SARIMSAĞIN KRALI SEÇİLDİ

Taşköprü Belediyesi'nin 22'ncisini 28-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceği Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali kapsamında 'En İyi Sarımsak Üreticisini Seçme Yarışması' düzenlendi.

29 Ağustos 2008 / 16:27

Turizmin Sesi-Sedat Karagöz


160 sarımsağın katıldığı yarışmada geçen senenin de birincisi olan Taşköprü merkeze bağlı Alatarla Köyü'nden Yusuf Gökmen'in sarımsağı birinci oldu.
Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, AKP Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Taşköprü Belediye Başkanı Mustafa Günay, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Süleyman Taban, Kastamonu Tarım İl Müdürü İhsan Ali Emiroğlu ve çok sayıda üreticinin hazır bulunduğu yarışmanın açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mustafa Günay yaptı.

Geçen yıllara oranla katılımın fazla olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Günay, sarımsağın hakettiği değeri bulması için üretici ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek sarımsak borsasının kurulması gerektiğini söyledi.

Daha sonra konuşan Taşköprü eski Belediye Başkanı ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, festivallerin birlik ve beraberlik açısından önemine de değinerek, gurbettekiyle yöredekinin kaynaşması açısından da festivallerin yaşaması gerektiğini düşündüğünü, bunun için de herkesin paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğrenmesi gerektiğini ifade etti.

Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı ise bu yıl yapılan sarımsak yarışmasının her yıla oranla daha da coşkulu geçtiğini ve bunun sarımsağın hak ettiği değeri bulması için olumlu bir sonuç olduğunu kaydetti.

DERECEYE GİRENLER
8 kişilik jüri üyesinin verdiği kararla 160 sarımsak arasından ilk olarak 15 sarımsak belirlendi. Daha sonra ise 591 puan alan Alatarla Köyü'nden geçen yılın da birincisi Yusuf Gökmen 15 numaralı sarımsağıyla birinci, Esenlik Köyü'nden Kadir Göksu 590 puanla ikinci, Esenlik Köyü'nden Yıaz Göksu 29 numaralı sarımsağıyla üçüncü odu.

SARIMSAKLAR GÜZELLERE
Dereceye girenlere çok sayıda ödülün verildiği yarışmada dereceye giren sarımsaklar, cumartesi günü düzenenecek olan sarımsak yarışmasında dereceye giren güzellere verilecek.

SARIMSAK GÜZELİ GÜLŞEN

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 22'ncisi düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında ünlü sanatçı Gülşen sahne aldı. Başına sarımsaktan yapılmış taç takan sevilen sanatçı Taşköprülüler tarafından Sarımsak Prensesi ilan edildi.


Taşköprü Köprübaşı Festival Meydanı'nda gerçekleşen konseri yaklaşık 40 bin kişi dinledi.


Kendisini ünlü sanatçı Sibel Can'ın çakması olarak adlandıran ve birbirinden güzel danslar sergileyen Gülşen'e Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı ve Belediye Başkanı Mustafa Günay plaket ve sarımsak hediye etti.


Başına birde sarımsaktan yapılmış taç takan sevilen sanatçı, kendisinin zaten güzel olduğunu şimdi sarımsakta taktıktan sonra daha da güzel olduğunu ifade etti.


70 derde deva sarımsağı herkesin yemesi gerektiğini vurgulayan Gülşen, sağlığımız için sarımsaksız hayat olmaz şeklinde konuştu.
Ünlü sanatçı Gülşen'in ardından ise sevilen sanatçı Kubat Taşköprülülere seslendi.


Bir süre Gülşen ile birlikte düet yapan Kubat'a Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı ve Belediye Başkanı Mustafa Günay plaket ve sarımsak hediye etti.
Sevilen sanatçı Kubat'ta sarımsaktan yapılmış tacı takarak şarkı söyledi.

https://www.turizminsesi.com/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.