• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

The Marmara Grubu Hedef Büyüttü

The Marmara Grubu Hedef Büyüttü
Turizm sektörünün köklü kurumlarından biri olan The Marmara Hotels & Residences, 2003 yılında başlattığı kurumsallaşma sürecini tamamlayarak sektördeki hedefini büyüttü.

18 yıldır yönetimde olan aile üyelerinin yerini bağımsız profesyonel bir yönetim kurulu alırken, grubun yeni hedefi, uluslararası alanda tanınan bir Türk otel zinciri markası olmak şeklinde belirlendi.

Bu doğrultuda şehir otelciliğine odaklanan ve bugüne kadar işlettiği otellerin aynı zamanda mülk sahibi de olan grup, 10 yıl içinde 1.5 milyar dolar yatırım yaparak, sahip olduğu otel sayısını 40'a çıkarmayı planlıyor.

The Marmara Grubu otel sayısındaki artışı, satın almanın yanı sıra kiralama, isim hakkı verme ve mülk sahibi adına işletmeyle gerçekleştirmeyi planlıyor..

The Marmara Hotels & Residences Genel Koordinatörlüğü görevine yeni atanan Serdar Alp Turan dün akşam bir basın toplantısı düzenleyerek, grubun yeni yapılanmasını ve hedeflerini açıkladı.

Turan, tüm dünyada olduğu gibi The Marmara'da da dinamik bir profesyonel yönetim anlayışının hakim olacağına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Turizm sektörüne yaptığımız katkıları daha da ileri götürmek isteyen bir grup olarak, bu yöndeki çalışmalarımızı sürekli bir gelişim çizgisine oturtmayı amaçlıyoruz.

Bu amaç doğrultusunda bünyemizdeki kuruluşların daha sağlıklı bir yapıya sahip olabilmeleri için yeni bir yönetim biçimi ve anlayışı benimsemiş bulunuyoruz.

Tüm dünyada gelişmekte olan ve rekabet gücünü arttırıcı, dinamik bir profesyonel yönetim anlayışı bundan böyle The Marmara'da da geçerli olacaktır”

Turan, The Marmara Grubu'nun bugüne kadar bir aile şirketi olarak yönetildiğine dikkat çekerek, 2003 yılında aldığı stratejik bir kararla kurumsallaşma yönünde önemli adımlar attığını belirtti.

Profesyonel bir danışmanın rehberliğinde yapılan çalışmalar sonucunda bağımsız bir yönetim kurulu oluşturulduğunu anlatan Turan, yönetim kurulunda, iş dünyasından iki profesyonel yönetici, aileyi temsilen Bike Gürsel ile kendisinin yer aldığını belirtti.

Turan, bu yapı ile grubun büyümeye yönelik stratejik kararlarının hızlı bir şekilde alınmasını amaçladıklarını söyledi.

Hedef 10 yıl içinde 40 otel

Grubun önünde büyük hedefler olduğuna dikkat çeken The Marmara Genel Koordinatörü Turan, uluslararası alanda tanınan bir Türk otel zinciri olmayı hedeflediklerini söyledi. Turan, grubun resort otelcilik gibi bir önceliğinin bulunmadığını, ana stratejiyi şehir otelciliği olarak belirlediklerini ifade etti.

10 yıl içinde sahip olduğu otel sayısını 40'a çıkarmayı planlayan The Marmara Grubu otel sayısındaki artışı, satın almanın yanı sıra kiralama, isim hakkı verme ve mülk sahibi adına işletmeyle gerçekleştirmeyi planlıyor.

Bu doğrultuda ABD - New York' ta, Avrupa metropollerinde ve Türk işadamlarının sıklıkla gidip geldiği Sofya, Bakü, Bükreş, St. Petersburg gibi şehirlerde oteller açmayı planladıklarını kaydeden Turan, “Türkiye'de ise ekonomisi canlanmaya başlayan Anadolu şehirleri ve turizm potansiyeli olan şehirler yatırım potansiyeli açısından değerlendiriliyor” dedi.

“The Marmara Şişli hizmete giriyor”

Kurumsallaşma kapsamında yatırımlarına hız veren The Marmara Hotels & Residences stratejik rotasındaki ilk yeni otelini Eylül ayında açacak. Turan, 2008 yılı başında satın aldıkları Conti Otel'in, renovasyon çalışmalarının ardından “The Marmara Şişli” adıyla hizmete gireceğini söyledi.

