• BIST 9096.77
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Türkiye ve Dünya sancılı bir süreçten geçiyor

Türkiye ve Dünya  sancılı bir süreçten geçiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da devam eden World Turizm Forumu’nun kapanış oturumuna katıldı
TURİZMİN SESİ

World Turizm Forumu kapanış oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyanın yüzyılda bir rastlanabilecek, tarihî hadiselerin yaşandığı sancılı bir süreçten geçtiğine dikkat çekti.“Türkiye, coğrafi konumu, tarihî, kültürel ve beşeri bağları dolayısıyla krizleri ilk hisseden ülkelerden biridir. Bu kriz bölgelerinde yaşanan sıkıntılar, kuşkusuz sadece Türkiye’yi değil, komşu ülkeleri ve Avrupa dâhil olmak üzere tüm dünyayı etkiliyor.Türkiye’den ve dünyadan sektörün önde gelen isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı ve Turizmin Davosu olarak tanımlanan forumda, sektörün yerli ve yabancı katılımcıları  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlemek için hazır bulundu.
 
cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,bulut-bagci,-world-turizm-forum,3.jpg
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, medeniyetlerin beşiği, kıtaların kavşak noktası olan İstanbul’da, turizm alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarının yöneticilerini ve temsilcilerinin misafir edildiğine işaret ederek World Turizm Forum turizm sektörü açısından küresel ölçekte meselelerin ele alındığı, yeni iş birliği alanlarının keşfedildiği bir platform olduğunu söyledi. World Turizm Forumu düzenleyen Genç Turizmciler Derneği’ne ve katkı veren kurum ile kuruluşlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, forumda gerçekleştirilen istişarelerin, sektörün bugünü ve geleceğine dair ortaya konulan görüşlerin, Türkiye’nin tanıtımına ve turizminin yeni ufuklar kazanmasına katkı sağlayacağına inandığını söyledi.İstanbul’un uluslararası kongre, fuar, zirve ve sempozyum gibi küresel ölçekteki etkinlikler bakımından, dünyanın en gözde merkezlerinden biri haline geldiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul, gayretlerimiz neticesinde, hamdolsun, bugün kültür ve kongre turizmi açısından Barcelona, Viyana, Washington, Paris, Londra ve Roma gibi destinasyonlar ile rekabet ediyor. İnşallah 2016 yılında, İstanbul’un bu özelliğini daha da perçinleyecek 3 tarihî zirveye ev sahipliği yapacak, dünya liderlerini bir kez daha ülkemizde ağırlayacağız” dedi. Bu zirvelerin 14-16 Nisan tarihlerinde İslam İşbirliği Teşkilatı 13’üncü İslam Zirvesi, 25-26 Mayıs tarihlerinde, ilk defa düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi ve Ekim ayında gerçekleştirilecek Dünya Enerji Kongresi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası toplantıların en üst standartlarda icra edilmesi noktasında İstanbul’un da artık tek il olmadığını söyledi. 
 
cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,bulut-bagci,-world-turizm-forum,5.jpg
 
Geçen yıl Antalya’nın G-20 Liderler Zirvesiyle bu konuda kendini ispat ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu zirve öncesinde Türkiye’nin gerçekleştirdiği hazırlık toplantılarına, 15 bin delege ve 10 bin katılımcının iştirak ettiğini dile getirdi. Antalya’nın bu gurur toplantısına Nisan ayında açılacak Expo 2016 Fuarı’nı da ekleyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “G-20 Liderler Zirvesi’nde olduğu gibi, bugüne kadar üstlendiğimiz her organizasyondan alnımızın akıyla çıkmayı başardık, bütün misafirlerimizin ülkemizden memnun ayrılmalarını sağladık. Bizim bu süreçteki en büyük güvencemiz, en büyük destekçilerimiz ise turizmcilerimiz oldu, sizler oldunuz” şeklinde konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Turizm Forumu’nun, kritik bir dönemde gerçekleştiğine, Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyanın ancak yüzyılda bir rastlanabilecek, tarihî nitelikte hadiselerin yaşandığı sancılı bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, Türkiye’nin güneyinde Suriye, Irak ve Yemen; kuzeyinde Ukrayna; batısında Yunanistan ekonomik, siyasi ve soysal krizlerle başa çıkmaya çalıştığını kaydetti. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye, coğrafi konumu, tarihî, kültürel ve beşeri bağları dolayısıyla bu krizleri ilk hisseden ülkelerden biridir. Bu kriz bölgelerinde yaşanan sıkıntılar, kuşkusuz sadece Türkiye’yi değil, komşu ülkeleri ve Avrupa dâhil olmak üzere neredeyse tüm dünyayı etkiliyor. Türkiye’nin; etrafını saran ateş çemberine, dünyada yaşanan krizlere rağmen istikrarlı ve kendinden emin bir şekilde yoluna devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 13 yılı her alanda olduğu gibi turizm sektöründe de rekorların kırıldığı bir dönem olduğunu ifade etti ve eskiden turizm için kullanılan ‘bacasız sanayi’ tanımlamasının kendi dönemlerinde eteğe kemiğe bürünerek turizmin Türkiye’de lider sektörlerden biri haline geldiğini kaydetti. Yaşanan bu büyümeye rakamlarla örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin turizm zenginliği Akdeniz ve Ege kıyılarındaki kumsallardan ya da tek başına İstanbul’dan ibaret değildir, Anadolu’nun tamamı adeta bir açık hava müzesidir, biz böyle bir zenginliğe sahibiz. 81 vilayetimizin her bir taşı, köylerimizde, ilçelerimizde saklı kalmış her bir eser, medeniyetlerin kesiştiği bu coğrafyada kadim insanlık tarihine ayna tutan birer şahittir” diye konuştu. Sağlık turizmi, kültür turizmi, inanç turizmi, eğitim turizmi ve doğa sporları turizmi gibi farklı turizm alanlarında Türkiye’de son dönemde ciddi sıçramaların yaşandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok farklı alanlarda tüm dünyanın ilgisini çekecek bir potansiyele sahibiz. Ben ülkemizin son yıllardaki bu başarı grafiğinin üzerinde hassasiyetle durulması, iyi analiz edilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi. Bu başarının arkasında Türkiye’de gerçekleşen sessiz devrimin olduğunu bildirdi.
 
cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,bulut-bagci,-world-turizm-forum.jpg
 
Krizlere, kriz senaryolarına, felaket tellallarına aldırmadan istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdüren Türkiye ekonomisi sayesinde bu başarıların sağlandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye, ayağındaki prangalardan kurtuldukça her alanda atılıma geçmiş, makûs talihini değiştirerek adeta tarih yazmıştır. Türk turizm sektörü rakamların ortaya koyduğu gibi bu atılım hamlesinin en büyük kazananı, hem de en güçlü sembollerinden olmuştur. Bu dönem daha önce olduğu gibi sadece belli elitlerin, belli sermaye gruplarının değil, KOBİ’lerin, genç girişimcilerin, küçük esnafın, uluslararası yatırımcının, yani herkesin kazandığı bir dönem olmuştur. 81 vilayetimizin tamamı, 79 milyon vatandaşımızın her bir ferdi işte bu süreçte kazanmıştır. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde ülkemizi büyütmeye, güçlendirmeye, ortaya çıkan değeri de hep birlikte paylaşmaya devam edeceğiz.Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un kongre turizminde önemli bir noktaya geldiğine dikkat çekerek, uluslararası yatırımcılardan İstanbul’da otel yapımı için yer taleplerinin geldiğini açıkladı. Türkiye’nin başka il ve bölgelerinin de turizm açısından büyük bir potansiyel taşıdığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Van’ın, Bitlis’in, Amasya’nın, Çorum’un, Diyarbakır’ın, Ağrı’nın bütün o güzelliklerini dünyanın ilgisine sunmalıyız.
 
Neden Cizre, Silopi ve Sur, çukurlarla, barikatlarla, terör örgütünün harabeye çevirdiği sokaklarla gündeme gelsin, neden?
 
Neden ilim, irfan ve sahabeler şehri Diyarbakır yakılan camilerle, yıkılan okullarla, manevi mirasına yapılan kalleşçe saldırılarla gündeme gelsin, neden? 
 
Bölgedeki şehirlerimiz neden Antalya gibi, Muğla gibi, İzmir gibi tüm dünyadan ziyaretçilerin geldiği, güzelliklerini doya doya seyrettiği iller olmasın, neden? 
 
Hakkâri, bırakanız diğer tüm imkânlarını, sadece turizmle dağları, bitki örtüsü, akarsuları, kilimleri üzerinden bile çok farklı bir kent haline dönüşebilir. Bunun önündeki en büyük engel terördür, eli kanlı terör örgütüdür.
 
Niçin yatırımcı o illere gitmiyor diye sormamız lazım. Neden? 
 
Can güvenliği ve bunun yanında ‘Acaba ben bu yatırımı yaparsam benim bu yatırımım yakılır, yıkılır mı?’ endişesinden dolayı.
 
Daha 7 ay öncesine kadar İstanbul’dan Van’a kahvaltı yapmaya gidildiğini, Sur’daki esnafın 1 yıl öncesine kadar ülkenin her şehrinden ziyaretçiyi ağırladığını, Cizre’nin cıvıl cıvıl bir ilçe olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce başkanı olduğu partiyi kurup bölgeye gittiğinde bölgedeki kimi kanaat önderlerinin, ‘Sadece şu olağanüstü hâli kaldırın yeter’ dediklerini hatırlattı.
 Bir ayda olağanüstü hâli kaldırdık. Ama maalesef bunu söyleyenler sözlerinin arkasında duramadılar. Biz büyük özveriyle, sabırla inşa ettiğimiz bu huzur iklimini dinamitleyen, bombayla, çukurla, hendekle şehirleri yok eden, insanımıza hayatı zehir eden bu terör örgütünü dünyaya tanıtmakta hâlâ zorlanıyoruz, bunu da söyleyeyim. 
 
Hatta kendi insanımıza dahi tanıtmakta zorlanıyoruz, bunu da söyleyeyim.”Bütün bunlara rağmen, bölge halkının artık sağduyulu, basiretli tavırları ile terör örgütüne prim vermediğini, oyuna gelmeyip terör örgütünü yalnız başına bıraktığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda yeni bir döneme giriyoruz.  “İstikrarın, emniyetin, huzurun, kardeşliğin Türkiye’de kazanacağını biliyoruz. Önümüzdeki bunca engelin içinde 2023 hedeflerimize ulaşacağız hiç endişeniz olmasın.”Konuşmasının sonunda “Biz şuna inanıyoruz; bir kapı kapanırsa diğer kapılar açılır. İnşallah hep birlikte çalışarak, el ele vererek Türkiye’nin turizmini geliştirecek, yeni ufuklara, yeni alanlara açılmasını sağlayacağız” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Turizm Forumu’na katılarak fikir, teklif ve eleştirileri ile katkı sağlayanlara teşekkür etti. Kaynak WTF
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21