• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Türkiye’den Senegal'e İki Dev Proje!

Türkiye’den Senegal'e İki Dev Proje!
Doğanlar Yatırım Holding ve Miller Holding ortaklığında kurulan DM Yatırım İnşaat Senegal’de iki dev projeye imza attı
TURİZMİN SESİ

Senegal'in başkenti Dakar’da hayata geçecek 105 milyon dolarlık toptancı kompleksi ve lojistik merkezi için Senegal Başbakanı Muhammed Bun Abdullah Dionne ve Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr ile DM Yatırım İnşaat’ın kurucuları Mert Mildon ve İsmail Doğan arasında imzalar atıldı.Doğanlar Yatırım Holding ve Miller Holding ortaklığı ile 2014 yılında kurulan DM Yatırım İnşaat'ın, Senegal'in başkenti Dakar'da hayata geçireceği toplam 200 Milyon USD olan projenin ilk kısmı olan 105 Milyon USD anlaşma kapsamında imzalar atıldı. Başkent Dakar'da inşa edilecek olan toptancı hali kompleksi ve lojistik merkezi için Senegal Başbakanı Muhammed Bun Abdullah Dionne ve Senegal Ticaret Bakanı AliouneSarr ile DM Yatırım İnşaat’ın kurucuları İsmail Doğan ve Mert Mildon arasında Dakar’da düzenlenen imza törenine Senegal Bütçe Bakanı Birima Mangara, Dakar Türkiye Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, Doğyap Genel Müdürü Bahadır Gazi Elçin, Doğanlar Yatırım Holding CFO su Mehmet Çalık ve Senegalli bürokratlar katıldı. 

Hal kompleksi Afrika'nın en büyüğü olacak
DM Yatırım İnşaat tarafından, Senegalli tarım üreticilerini desteklemek amacıyla Dakar limanında inşa edilecek olan 197 bin metrekaresi açık, 54 bin metrekaresi kapalı alana sahip toptancı hali kompleksikamuya açık bir pazar niteliğinde olacak. En son teknolojiler kullanılarak inşa edilecek kompleks, Afrika'nın en büyük toptancı hali olma özelliği taşıyacak. Dakar'daki trafiğin düzenlenmesi amacıyla inşa edilecek olan ve tırların topluca bekleme yapabileceği lojistik merkezi ise 44 bin metrekarelik alana sahip olacak.
 
Senegal Başbakanı Dionne: DM Yatırım İnşaat ile işbirliğimiz sürecek
DM Yatırım İnşaat'ın Dakar'da hayata geçireceği projeleri değerlendiren Senegal Başbakanı Muhammed Bun Abdullah Dionne “Üreticileri destekleyecek, tarım üretiminin artmasına olanak sağlayacak toptancı hali kompleksi projesini hayata geçirmek Senegal için büyük bir önem taşıyor. Her iki projenin de halkımızın yaşam kalitesini yükselteceğine inanıyoruz. DM Yatırım İnşaat ile yaptığımız bu işbirliği, ileride birlikte hayata geçireceğimiz projeler için ilk adım niteliği taşıyor" dedi. 
 
Sayın Cumhurbaşkanımız projeyle bizzat ilgilenerek Türk firmalarına verilmesini sağlamıştır.
Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı'nın Türk şirketlerine yaptığı Senegal'e yatırım çağrısını hatırlatan Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat Grup Başkanı İsmail Doğan "Büyükelçimizin çağrısını dikkate aldık, Sayın Cumhurbaşkanımız bu projemizle de bizzat ilgilenerek, Senegal Cumhurbaşkanına projelerin Türk firmalarına verilmesini sağlamıştır. Senegal'in başkenti Dakar'daki iki dev proje için kolları sıvadık. Türkiye ile Senegal arasındaki ekonomik ilişkilerde, özellikle inşaat sektöründe son dönemde önemli bir canlanma var. DM Yatırım İnşaat olarak Çanakkale ile Dakar arasında bir köprü kurarak bu canlanmanın bir parçası olacağımıza inanıyoruz." dedi.
 
Çanakkale'den yola çıktık, 7 bin kilometre uzakta iki dev proje inşa edeceğiz
DM Yatırım İnşaat Kurucu Ortağı, Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon "Senegal halkına istihdam sağlayacak, tarımsal üretimi destekleyecek ve Başkent Dakar'da yaşayan insanların hayatını kolaylaştıracak iki önemli proje için Senegal Hükümeti ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Dakar'da hayata geçireceğimiz hal kompleksi ve lojistik merkezi, DM Yatırım İnşaat'ın ilk yurt dışı projesi olması açısından da özel bir önem taşıyor. Çanakkale'den yola çıktık, şimdi ülkemizden 7 bin kilometre uzakta, Afrika'da iki dev projeye imza atıyoruz. En büyük gururumuz ise projelerde Türk imzasının yer alacak olması" diye konuştu. 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21