• BIST 9652
  • Altın 2960.569
  • Dolar 34.6806
  • Euro 36.7281
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

TYD BARLAS KÜNTAY TURİZM ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ BAŞVURUSU DEVAM EDİYOR

TYD BARLAS KÜNTAY TURİZM ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ BAŞVURUSU DEVAM EDİYOR
TYD 2008 Barlas Küntay Turizm Araştırma Ödülü´nün konusu ´İç Turizm´ Ödül kazanan araştırmacıya 10 bin YTL para ödülü verilirken, mansiyona değer bulunan iki araştırmanın sahiplerine de 1 hafta tam pansiyon bazında 2 kişilik oda hediye edilecek.

Turizmin Sesi


Ayrıca dereceye giren çalışmalar bir kitapta yayımlanacak. Seçici Kurul´da Doç. Dr. İbrahim BİRKAN, Dr. M.Sinan GENİM, Doç. Dr. Nazmi KOZAK, Tavit KÖLETAVİTOĞLU, Oya NARİN, Prof. Dr. M.Mithat ÜNER ve Dr. Oktay VARLIER var. Ödülün son başvuru tarihi: 28 Şubat 2009...


Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), geleneksel olarak her yıl, kurucusu ve Onursal Başkanı merhum Barlas Küntay´ın anısını yaşatmak üzere, verdiği "Barlas Küntay Turizm Araştırma Ödülü"nün bu yılki konusunu "Türkiye´de İç Turizmin Geliştirilmesi" olarak belirledi.

Bu ödül ile; ülkemizde iç turizm hareketlerinin ekonomik, sosyolojik, kültürel ve bölgesel dağılım gibi konulardaki bilgi eksikliğinin giderilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan TYD, iç turizme dikkatlerin çekilmesini de hedefliyor.

Ödül için başvuru yapmak isteyenlerin aşağıdaki şartlara uyması gerekiyor:

. Araştırma yarışmasına Türkiye´deki iç turizm hareketlerini konu alması önkoşulu ile her türlü çalışma ile başvuru yapılabilir.

· Yarışmaya gönderilecek çalışmaların daha önce herhangi bir şekilde yayımlanmamış olması gerekiyor.

· Çalışmaların daha önceden veya yarışma sonuçları açıklanmadan önce başka yarışmalara sunulmaması gerekmektedir. Böyle bir durumla karşılaşılırsa, söz konusu çalışma değerlendirmeye alınmayacak.

· Çalışmaların özgün ve uygulanabilir içerikte olmasına dikkat edilmeli.

· Araştırma yarışmasına gönderilecek çalışmaların Türkçe bilimsel yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmasına dikkat edilmeli.

· Araştırma metni üzerinde yazar veya yazarların kimliklerini belirten herhangi bir ibare bulunmamalı. Araştırma metni üzerine yazarlarca "rumuz" yazılmalı ve aynı "rumuz" Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği´ne yazılacak mektupta ayrıca belirtilmeli.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

"TYD 2008 Barlas Küntay Turizm Araştırma Ödülü", turizm sektörü ile ilgili çalışmalarda bulunan akademisyenler ile bütün araştırmacılara açık. TYD,çalışmanın orijinal olmasının yanı sıra, özellikle genç araştırmacı ve akademisyenlerin teşvik edilmesini de amaçlıyor.

ÖDÜLLLER

Ödül kazanan araştırmacıya 10 bin YTL para ödülü verilirken, mansiyona değer bulunan iki araştırmanın sahiplerine de 1 hafta tam pansiyon bazında 2 kişilik oda hediye edilecek. Ayrıca dereceye giren çalışmalar bir kitapta yayımlanacak.

SEÇİÇİ KURUL

Yarışmaya başvuracak adayların çalışmalarını değerlendirecek seçici kurul üyeleri soyadı alfabetik sırasına göre şöyle:

Doç. Dr. İbrahim BİRKAN, Turser Turizm A. Ş. Genel Müdürü / TYD İcra Kurulu Üyesi

Dr. M.Sinan GENİM, Yenilem Proje Danışmanlık T.A.Ş.

Doç. Dr. Nazmi KOZAK, Anadolu Üniversitesi

Sn. Tavit KÖLETAVİTOĞLU, Atlas Arazi Geliştirme Ltd. Şti.

Sn. Oya NARİN, TYD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Prof. Dr. M.Mithat ÜNER, Gazi Üniversitesi

Dr. Oktay VARLIER, TYD Yüksek Danışma Kurulu Başkanı

SON BAŞVURU TARİHİ

Ödülün son başvuru tarihi: 28.02.2009

Ödülle ilgili TYD´den yapılan açıklama şöyle:

"2008 yılı ödülünün konusu, Türkiye´de iç turizmin geliştirilmesidir. Ülkemizdeki tatil konaklama tesislerinden en çok yabancıların yararlandıkları, kendi vatandaşlarımızın ancak küçük bir bölümünün turistik tesislerimizde tatillerini geçirebildikleri şeklinde bir kamuoyu algılaması vardır. Diğer yandan, iç turizmin ülke sathına ve yılın bütün aylarına yayılması gerekliliği ortadadır. Senenin büyük kısmında boş kalan ikinci konutların turizm için değerlendirilmesi tartışılan bir diğer konudur.

Ülkemizde iç turizm faaliyetlerinin yapısı, gelişme trendi, boyutları, ülke ekonomisindeki niteliksel ve niceliksel yerinin analitik biçimde değerlendirilmesi ; bu hususları da dikkate alarak Türkiye´de iç turizmin hızla geliştirilebilmesi için neler yapılması gerektiği, bu amaçla uygulanabilecek politika araçlarının, yapısal değişikliklerin ve mevzuat önerilerinin belirlenmesi, yapılacak çalışmada irdelenmesi gereken başlıca noktaları oluşturmaktadır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21