• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

SİVAS'ta ANTEP FISTIĞI YETİŞECEK

SİVAS'ta ANTEP FISTIĞI YETİŞECEK
Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Antep fıstık üretimi için Özel İdare bütçesinden destek vereceklerini belirterek, "Günlüce köyünde, yaklaşık 2 bin adet Menengiç ağacı aşılaması yaptık. Buda köylümüze çok büyük katkılar sağlayacaktır.
Önümüzdeki yıl Özel İdare bütçesine ödenek koyarak, Antep fıstığı yetiştiriciliğini bu bölgede geliştireceğiz, önümüzdeki yıl yaklaşık 10 bin menengiç ağacını aşılatarak daha geniş kapsamlı Antep fıstık üreticiliği yapmak için gayret göstereceğiz" dedi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Bereket Enerji Anonim Şirketi tarafından yapılan Koyulhisar Hidroelektrik Santrali'nin (HES) DSİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda telekonferans sistemiyle yapılan törenine canlı bağlantı ile katıldıktan sonra Suşehri ilçesine geçti.

Buradan Günlüce köyüne geçen Dalmaz, burada köylüler tarafından köy girişinde davul zurna ile karşılandı. Köyde Antep fıstık üretimi yapan üreticilerden bilgi alan Dalmaz, Antep fıstık üretimi için Özel İdare bütçesinden destek vereceklerini söyledi. Bölgede Antep fıstık üretimini artıracaklarını belirten Dalmaz, şöyle dedi:

"ANTEP FISTIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİNİ BÖLGEDE GELİŞTİRECEĞİZ"

"Devlet olarak bize düşen, çiftçimizin yanında olmak. Günlüce köyünde, yaklaşık olarak 2 bin adet Menengiç ağacı aşılaması yaptık. Buda köylümüze çok büyük katkılar sağlayacaktır. Ama bunu kamu oyuna çok iyi duyurmamız gerekiyor. Önümüzdeki yıl Özel İdare bütçesine ödenek koyarak, Antep fıstığı yetiştiriciliğini bu bölgede geliştireceğiz.

Bu bölgede, önümüzdeki yıl yaklaşık 10 bin menengiç ağacını aşılatarak daha geniş kapsamlı Antep fıstık üreticiliği yapmak için gayret göstereceğiz. Bu da Sivas'a, Suşehri'ne ve bu bölgeye çok büyük fayda sağlayacaktır. 10 bin ağacın maliyeti ne olursa olsun, ona göre şimdiden bütçe hazırlıklarını yapacağız,

Bundan sonra hem aşı, hem de fidan konusundaki teşebbüslerimizi devam ettirmeliyiz. Önemli olan, burada köylülerimizin isteğidir. Gayretidir. Onların isteğine biz hep beraber cevap vermek durumundayız. İlçe Tarım müdürlüğümüz ile 10 bin dönüme 10 bin adet fidan temin edeceğiz. Valilik, Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü olarak, bunu paylaşacağız.

Siirt'ten, Gaziantep'ten ve nereden temin edeceksek, buraya fidan veya aşı getirmesini sağlayacağız. Bizler de yanımızdaki insanların, bu konuda ki potansiyeli bize göstermesi üzerine, biz de işlerin üzerine düşeceğiz. Bizler motive edeceğiz. Bu ürünü bu bölgede geliştireceğiz."

Diğer yandan, çiftçilerden istekte bulunan Vali Dalmaz, "Önümüzdeki yıl, köydeki vatandaşlar, bahçede ve tarlalarındaki yabani menengiç ağaçlarını aşılama durumuna getirsinler. Çünkü önümüzdeki yıl daha büyük hedeflerle bu işe başlayacağız" dedi.

Geçmiş yıllarda bir vatandaşın ferdi teşebbüsleri sonucu burada Antep fıstığı yetiştiriciliğini başlattığını dile getiren Dalmaz, "Artık görüldüğü gibi burada çok kaliteli Antep fıstığı yiyebiliyoruz. Bazı kişilerin bunu görmesi gerekiyor. Çünkü burada çok kaliteli Antep fıstığı yetişiyor ve şuanda bunu yiyebiliyoruz" dedi.

Daha sonra, aşılama yapılan ağaçları yerinde inceleyen Dalmaz, burada İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı. Dalmaz, İlçe Tarım Müdürlüğü'nde bazı muhtarlarla toplantı yaptı. Basına kapalı yapılan toplantıdan sonra, İlçe Tarım Müdürlüğü'ne ait fidanlığı gezdi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, ayrıca, Suşehri'nde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tadilat çalışması yapılan Tarihi Balhatun Camii'nde incelemelerde bulundu. Tarihi caminin aslına uygun olarak tadilat yapılması gerektiğini belirten Dalmaz, daha sonra caminin iç kısmını gezdi.

Bunun yanında, Kemalpaşa mahallesinde yapılan çok amaçlı kapalı spor ve toplantı salonunda incelemelerde bulunan Dalmaz, İnşaatı tamamlanan yerin, elektrik aksamı ve inşaat işçiliğini beğenmediğini, devletin paralarının bu gibi yerlerde heba olduğunu dile getirerek, "İnşaatçı değilim ama inşaatçılardan daha iyi bilirim bu işi" dedi.

İlçede bulunan ve yaklaşık 50 kişinin çalıştığı Aksu Tekstil Atölyesinde incelemelerde bulunan Veysel Dalmaz, burada çalışan kadınlar tarafından çiçekle karşılandı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21