BETUYAB'TAN KAMPANYA

Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Başkanı Cemil Uğurlu, Antalya'da Manavgat ve Serik ilçelerini etkileyen orman yangınlarıyla ilgili olarak Belek'li turizmciler olarak bir çalışma başlattıklarını bildirdi.

14 Ağustos 2008 / 01:39

Turizmin Sesi


Antalya'da 10 bin hektarlık ormanlık alanını küle çeviren yangınla ilgili her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten BETUYAB Başkanı Cemil Uğurlu şunları söyledi:

“Yangınlar ülkemizin en güzel beldelerinden Antalya'mız için çok büyük bir kayıp, içimiz yanıyor. Ama artık ne yazık ki kaybedileni geri getirmek mümkün değil, bundan sonra ne yapmamız gerektiğine bakmalıyız.

BETUYAB olarak bugüne dek orman yangınları konusuna gereken hassasiyeti her zaman gösterdik, Gebiz'de üç noktada yangına müdahale eden bir yangın havuzumuz bulunmakta.

Belek ve Serik bölgelerinde hizmet veren itfaiye ekibimiz bu yangında da söndürme çalışmaları için canla başla çalışmıştır. Belek'in sahip olduğu golf tesisleri orman yangınlarına karşı bir güvence, golf tesislerinin yer aldığı bölgelerde yangın çıkma olasılığı çok düşük ancak biz Belek Turizm Yatırımcıları Birliği olarak orman yangınları için gereken her türlü desteği vermekteyiz ve bundan sonra vermeye hazırız.

BETUYAB yönetimi olarak, daha önce Belek ve Gebiz bölgelerinde yürüttüğümüz ağaçlandırma çalışmalarına Antalya Valiliği ve Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde Manavgat'ta devam edeceğiz. i

tfaiye aracımız ve ekibimiz çalışmalarını sürdürecek. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ile birlikte 2006 yılında başlattığımız orman yangın havuzlarına da desteklerin artması önemli.

Tüm turizm yatırımcılarının ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum. Dilerim bu konuda artık kalıcı çözümler sunan eylem planlarını devreye sokabiliriz ve bir daha ülkemizin en değerli varlığı ormanlarımızı göz göre göre kaybetmeyiz” dedi.

https://www.turizminsesi.com/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.