruz. Tamamlanan tez calismalarinin ozleri Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nin izleyen sayisinda yayimlanmaktadir.


Hatice YILMAZ
Turizm Cesitlendirmesi Kapsaminda Ekoturizmin Urunu Olarak Tatil Ciftlikleri: Turkiye'deki Tatil Ciftliklerine Yonelik SWOT Analizi
Doktora Tezi
Danisman: Prof. Dr. H. Riza ASIKOGLU
Afyonkarahisar: Afyon Kocatepe Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul tarihi: Agustos 2008
Emine Dilsad TATAR
Bilgi Teknolojilerindeki Gelismelerin Seyahat Acentalarina Yansimalari ve Bir Alan Arastirmasi
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Yrd. Doc. Dr. Lutfi ATAY
Canakkale: Canakkale 18 Mart Universitesi Sosyal Bilimleri Enstitusu
Kabul tarihi: Temmuz 2008
Tuba ORHAN
Uzundere Ilcesi ve Yakin Cevresinin Ekoturizm Potansiyelinin Belirlenmesi ve Siniflandirilmasi
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Doc. Dr. Faris KARAHAN
Erzurum: Ataturk Universitesi Fen Bilimleri Enstitusu
Kabul tarihi: Agustos 2008

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21