• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Tatil Fırsatları İçin İdeal Rotalar

Tatil Fırsatları İçin İdeal Rotalar
Biletall Gezgini, kısa ve değerli tatil günlerini geçirebileceğiniz, şehrin kalabalığından uzak, huzur dolu, keşfedilmeyi bekleyen yerler için bazı seçenekleri sizler için araştırdı.
TURİZMİN SESİ

Gökçetepe Tabiat Parkı / Saros Körfezi

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Gökçetepe Tabiat Parkı, Saros Körfezi’nde Ege ve Marmara sularının kesiştiği yerde bulunuyor. Denizi son derece temiz olan Saros Körfezi, dünya üzerinde kendi kendini temizleyen birkaç körfezden biri olma özelliğine sahip. Ormanlık alanlar içerisinde kalan Gökçetepe Tabiat Parkıda, “oksijen deposu” olarak tanımlanıyor ve astım hastalarına çok iyi gelen temiz bir havası var. Park içerisinde plajlar, çadır alanları, karavan alanları, toplu çadır alanları, cafe-restaurant ve alışveriş yerleri bulunuyor. Köylülerin yetiştirdiği organik ürünleri bu alışveriş yerlerinde bulabilirsiniz. Ayrıca park içerisinde doğa sporları, su sporları, atv safari turları ve paintball gibi sosyal aktivite alanları mevcut. 
 
Harbiye / Hatay
Köklü tarihiyle bilinen Hatay’ın Defne ilçesinde bir mahalle olan Harbiye, antik çağlardan günümüze kalan bir miras. Bu bölge, şelaleler/çağlayanlar bölgesi olarak da anılıyor. Bölgede zeytinyağı, defne yağı, defne sabunu, nar ekşisi gibi doğal ürünleri satın alabilirsiniz. Yeşil alanı da oldukça fazla olan Harbiye’de 5 adet otel ve birçok pansiyon bulunuyor. Küçük ve sakin bu bölge yerli ve yabancı birçok turistin uğrak yeri olma özelliğine sahip. 
 
Karaburun / İzmir
İzmir’in en küçük ilçesi olan Karaburun’da, birçok doğal koy bulunuyor. Açık denize bakan Karaburun’un, oldukça temiz ve berrak bir denizi var. Ayrıca önemli bir sualtı zenginliğine sahip olan bölge, bu açıdan dalış yapanların ve balıkçılıkla uğraşanların ilgisini çekiyor. Çeşit çeşit çiçek ve kelebek bulunduran bölge, doğa meraklılarının keyifle yürüyüş yapıp, fotoğraf çekebilecekleri bir yer. Küçük ve sevimli Karaburun’da 3 adet otel ve butik pansiyonlar bulunuyor. Yerli turistlerin daha çok tercih ettiği bu sakin bölgede gece eğlenceleri yerine şirin balık restaurantları ve kafeler tercih ediliyor.
 
Günlüklü Koyu / Fethiye
Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Günlüklü Koyu, Fethiye Merkez’e 17 km uzaklıkta yer alıyor. Adını bölgede yetişen günlük (sığla) ağaçlarından alan Günlüklü Koyu, yeşilin ve mavinin birleştiği konumda bulunuyor. Denizi oldukça berrak ve plajı ince kumlu olan koyun ormanlık alanın da ise kamp alanları mevcut. 
 
Selimiye / Bozburun Yarımadası
Selimiye, Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun Yarımadası’nda, deniz kıyısında küçük bir köy. Ilık, temiz ve derin olmayan bir denize sahip. Oldukça da berrak olan ve denizin dibini rahatlıkla görebileceğiniz Selimiye Köyü huzurlu tatil noktalarının başında geliyor. Gürültüden ve lüksten uzak olan Selimiye’ de küçük butik otellerde konaklayabilirsiniz. 
 
Adrasan / Kumluca
Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı bir belde olan Adrasan, Helenistik çağlardan kalma bir yerleşim yeri. Sığ bir denize sahip olan Adrasan’ın sualtı görüş mesafesi 25 metre kadara ulaşabiliyor. Yeni adı Çavuşköy olan Adrasan, Türkiye’nin en güneyinde yer alıyor. Sit alanı olan Adrasan’da kentsel yapılaşma bulunmadığından şirin, mütevazı bir yer olma özelliğini hala koruyor. Adrasan’da, akşamları batan güneşle, çam ağaçları arasında sahile doğru bir yolculuk yapmak oldukça keyifli oluyor. Yörenin kuzeyindeki Sazak Limanı doğal bir havuz gibidir ve suyunun oldukça faydalı olduğu söyleniyor.
 
Gideros / Cide
Kastamonu-Cide’de bulunan bir koy olan Gideros, Karadeniz’de ılık bir yaz tatil geçirmek isteyenler için güzel bir alternatif oluyor. Sessiz, sakin, yemyeşil bir doğaya sahip olan Gideros’da Karadeniz’in hırçın suları durgunlaşıyor. Ege koylarını anımsatan Gideros, yeşille mavinin birbirine karıştığı mükemmel bir manzaraya sahip. Stresten arınacak, huzur bulunacak bir tatil rotası olarak tercih edilebilir.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21