Semerkand Yapı'nın Bodrumdaki son projeleri büyülüyor

Bodrum ve çevresinde son dönemlerde gerçekleştirilen birbirinden konforlu, özel mimari ve tasarıma sahip projeler yerli ve yabancı yatırımcılardan büyük ilgi görüyor.

04 Temmuz 2008 / 23:08

Fatih ARDIÇ - Turizmin Sesi

Tarihi dokusu, kültürü, eğlence hayatı ve doğal güzellikleri ile Bodrum, dünyanın dört bir yanından gelen turistler kadar yerli turistler için de bir cennet… Özellikle son dönemlerde Bodrum sahillerinde hayata geçirilen birbirinden konforlu gayrimenkul projeleri, yerli ve yabancı yatırımcıların da dikkatinden kaçmadı. Bodrum sahillerinin kısa bir süre sonra dünya sahilleri ile yarışacak hale geleceği yönündeki sinyallerin, doğru olduğunun en önemli göstergelerinden biri de gayrimenkul pazarlama şirketlerinin Bodrum'da açtıkları satış ofisleri…



Bodrum'da özellikle de yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği ve satışları halen süren projelerden “Egeria Suites” ve Yalıkavak'taki “Villa Select” 20 yıllık tecrübesini İstanbul'dan sonra Bodrum'a taşıyan Semerkand Yapı'nın son projeleri arasında. Semerkand Yapı, modern inşaat teknikleri, üst kalitede malzeme ve üstün vasıflı iş gücü kullanarak projelendirdiği arazileri, profesyonel ve ince düşünmüş imarı ile yeni yaşam alanlarına dönüştürmeyi başarıyor. Denize sıfır villaları ile dikkat çeken “Villa Select” projesi 13.000m² alan üzerine kurulu ve tamamı deniz manzaralı, 16 ikiz ve 16 daire tipi villadan oluşuyor. Tripleks, dubleks ve apart olarak 85m² den 270m² ye kadar değişen 3 farklı daire seçeneğiyle Bodrum ve çevresindeki yapılaşma standartlarını yükseltmeyi hedefliyor. Her bir karesinde detayların saklı olduğu “Egeria Suites” ise; estetik tasarımları, fonksiyonel yaklaşımları ve şık iç mekân uygulamalarını bir araya getiriyor. Stresten uzak, özgün tasarımlarıyla yansıttığı mimari anlayışını, deniz manzaralı daire seçenekleriyle sunuyor. “Egeria Suites”, 2.500 m2 alan üzerine kurulu, 180 m2 büyüklüğünde 2+1 dairelerden oluşuyor.


Yerli ve yabancı yatırımcıların Bodrum'a olan ilgisini ve kendilerinin de bu ilgiye projelerle karşılık vermesi konusunda ise Semerkand Yapı Genel Müdürü Yiğit Ali Ural şöyle dedi: “Bizler hayata geçirdiğimiz projelerle, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmeye çalışırken Bodrum'un standardının diğer dünya sahillerinden bir farkı olmadığını da göstermeye çabalıyoruz. Genel olarak inşaat sektöründeki sahil yörelerine yönelmenin de benzer amaçlar taşıdığına inanıyorum… Netice de ortak amaç Türk turizmini canlandırmak, ülkemizin tanıtımını gerçekleştirerek hak ettiği yere taşımaktır”.

https://www.turizminsesi.com/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.