Ukrayna’yı Skyscanner’dan Önerilerle Gezin

Birçoğumuz için yurtdışı seyahatlerinin en stresli kısmını pasaport ve vize işlemleri oluşturuyor

27 Mart 2017 / 19:13
TURİZMİN SESİ

Ancak Türk vatandaşlarının pasaportsuz seyahat edebileceği ülkeler de var. Son olarak Ukrayna ile imzalanan anlaşma çerçevesinde, Türk vatandaşları artık Ukrayna’ya da sadece kimlik kartı ile seyahat edebilecek.Uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner, Ukrayna’ya ucuz uçak bileti bulma yollarını ve şehirde görülmesi gereken yerleri sıraladı. Skyscanner’ın en uygun rezervasyon zamanı, fiyat alarmı özellikleri ve otel arama/araç kiralama seçenekleriyle seyahatseverler, Ukrayna’ya pasaportsuz seyahatin tadını çıkarabilecek.

Türk vatandaşlarının pasaportsuz seyahat edebileceği ülkelere bir yenisi daha eklendi. Son olarak Türkiye ve Ukrayna arasında imzalanan anlaşma ile Ukrayna’ya pasaportsuz seyahat dönemi resmen başladı. Seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve ucuz seyahat alternatifleri sunan Skyscanner da, seyahatseverler için Ukrayna’da görülmesi gereken yerleri sıraladı. Üstelik seyahatseverler, Skyscanner’ın fiyat alarmı ve en uygun rezervasyon zamanı özellikleri ve otel arama/araç kiralama seçenekleriyle tüm planlamalarını kolaylıkla yapabiliyor.
 
İşte Ukrayna’da gezilecek yerler
Skyscanner’ın “En Uygun Rezervasyon Zamanı Raporu”na göre, 2016’da İstanbul çıkışlı en popüler destinasyonlar arasında Kiev de bulunuyor. Şehirdeki yapıların tarihinin Ortaçağ’a dayandığı Kiev’de, Bağımsızlık Meydanı ziyaret edilmesi gereken yerler arasında. Başkentin en önemli meydanı ve şehrin merkezi olan Bağımsızlık Meydanı’nda, şehrin kurucularının heykellerinin yanı sıra uzun sütunlu Bağımsızlık Anıtı da yer alıyor.Alışveriş yapmayı sevenlerin uğrak yeri Khreschatyk Caddesi ise Kiev’in en işlek ve en merkezi caddesi. Kiev’de alışverişin adresi olarak kabul edilen Khreschatyk Caddesi’ndeki 100 yıllık Bessarabska Marketi de dikkat çekiyor. Kiev’de ziyaret edilebilecek yerlerin tam listesine https://www.skyscanner.com.tr/haberler/kievde-gezilecek-yerler adresinden ulaşılabiliyor.
 
Ukrayna’nın mutlaka görülmeye değer şehirlerden bir diğeri de Lviv. Etkileyici kiliseleri ve katedralleriyle her köşesiyle tarihi bir şehir olan Lviv de Ukrayna’nın en çok turist çeken şehirlerinden biri. Avrupa’nın en güzel opera binalarından birine ev sahipliği yapan Lviv, Potocki Sarayı’yla da dikkat çekiyor. Skyscanner’ın hazırladığı, Lviv’de ziyaret edilebilecek yerlerin tam listesine https://www.skyscanner.com.tr/haberler/lvivde-gezilecek-yerler adresinden ulaşılabiliyor.
 
Ne zaman bilet almalı?
Ukrayna’yı keşfetmek isteyen seyahatseverler için en uygun uçak biletini bulmak da seyahat planlaması için çok önemli. Kiev’e Şubat ayında seyahat edildiğinde ortalama %15 tasarruf sağlanırken, Eylül ayında %24 daha pahalıya uçuluyor. Skyscanner’ın en uygun rezervasyon zamanı interaktif çizelgesi sayesinde seyahatseverler İstanbul çıkışlı popüler destinasyonlarda en ucuz biletlerin olduğu tarihleri tek tıkla görebiliyor. Şehirde kalacak otel arayanlar veya araç kiralamak isteyenler için ise Skyscanner’ın otel arama/araç kiralama seçenekleri bulunuyor.
https://www.turizminsesi.com/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.