KOTİL,THY İLK 7 AYDA TOPLAMDA 15.4 BÜYÜME GÖSTERDİ

THY Genel Müdürü Kotil, her 100 yolcudan 1'inin THY ile uçar hale geldiğini belirtti.

17 Ağustos 2008 / 10:35
Turizmin Sesi
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, ilk 7 ayda THY'nin dış hatlarda yüzde 20, iç hatlarda yüzde 11 ve toplamda yüzde 15.4 büyüme gösterdiğini açıkladı.

THY'nin uçuş verilerini değerlendiren Kotil, 2008 sonuna kadar toplam 23.5 milyon yolcu taşımayı ve 4.5 milyar dolarlık bir ciroya ulaşmayı hedeflediklerini kaydederek, "7 aylık sonuçlar her 2 hedefe de rahatlıkla ulaşabileceğimizi gösteriyor.

İlk 7 ayda 5.9 milyonu yurtdışı, 6.2 milyonu yurtiçi olmak üzere ve Anadolu Jet de dahil toplam 12 milyon 500 bin yolcu taşıdık" dedi. Kotil, THY'nin geçmiş yıllarda 1 yılda toplam 2 milyon yolcu taşıdığını hatırlatarak, "Şimdi sadece Temmuz 2008'de 2 milyon 226 bin yolcuyu taşıdık" diye konuştu.

İlk 7 aylık dönemdeki doluluk oranlarına ilişkin rakamları paylaşan Kotil, Avrupa Havayolları Birliği'ne bağlı havayolu şirketlerinin doluluk oranının yüzde 1.5 gerileyerek yüzde 75.4 olduğunu ifade ederek, "THY ise aynı dönemde yüzde 2.9 artırarak yüzde 73.9'luk bir doluluğa erişti" değerlendirmesini yaptı. Kotil, şunları kaydetti:

"Yakın zamana kadar her 200 yolcudan 1'i THY ile uçarken, şimdi bunu 2 kat artırarak her 100 yolcudan 1'ini THY ile uçurur hale getirdik. Dünyanın en büyük havayollarında bu oran 100 yolcuda 2-3 yolcu düzeyinde. Hedefimiz 2013'te her 100 yolcudan 2'sini THY ile uçurmak. Bu hiç uzak bir hedef değil."

Kotil, bugüne kadar organik olarak büyüdüklerini ancak yüzde 20'lik büyümenin kendilerine yetmediğini söyledi. Stratejik ortak olarak her havayolu ile ilgilenebileceklerini kaydeden Kotil, şöyle konuştu: "Global marka olduk, özgüvenimiz yerine geldi.

Bosna Havayolları'nın yüzde 49 hissesiyle ilgili teklif hazırlıyoruz. Avusturya Havayolları da gündemimizde; henüz verilen bir karar yok." Kotil, bugüne kadar organik olarak büyüdüklerini ancak yüzde 20'lik büyümenin kendilerine yetmediğini söyledi. Stratejik ortak olarak her havayolu ile ilgilenebileceklerini kaydeden Kotil, şöyle konuştu: "Global marka olduk, özgüvenimiz yerine geldi. Bosna Havayolları'nın yüzde 49 hissesiyle ilgili teklif hazırlıyoruz. Avusturya Havayolları da gündemimizde; henüz verilen bir karar yok."

Temel Kotil, THY'nin Star Alliance ittifakına girmesinin de sağladığı olumlu etki sayesinde transit yolcu sayısında 7 aylık dönemde yüzde 42.9 gibi bir artış olduğunu söyledi. THY'nin Star Alliance ittifakına dahil olmasının birçok cephede olumlu sonuçlar vermeye başladığını anlatan Kotil, "Star Alliance sadece THY'nin değil Türkiye'nin de reklamını yapıyor" şeklinde konuştu
https://www.turizminsesi.com/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.