2008-2009 ÖĞRETİM YILINDA ON DENİZCİLİK MESLEK LİSESİ FALİYETTE OLACAK

Denizcilik ve gemi inşa eğitiminin önemi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kurulan 10 adet Denizcilik Lisesinden biri de Bartın'a açıldı.

04 Eylül 2008 / 09:54
Turizmin Sesi
İstanbul Tuzla'daki tersanelerde meydana gelen ölüm olaylarının ardından denizcilik ve gemi inşa eğitiminin önemi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kurulan 10 adet Denizcilik Lisesinden biri de Bartın'a açıldı.

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç; konuyla ilgili açıklamasında, Haziran ayı sonunda yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısında, denizcilik ve gemi inşa sektörüne eleman yetiştirmek için Başbakanın verdiği talimat doğrultusunda 10 adet Denizcilik Meslek Lisesinin açılmasına karar verildiğini hatırlattı.

Milletvekili Tunç, "Milli Eğitim Bakanlığına bu okullardan birinin Bartın'da açılmasının uygun olacağını söylemiştik, Milli eğitim Bakanımız da uygun gördü. Başbakanımıza ve Milli Eğitim Bakanımıza Bartınlılar adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Tunç, bu yıl Bartın Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde 30 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayacak olan Bartın Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin kendi binasının inşa edilmesinden sonra müstakil bir okul olarak faaliyetine devam edeceğini belirtti.

Milletvekili Tunç; Bartın ilinin limanıyla, deniz ulaşımına elverişli ırmağıyla, Kurucaşile'de Osmanlı döneminden bu yana geleneksel hale gelen Ahşap Yat ve Tekne yapımcılığı ile Denizcilik Meslek Lisesi için en elverişli illerden biri olduğunu ve okulun kısa süre içerisinde sektöre önemli katkılarda bulunan bir kurum olacağını söyledi.

Denizcilik Anadolu meslek liselerine Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme sınavı ile öğrenci alınıyor. Sınavda başarılı olan öğrencilerin mülakat ve beden yeterliliği sınavından geçmeleri, sağlık durumlarının da denizcilik eğitimine elverişli olduğunu belgelendirmeleri gerekiyor.

Denizcilik mezunlarından 'gemi yönetimi' dalını bitirenler 'güverte zabiti', 'makine zabitliği' mezunları 'makine zabiti', 'gemi elektroniği ve haberleşme' dalı mezunları ise 'elektrik-elektronik zabiti', diğer dallar ile 'deniz araçları yapımı' alanı mezunları 'teknisyen' unvanı ile denizcilik sektöründe istihdam ediliyor.

2008-2009 öğretim yılından itibaren faaliyete geçmek üzere açılan Anadolu denizcilik meslek liseleri şöyle: "Bartın Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi, Tuzla Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Balıkesir Bandırma, Bitlis Tatvan, Çanakkale Biga, Giresun Tirebolu ve İzmir Konak Nevvar Salih İşgören Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi"
https://www.turizminsesi.com/ sitesinden 18.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.