“The Marmara Şişli” ile birlikte grubun İstanbul'daki otel sayısı üçe çıkmış olacak. Merkezi lokasyonu ile işadamlarının nabzını tutacak olan The Marmara Şişli'nin tasarım ve konseptindeki sürprizleriyle herkesi şaşırtmaya aday bir otel olduğunu belirten Serdar Alp Turan, 107 odalı otelin iş ve özel seyahatler için benzersiz bir seçenek olarak konumlandırılacağını ifade etti.

Turan, The Marmara Grubu'nun yatırımlarının, The Marmara Şişli'nin açılışının ardından hız kesmeyeceğini, grubun İstanbul'da bir büyük otel daha açmayı ve İstanbul'da oda kapasitesi olarak lider olmayı hedeflediğini söyledi.

Aile şirketinden kurumsal yapıya

Bugüne kadar Gürsel Ailesi'nin turizm faaliyetlerini yürüten ikinci kuşak yöneticileri Bike, Ardıç ve Kağan Gürsel, 2003 yılında aldıkları kararı doğrultusunda kurumsallaşma çalışmalarına başladılar. İşe dünya örneklerini inceleyerek başlayan hissedarlar, en uygun olan yöntemin bu konuda uzmanlaşmış bir rehberin danışmanlığı ile kurumsallaşmak olduğuna karar verdi. Bu doğrultuda aile şirketleri konusunda uzmanlaşmış bir isimden danışmanlık alındı. İlk adımda tüm otellerin yönetimi, tek bir çatı altında bir merkez ofiste toplandı.

2008'in Mayıs ayında The Marmara Hotels & Residences'a Genel Koordinatör Serdar Alp Turan atandı. Kağan Gürsel ve Ardıç Gürsel Yönetim Kurulu üyelik görevlerinden çekilerek stratejik karar alma işini bağımsız yönetim kuruluna bıraktılar.

Ayda bir toplanan kurulun, The Marmara grubunun büyüme hedefine paralel olarak stratejik kararları alması planlanıyor. Daha önce Grubun yönetiminde yer alan hissedarlardan Kağan Gürsel şimdi, yeni iş geliştirme konusundaki projelerini kurula sunmak; Ardıç Gürsel ise kuruldan çıkacak kararlarla kurulacak yeni oteller için konsept geliştirmekle yükümlü.

The Marmara Hotels & Residences bugün 6 otel; Pendik, Suadiye ve Çamlıca'da 3 residence ile Türkiye'nin en prestijli banket alanlarından biri olan The Marmara Esma Sultan olmak üzere 10 tesisin sahibi.

Dünden bugüne 18 yıllık köklü kurum
1978 Turizm şirketinin ilk ünitesi olacak Pendik Residence satın alındı

1984 Bağdat Caddesi'ndeki Suadiye Residence hizmete açıldı

1984 İstanbul Turizm ve Otelcilik şirketi ile bünyesindeki Etap Marmara satın alındı

1986 Esma Sultan Yalısı satın alındı

1988 Etap Marmara'nın işletmecilik sözleşmesi sona erdirildi

1990 Ve Gürsel ailesi otel işletmecisi oldu, mal sahibi olarak izledikleri Etap
Marmara'yı işletmeye başladılar

1997 Çamlıca Residence faaliyete geçti

1998 The Marmara Manhattan açıldı

1998 The Marmara Bodrum açıldı

2003 Kurumsallaşma süreci başladı

2004 The Marmara Pera hizmete girdi

2005 The Marmara Antalya hizmete girdi

2008 18 yıllık köklü aile şirketi profesyonel bir yönetime emanet edildi

2008 Satın alınan İstanbul Conti Oteli The Marmara Şişli olarak faaliyete geçecek

Serdar Alp Turan kimdir?
Son olarak Renaissance Polat otellerinin Turizm Grup Başkanı olan Serdar Alp Turan Pulman Etap Altınel, Divan, Sheraton Ankara otellerinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Kariyerinde 8 ödüle değer görülen Serdar Alp Turan'ın aldığı ödüller arasında en önemlileri Marriot Otellerinde Yılın Genel Müdürü Ödülü, Mükemmel Liderlik Ödülü (2 kez) ve En Yüksek Misafir Memnuniyeti Ödülü sayılabilir. Serdar Alp Turan, aynı zamanda Skal International, TYD ve TUROB üyesidir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21