Yabancı hastalar için câzibe merkezi olduk

İngilizler, ucuz tüp bebek için bize geliyor

04 Temmuz 2008 / 23:17
Tedavi maliyetlerinin gelişmiş ülkelere göre düşük olması dolayısı ile Türkiye, yabancı hastalar için cazip bir hale geldi. Financial Times gazetesi, kısır hastalar için tüp bebek paketinin Türkiye'de sadece bin 700 sterline mal olduğuna dikkat çekti.


Financial Times, Deloitte danışmanlık firması tarafından hazırlanan raporun, her 5 Amerikalıdan ikisinin eğer Amerika'dakinin yarı fiyatınaysa ve kalite en azından Amerika'daki ile eşdeğerse tıbbi bir muamele için yurt dışına seyahat etmeyi düşünebileceğini ortaya koyduğuna işaret etti.


Maliyet tasarrufu göz önüne alındığında bu durumun anlaşılmasının kolay olduğunu kaydeden gazete, aortik kapak değişikliğinin Amerika'da 100 bin dolardan fazlaya mal olurken, Latin Amerika'da 38 bin dolar ve Asya'da ise 12 bin dolar olduğunu kaydetti. Gazete, "Türkiye'ye giden kısır hastalar için tüp bebek paketi sadece bin 700 sterline mal oluyor" diye yazdı.


Yurtdışında tedavi adlı sağlık sektörü bilgi sitelerinin işletmecisi Keith Pollard, “Küresel olarak kaç tane sağlık turistinin olduğunu kimse bilmiyor. İngiltere'de geçen yıl 100 bin civarı insan seyahat etmeleri için ana nedenin bir çeşit tedavi olduğu yolculuklara çıktı” şeklinde konuştu.
Geçen iki yılda tedavi için yurtdışına çıkan İngilizlerin sayısının ikiye katlandığı kaydedilirken, diş hastalıkları turistlerinin sayısında büyük bir artış olduğu bildiriliyor.

https://www.turizminsesi.com/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.