DOĞAL YOLLARLA ALERJIDEN KORUNMAK MÜMKÜN MÜ?
Birçok alerjinin başlangıç noktası, bozulmuş bağırsak florasıdır.
Modern tıp tedavileri yanında bütünleyici tıp yaklaşımlarıyla da alerjilerle mücadele desteklenebilmektedir. Bütünleyici tıpta da alerjik hastalıkları önleyici bazı sistematik yöntemler bulunmaktadır.
Birçok alerjinin başlangıç noktası, bozulmuş bağırsak florasıdır. Bağırsaklarımız faydalı olan maddelerin vücuda geçişini, zararlı olanların ise gaita ile atılmasını sağlarken vücudumuzu koruma fonksiyonunu da yerine getirmektedir.
Bağırsak florası bozulduğunda bu alanlara mantarlar ve zararlı mikroplar yerleşmeye başlar. Böylece bozulan bağırsak fonksiyonları sonucu, bağışıklık sistemi de çöker. Böylece birçok hastalıkla birlikte alerjik hastalıklarda tetiklenmiş olur.
BESLENMENİN DÜZENLENMESİ
- Taze ve işlenmemiş gıdaları tüketmek
- Dengeli beslenmek
- Bebeklere ek gıdaları uygun aylarda başlamak. (Genellikle dördüncü ayda başlamak gerekir. Altıncı aydan sonra bebeği aile sofrasından uzak tutmak yanlıştır.)
- Vücudun asit yükünü azaltmak
- Hazır yiyeceklerden uzak durmak
- Yerli tohumlarla, doğal şartlarda üretilmiş ürünleri tüketmek.
- Yeterli miktarda su içmek. (Su tüketmek birçok hastalığın tedavisinde de faydalı olmaktadır.)
- Bebeklerin uzun süre anne sütüyle beslemek. Anne sütü birçok alerjik hastalığı doğuştan önleyebilecek bir yapıya sahip olmasına rağmen, kullanımı giderek azalmakta ama ne yazık ki mama kullanımı artmaktadır.
- Rafine şekerin hayatımızdan kaldırılması da alerjik hastalıkların yanında diğer birçok hastalıkları önleyecektir.
- Gıda alerjisi veya gıda intoleransı olan hastaların, bu gıdalardan uzak durması önemlidir. Özellikle glüten alerjisine dikkat etmelidir.
STRES VE SIKINTILARIN GİDERİLMESİ
Stres, birçok hastalığın yanı sıra alerjik hastalıkların da önemli bir sebebidir. Ayrıca hastalığın iyileşmesini geciktirir.
ÇEVRE ŞARTLARININ DÜZENLENMESİ
Özellikle hastaların ev ortamı bilhassa yattığı odanın düzenlenmesi çok önemlidir. Tüm bu ortamlarda parfümlerden, sentetik malzemeden yapılmış, boyalı mobilyalardan uzak durmak gerekir. Temiz bir çevrede özellikle deniz kenarı, yayla ve yüksek dağlarda yaşayan insanlarda alerjik bronşitin daha az görüldüğü bilinmektedir. Bu sebeple hastaların imkanları ölçüsünde bu bölgelerde tatil yapmaları yada yaşamaları önerilmektedir.
DÜZELMEYEN VAKALARDA TIBBI ILACLAR VE İMMÜNOTERAPİ BAŞLANABİLİR.
BÜTÜNLEYİCİ TIP METODLARI
Akupunktur, homeopati, Psikoterapi, tuz tedavisi uygulanabilir. Her alerjik hastalığın mutlak doktor kontrolünde olması ve ‘’Hastalık yoktur. Hasta vardır.’’ prensibi ile hareket edilmesi esastır. Hekimin bu süreçte tıbbi tedavi yanında özellikle hastanın yaşadığı ortamı yerinde görerek alerji sebeplerini ortaya çıkarması, psikolojik destek olması alerjik hastalıklardan kurtulmanın anahtarıdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.