• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

MSC Seaside, dünyaca ünlü şef Roy Yamaguchi’nin geniş yemek seçeneklerini gemisine taşıdı

MSC Seaside, dünyaca ünlü şef Roy Yamaguchi’nin geniş yemek seçeneklerini gemisine taşıdı
MSC Cruises, Akdeniz coğrafyasındaki insanların bir yaşam biçimi olan lezzet tutkusunu, dünyaca ünlü şef Roy Yamaguchi’nin dokunuşlarını ve geniş yemek seçeneklerini MSC Seaside gemisine taşıdı

TURİZMİN SESİ


MSC Cruises’un bu yıl denize inecek olan ikinci gemisi MSC Seaside, 30 Kasım’da İtal-ya’nın Trieste limanından, Miami’ye doğru yol alacak. MSC Cruises’un bu yeni inovatif gemisinde uygulanacak “Beach Condo” konsepti sayesinde, Cruise sektöründe eşi görül-memiş, denize çok daha yakın bir Cruise deneyimi yaşanacak. Sıcak iklime sahip coğraf-yalar için özel üretilmiş olan gemi, daha fazla açık alanı, güneşlenme imkanlarının fazlalığı ve deniz üzerinde konumlanmış cam yürüyüş yolları ile dikkati üzerine çekecek. Aqua Park’ında yer alan su kaydırakları, deniz ile iç içe maceralı ve keyifli etkinliklerle donatılmış.  Açık havada daha fazla zaman geçirilmesi adına, aileler için 10 kişiye kadar konaklama imkanı sunan suitler ve balkonlarında ekstra geniş, güneşlenme alanlarına da yer verilmiş. Bununla birlikte, diğer bazı gemilerde yer alan ve “Gemi içinde gemi” olarak adlandırılan, MSC Yacht Club konseptini de geliştirerek, bu gemide lüks adına ne varsa uygulayarak, misafirlerin şımartılması hedeflenmiş.

Her zevke hitap eden restaurantlar yer alacak
MSC Seaside gemisinde, “Butcher’s Cut” markası ile otantik bir Amerikan et restaurantına yer verilecek. Ayrıca Ocean Cay adıyla, deniz ürünleri restaurantı da geminin öne çıkan artılarından biri. Bu şık restaurant, Amerikan tarzı deniz mahsulleri tabaklarını, Akdeniz etkileri ile sunacak. Venchi’de ise misafirler bir camın arkasından, şeflerin çikolata ve krep atölyelerini seyredebilecek, hakiki İtalyan dondurmasının yapılışını canlı olarak izleyebilecekler. Ayrıca mis gibi kokan çikolata ve dondurma külahlarının da nasıl yapıldığı, misafirler tarafından görülebilecek. Bu sıra dışı ve keyifli etkinliğin yanı sıra, Fransız mutfağının lezzetlerinin de sunulduğu La Boheme Bistro da, MSC Seaside’ın gastronomi dünyasına atılmış bir imzası olacak.

Restaurantların yanı sıra, ilk defa bir Cruise gemisinde, açık havada yemek deneyimi iki farklı şekilde sunulacak. Çeşitli atıştırmalıklar ve pizza çeşitlerinin servis edildiği Siesta güneşlenme alanı yanındaki büfede ızgara et, taze sebze ve meyve sunulacak. Market-place olarak adlandırılan bölümde ise daha rahat, atıştırmalık şeklinde de yemekler yenebilecek. Üstelik yürüyüş yolu çevresindeki açık alanlarda da yemek yeme şansı sunulacak.

MSC Seaside ile ilham veren yemek deneyimleri
MSC Seaside’ın en seçkin yemek deneyimlerinin başında ise Roy Yamaguchi'nin Asya Market Mutfağı yer alacak. Yenilikçi Japon-Amerikan şef Roy Yamaguchi, köklerinden gelen yemek geleneklerini benzersiz şekilde bir araya getirerek, Asya Mutfağında üç ayrı yemek konsepti ile MSC Seaside’da damak çatlatan lezzetlere imza atacak. Roy Yamagu-chi, MSC Seaside misafirlerine denizde otantik Asya lezzetleri sunarak, seyahatlerinin mükemmelliğe ulaşmasını sağlayacak. MSC Seaside’da Akdeniz’in zengin lezzet alter-natiflerinin yanı sıra, uluslararası mutfaklardan da sıra dışı yemek deneyimleri sunulacak.

Şef Roy Yamaguchi işbirliği kapsamında; Pan Asya mutfağının tasarlanması, yemek tarif-leri, menülerde yer alacak lezzetlerin oluşturulması, porsiyonların ayarlanması, müzik se-çimi hatta basılacak menülerin düzenlenmesine kadar kapsamlı bir çalışma planlanmış.Roy Yamaguchi’nin leziz Japon mutfağının en güzel örneklerini tasarladığı Teppanyaki Restaurantı, Sushi bar ve Asya Füzyon mutfağı konseptli 3 restaurantı gemide yer alacak.Asya Füzyon mutfağının menülerinde; Tofu ile hazırlanmış Miso çorbası, baharatlı-soya hardallı çıtır kaburga, çıtır ıstakoz, karides-yengeç mantısı, ıstakoz-kuşkonmazlı kızarmış pilav, yeşil fasulye-patatesli dana fileto, yengeçli pirinç noodle ve hindistan cevizi dondurmalı içi ananas sos ile doldurulmuş kek öne çıkan lezzetler arasında.

Teppanyaki restaurantı menüsünde ise; ızgara sebzeli ıstakoz, pilavlı-Vietnam usulü pirzola, Filet Mignon, mantar ve tofulu vejetaryan noodle öne çıkıyor. Sushi Bar’ın menüsünde ise; baharatlı ton balığı-karides ve pirinçli başlangıç tabağı, ahtapot, tatlı-acı sosu ile kremalı yengeç sarma sushi, salatalık-ton balığı ve avokadolu sushi diğer damak çatlatan lezzetler arasında.Uluslararası bir çok ödüle sahip, Hawai Füzyon Mutfağı’nın yaratıcısı olarak bilinen Şef Roy Yamaguchi’nin restaurantlarında bu leziz tabakların tadını çıkarmak, yepyeni ve tek-noloji harikası bir gemi ile sıra dışı bir Cruise seyahati geçirmek isterseniz, şimdiden yeri-nizi ayırtmalısınız. Hatırlatalım! Aralık 2017’de ilk misafirleri ile birlikte Miami hareketli Ka-rayipler programına başlayacak olan MSC Seaside için kabinler şimdiden tükenmeye başlamış. 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21