• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

BW THE PRESİDENT HOTEL'İN 2009’DAKİ HEDEFİ İSKANDİNAV ÜLKELERİ

BW THE PRESİDENT HOTEL'İN 2009’DAKİ HEDEFİ İSKANDİNAV ÜLKELERİ
BW The President Hotel, 2009 yılında İskandinav ülkelerinde tanıtım ve pazarlama atağına geçiyor…

Turizmin Sesi


İspanya başta olmak üzere Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu ülkelerinden gelen turistleri ağırlayan BW The President Hotel, mevcut pazarları ile hedeflediği pazarlarda, tanıtım ve pazarlama çalışmalarına hız verdi.

İyi bir yıl geçirdiklerini ve 2009 yılının da iyi gözüktüğünü anlatan BW The President Hotel Genel Müdürü Ersin Durgun, “Bu yıl, kent genelinde iyi bir yıl geçiriyoruz. 2009 yılı için almaya başladığımız rezervasyon talepleri, gelecek yılın kent genelinde iyi geçeceğini gösteriyor.

Otel olarak, hedeflediğimiz dolulukların üzerinde bir yıl geçiriyoruz. Mesela, İspanya pazarında ismen tercih edilen bir oteliz. Birçok pazardaki başarımızı, daha da arttırmak için tanıtım ve pazarlama çalışmalarına hız verdik.

2009 yılındaki hedef pazarımız, İskandinav ülkeleridir” dedi.

Hindistan'dan online rezervasyon talebi

Geçtiğimiz yıl, Hindistan'ın çeşitli üniversiteleri ve kurumlarında tanıtım yapıldığını belirten Ersin Durgun, yapılan çalışmaların neticesinde, bu yıl Hindistan pazarından gelen online rezervasyonda, yüzde 50 artış yaşadıklarını söyledi.

Dünya genelinde online rezervasyonun, her yıl katlanarak arttığını kaydeden Ersin Durgun, “Otel olarak, bilgi teknolojileri altyapısına ciddi bir yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

Amerika ve Avrupa ülkelerinde, herkesin evinde bilgisayar var ve birçok kişi uçak biletinden konaklamaya, alışverişten sinema biletine kadar her şeyi internetten satın alıyor. Bu gelişim ve değişim paralelinde, bizde gerekli çalışmaları yapıyoruz. Şuan, otelimizdeki online rezervasyon oranı, yüzde 43'ü buldu.

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde, yüzde 70'e ulaşması hedefliyoruz. Online rezervasyondaki oranımızı yukarıya çıkartmak için hem global web sitelerinde yer alıyoruz, hem de başta yurtdışı turizm fuarları olmak üzere, dünya genelinde tanıtım ve pazarlama çalışmalarına devam ediyoruz” diye konuştu.

İstanbul, 2010 Kültür Başkentliğini fazlasıyla hak ediyor

İstanbul'un sahip olduğu tarihi- kültürel zenginliği, eğlence-alışveriş merkezleri, sanatsal- kültürel etkinlikleriyle zengin bir potansiyele sahip olduğunu anlatan Ersin Durgun, “3 imparatorluğa başkentlik yapan, kıtaları birleştiren, tarihten kültüre, gastronomiden eğlenceye kadar zengin bir potansiyeli olan İstanbul, 2010 Avrupa Kültür Başkentliğini fazlasıyla hak etmektedir.

Zira, son yıllarda kentimize olan yoğun talep artışı ve kent genelinde yapılan yatırımlar, dünya genelinde İstanbul'un yıldızının parladığını gösteriyor. Bu gelişmelerin paralelinde, sürdürülebilir bir turizm için, hizmet kalitemizi daha da yukarıya çekip, misafirlerimizin memnuniyetini arttırmanın yanı sıra, toplum genelinde topyekun bir turizm bilincinin oluşması lazımdır.

Taksi şoföründen ev kadınına kadar, herkesin bu bilinç içerisinde hareket etmesi önemlidir. Daha yaşanabilir bir kent için altyapı, trafik gibi sorunların çözülmesine yönelik çalışmaların hız kazanması, metro, deniz ulaşımı gibi çeşitli alternatiflerin daha etkin kullanılması gerekir” dedi.

Sektörde kalifiye insan kaynağı sıkıntısı yaşanabilir

19 yıldır turizm sektöründe hizmet verdiğini ve o yıllardan bu yıllara gelindiğinde sektördeki en büyük sorunlardan birinin 'kalifiye insan kaynağı' olduğunu ifade eden Ersin Durgun, geçmiş yıllarda gençlerin turizmde kalması için daha fazla heveslendirildiğini söyledi.


Son yıllarda, sektördeki iş yoğunluğu nedeniyle, yeni neslin yetişmesine gerekli zamanın ayrılamadığını anlatan Ersin Durgun, “Turizm eğitimi alırken otellerimizde staj yapan gençlerimizin büyük bir bölümü, staj sırasında ümitsizliğe kapıldığı için okul bittiğinde başka sektörlerde çalışmaya başlıyor.

Oysa, artan konaklama tesisleri yatırımına paralel olarak, sektörün yetişmiş ve kalifiye insan kaynağına çok büyük bir ihtiyacı var. Bu ihtiyaç, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde açılacak yeni oteller ile daha fazla hissedilecektir.

Sektörün bu ihtiyacı dikkate alınarak; hem otellerimizde çalışan insan kaynağımızın yetkinliklerinin yükseltilmesi yönündeki eğitim çalışmalarının arttırılması, hem de staj yapan gençlerimizin cesaretlendirilerek sektöre kazanılması için gerekli emeğin ve zamanın ayrılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21