ALMAN SOSYOLOG TURİSTLERE KENDİ DİLİNDE KUR'AN HEDİYE EDİYOR

Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde yaşayan Alman sosyolog, yerleşik ve tatile gelen turistlerin İslam dinini yakından tanımaları için 'Yabancı Dilde Kur'an-ı Kerim Hediye Edelim' kampanyası başlattı

14 Eylül 2008 / 15:39

TURİZMİN SESİ


 Karlsruhe Üniversitesi sosyologu Dr. Andre Kronenthaler (Hatice Özdemir) Side Fatih Camii'nde başlattığı kampanya ile turistleri de memnun ediyor. Geçen yıl Ramazan ayında 4 hanımla birlikte yaptıkları Almanca mukabele sonrası yurt içi ve yurt dışında çok sayıda İngilizce ve Almanca hediye Kur'an geldiğini belirten Kronenthaler, 7 yıl önce ihtida (din değiştirme) töreniyle Müslüman olduktan sonra Hatice ismini aldığını ifade etti.

Hayırseverlerin gönderdiği Almanca ve İngilizce kuranları Fatih Camii'ne ziyarete gelen turistlere hediye ettiğini belirten Kronenthaler, Almanya'da Müslüman olduktan sonra ilk işinin kursa giderek Kuran okumasını öğrenmek olduğunu ifade etti.

Fatih Camii'ni günlük çok sayıda turistin ziyarete geldiğini belirten Kronenthaler, mabedi gezen yabancı konuklara din görevlisi Hasan Hüseyin Güner'le birlikte İslami bilgilendirme yaparak yabancı dilde Kur'an hediye ettiklerini söyledi.

Kronenthaler, "Günümüz insanın en büyük handikabı gerçek anlamda Allah'ın kelamını bilmemesi. Allah insanoğluna her devirde peygamberler aracılığıyla mesajını göndermiş. Bizlerin okuyup anlaması için. Bugün dünyaca ünlü film yıldızı ve futbolcudan İngilizce mektup gelse acaba ne yazdı diye tercüme ettirecek kişi ararız.

Ne acırdı ki Allah ayet ayet mesaj göndermiş, lütfe dipte bakmıyoruz. Ramazan ayında camiye gelen bir turiste yapacak en güzel hediyenin Kur'an-ı Kerim olduğuna inanıyorum. Hayır severler bize Almanca, İngilizce ve Rusça Kuran verirse turistlerle birlikte hediye ederiz. Böylece binlerce kişiyi Allah'ın yüce kelamıyla buluşturmuş oluruz" diye konuştu.

Hayatında ilk defa bir camiye girdiğini belirten Alman eczacı Petra Gabriele, kendisine Almanca hediye edilen Kur'anı en yakın zamanda işlemeye başlayacağını ifade etti

https://www.turizminsesi.com/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.